Paahdettua paprikaa ja chorizoa

7/20/2012



Tämä annos vie ainakin minun ajatukset ja makuaistin Espanjan tapasbaarien tunnelmaan ja tuoksuihin. Ei puutu kuin se korvia huumaava puheensorinan voimakkuus joka tapaspaikoista kaikuu ulos kaduille asti...


Chorizon mausteisuus ja paahdettujen paprikoiden makeus ovat hieno makupari, jota valkosipuli vielä täydentää. Seuraksi pala hyvää vaaleaa leipää ja kylmä olut, tai miksei vaikka lasillinen cavaa, aitoon espanjalaiseen tapaan.

Paahdettuja paprikoita on tässä blogissa kokattu ennenkin, joten reseptin voi tarkistaa täältä. Yhteen tapastyyliseen pikkuannokseen riittää pieni paprika ja muutama siivu makkaraa.

paahdettuja paprikoita
valkosipulia
chorizomakkaraa tai vastaavaa
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
savustettua paprikajauhetta
limen tai sitruunan mehua
yrttejä maun mukaan

Leikkaa paprikasta sopivia suupaloja. Pätki makkara vajaan sentin paksuisiksi siivuiksi. Hienonna valkosipuli. Laita pieni loraus oliiviöljyä pannulle ja kuumenna keskilämpöiseksi. Lisää makkarat anna niiden ruskistua ja paistua hieman rapeiksi. Lisää valkosipuli ja hetken päästä paprikat. Ruskista kevyesti hetki ja mausta pippurilla, paprikajauheella, yrteillä ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Purista sekaan hiukan limen tai sitruunan mehua ja nosta tarjolle.


You Might Also Like

7 kommenttia

  1. Paprika on kyllä paljon parempaa paahdettuna tai paistettuna kuin raakana. En ole sitä kyllä raakana nähnyt syötävänkään kuin Suomessa ja Ruotsissa.
    Oletko muuten tehnyt itse makkaroita? Me teimme reilu pari viikkoa sitten eikä kyllä jää viimeiseksi kerraksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kreikassa on salaateissa raakaa paprikaa, ainakin joissain.. Saa sieltä näitä paahdettujakin. Makkarat on sillä kuuluisalla "pakko kokeilla" listalla roikkuneet jo ties kuinka kauan... Pitää yrittää saada aikaiseksi!

      Poista
  2. Juuri sopivasti chorizopaketti pyörii tuolla jääkaapissa ja siitä on pitänyt tehdä jo hetki jotain. Ihan uusi tapas valikoimiini, kiitos reseptistä.

    VastaaPoista
  3. Makkaroiden tekeminen itse on ollut minunkin tehtävälistallani jo pitkään, mutta ei ole tullut tehtyä. Tosi herkullisen näköinen, simppeli annos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo täytyy sitten syksyn tullen kokeilla makkaroiden tekoa!

      Poista
  4. Meillä pyyhittiin tarjoiluastian pohja aika tarkasti, hyvää oli! Kiitokset taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itselles! Mukava saada tällaisia kommentteja!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.