Parmesaanikeksit

9/12/2013


Suolaiset ja rapeat parmesaanikeksit ovat mainiota pikkupurtavaa syksyn juhlissa tarjottavaksi tai naposteltavaksi ihan muuten vaan.

Taikina valmistuu hetkessä ja sen voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen valmiiksi. Keksien pinnan voi maustaa yrteillä, pippureilla, erilaisilla siemenillä tai paistaa ihan sellaisenaan.

Resepti on muokattu Helene Johanssonin kirjasta Leipä.

n. 40 - 45 kpl

100 g grana padanoa, parmesaania tai pecorinoa
120 g vehnäjauhoja (käytin durumjauhoja)
100 g voita
ripaus mustapippuria
n. 1 rkl vettä

pinnalle

rouhittua mustapippuria ja hienonnettua timjamia
seesaminsiemeniä

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön. Raasta juusto. Sekoita taikinan ainekset keskenään tasaiseksi massaksi ja notkista tarvittaessa pienellä määrällä vettä.

Pyörittele taikinasta noin 3 senttiä paksu pötkö ja leikkaa se kolmeen osaan. Pyörittele yhden pinnalle yrtit, toiselle siemenet ja jätä kolmas ilman mausteita. Laita jääkaappiin vetäytymään vähintään 30 minuutiksi.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa taikinapötköistä ohuita, vajaan sentin viipaleita ja laita leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista noin 8 - 10 minuuttia kunnes keksien pinta on aavistuksen ruskistunut. Paistoaika vaihtelee uunin ja keksien paksuuden mukaan, joten kovin kauas ei kannata uunin luota lähteä.

Tarjoa keksit sellaisenaan pienenä tapaksena tai vaikka syksyisen sienikeiton kanssa.



You Might Also Like

13 kommenttia

  1. Näitä täytyykin muistaa taas tehdä, kun ovat tosiaan hurjan hyviä. Ihana vinkki yhdistää keksit sienikeiton kanssa; täytyy kokeilla heti viikonloppuna :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, on hyviä ja helppoja tehdä, mikäs sen mukavampaa. Sienet ja parmesaani on aika kelpo yhdistelmä!

      Poista
  2. Parmesaanikeksit ovat ihania;pidän niistä paljon enemmän oikeastaan kuin makeista pikkuleivistä:) Lempparikahvilassani tehdään parmesaani(ja myös emmental)keksejä eri tavoin maustettuina,joista chili on lempparini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin laittaa chiliä seuraavalla kerralla!

      Poista
  3. Näitä on pakko kokeilla! Ja taas onnistuneet kuvat :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopii hyvin viikonlopun pikkupurtavaksi! Kiitti!

      Poista
  4. Hyvän näköisiä. Sekä keksit että kuvat.
    Mistäs päin muuten tuo maisema kuva on? Näyttää paikalta, jonne mielellään matkaisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maisema on läheltä Perugian kaupunkia.. Ei nyt ihan parmesaanin kotiseudulta, mutta Italiasta kuitenkin!

      Poista
  5. No mulla on sienikeitto tänään tulossa, niin tää vinkki tuli nyt kuin tilauksesta. Tuo Helenen kirja on mainio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se osu kohdalleen! Joo, se on aika pätevän oloinen kirja.. Nappasin sen kirjastosta samalla kuin hain jotain siltä sun kirjalistalta!

      Poista
  6. Herkullisen näköisiä! Pidätkös joskus ruokakuvauksen kurssin ;)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Kurssia aina joskus kyselty ja edelleen joudun vastaamaan että tuonnempama sitten.. mutta ei se siis mahdoton ajatus ole!

      Poista
    2. Ilmoittaudun jo ennakoivasti ;)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.