Keväinen savulohikeitto

2/22/2015


Tästä piti tulla keväinen postaus keväisen ruoan kera, mutta niin vain ainakin Jyväskylässä maata peittää uusi lumipeite.

Ehkä aikaisen kevään toivominen oli vielä yltiöpositiivista, mutta tämä soppa on silti kevyt ja keväinen. Tarvitset vain vihreitä kasviksia, savustettua lohta ja parikymmentä minuuttia aikaa.

Helppoa, hyvää ja terveellistä!

4 annosta

n. 500 – 600 g savustettua lohta

1 pieni fenkoli
1 – 2 oksaa varsiselleriä
½ purjo
iso kourallinen pinaattia
200 g pussi pakasteherneitä
1 laakerinlehti
mietoa kasvis- tai kalalientä

ruohosipulia
sitruunaa
suolaa ja pippuria
(nokare voita)

Huuhdo kasvikset. Pilko fenkoli, varsiselleri ja purjo ohuiksi siivuiksi. Poista kalasta nahka ja ruodot ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi.

Kuullota isossa kasarissa öljyn ja voin seoksessa ensin fenkolia ja varsiselleriä. Kun kasvikset ovat hiukan pehmenneet, lisää purjo. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää laakerinlehti ja hiukan raastettua sitruunankuorta.

Kaada kasariin kuumaa vettä tai mietoa lientä niin että kasvikset peittyvät. Anna kiehua hiljalleen kunnes fenkoli ja varsiselleri ovat pehmenneet. Lisää pakasteherneet, lohi ja lopuksi pinaatti. Lisää nestettä tarpeen mukaan.

Kiehauta ja tarkista maku. Lisää lopuksi hiukan sitruunamehua ja silputtua ruohosipulia.



You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.