Possua ja nuudeleita

2/15/2015


Mausteista ja makeaa ylikypsää possua mustien nuudeleiden ja pinaatin kera. Rautainen annos pakkaspäiviin ja laskiaisrientoihin.

Marinadin resepti on pienin muutoksin BBC Good Food- lehdestä. Alkuperäisessä ohjeessa oli ketsuppia, jonka korvasin srirachalla ja tomaattipyreellä.

Yön yli marinointi on paikallaan, joten pikaruoaksi tästä ei ole, mutta itse kypsennys vei vain 1 ½ tuntia. Kypsä possu kaipasi mielestäni tulisuutta, joten lisäsin chiliä vielä annokseen.

2 – 4 annosta

n. 600 – 700 g pala possun kassleria

marinadi

2 valkosipulin kynttä silputtuna
n. 2 * 2 cm pala inkivääriä silputtuna
2 rkl hoisinkastiketta
2 rkl (palmu)sokeria
1 rkl soijaa
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl öljyä
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl srirachaa

Siisti kasslerista pahimmat rasvat pois ja leikkaa liha noin 3 * 3 cm paloiksi. Sekoita kaikki maustekastikkaan ainekset huolellisesti. Lisää possut marinadiin ja sekoita. Marinoi yön yli.

Laita lihat väljästi uunivuokaan. Kaada myös kaikki marinadi paistoastiaan.

Kypsennä kannen tai folion alla 150 asteisessa uunissa tunnin verran. Tarkista kypsyys. Jos liha vaikuttaa vielä kovin sitkeältä, jatka kypsennystä 15 – 30 minuuttia.

Ota vuoka pois uunista ja sekoita. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja jatka kypsennystä ilman kantta puolisen tuntia kunnes enin neste on haihtunut ja loppu kastikkeesta on sakeaa. Sekoita kerran pari loppukypsennyksen aikana.

Tarkista maku ennen tarjoamista. Possun kaveriksi sopivat hyvin riisi tai nuudelit.You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.