Voimauttava linssikeitto
2/08/2015Piristävän keltaista linssikeittoa tuulta ja tuiverrusta vastaan. Linsseissä on runsaasti energiaa, joten tällä jaksaa ankarammissakin olosuhteissa.
Inkivääri ja kurkuma auttavat tulehduksiin ja avaavat tukkoista oloa, joten tämä soppa sopii hyvin myös flunssan kourissa kärvisteleville.
Lisäpotkua keitto saa chilistä ja mausteisuutta kardemummasta ja kanelista.
2 – 3 annosta
1 iso porkkana
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
muutaman sentin pala inkivääriä (n. 10 – 15 g kuorittuna)
n. 1 tl jauhettua kurkumaa
n. 1 tl jauhettua kanelia
4 - 6 kardemumman siemenet
ripaus mustapippuria rouhittuna
ripaus chiliä
suolaa
1 dl punaisia linssejä
vettä tai mietoa kasvislientä
2 dl kookosmaitoa
sitruunaa
Kuori ja silppua kasvikset ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Huuhtele linssit.
Lorauta kattilan pohjalle oliiviöljyä ja kuumenna keskilämmölle. Kuullota sipuleita, inkivääriä ja porkkananoita muutama minuutti. Lisää mausteet ja jatka kuullotusta minuutin verran.
Lisää kattilaan vettä niin että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä hiljalleen viitisen minuuttia. Lisää linssit ja vettä niin että ainekset peittyvät. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi. Lisää vettä tarpeen mukaan.
Soseuta sauvasekoittimella kypsät ainekset ja lisää kookosmaito. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
Tarjoa paahdettujen siementen, sitruunan ja yrttien kera.
0 kommenttia
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.