Mausteinen possunkylki
2/19/2015Tämä possuresepti on yhdistelmä viime viikonlopun nuudeliruoasta ja muutaman viikon takaisesta hoisinkanasta.
Mehevää ja suussa sulavan mureaa possunkylkeä. Syö sellaisenaan tai tarjoa riisin ja vihannesten kera. Nam!
2 annosta
n. 600 g pala nahatonta porsaankylkeä
2 valkosipulin kynttä silputtuna
2 * 3 cm pala inkivääriä silppuna
1 vihreä chili silputtuna
n. 3 rkl hoisinkastiketta
reilu 1 tl viismaustetta
1 rkl (palmu)sokeria
½ rkl riisiviinietikkaa
½ rkl soijaa
Siisti kylkipalasta enimmät kalvot pois. Sekoita marinadin ainekset ja hiero kastike hyvin possun pinnoille. Anna lihan maustua jääkaapissa yön yli.
Nosta liha pois jääkaapista noin tunti ennen kypsennystä. Laita liha uunivuokaan, lisää myös marinadi.
Paista possua kannen tai folion alla 150 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Nosta vuoka uunista ja kuumenna uuni 200 asteeseen.
Kypsennä ilman kantta puolisen tuntia. Valele lihaa kerran pari paistonesteillä loppukypsennyksen aikana.
Anna lihan vetäytyä hetki ennen leikkaamista ja käy kiinni :)
0 kommenttia
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.