Pinaattimunakas yhdelle
2/26/2015Aamupalaksi tai kevyeksi lounaaksi, munakas on helppoa pikaruokaa jonka paistamiseen ei montaa minuuttia tuhraannu. Yksinkertainen ja herkullinen täyte syntyy pinaatista ja juustosta.
Munakkaan voi lisämaustaa raastamalla sekaan pienen ripauksen muskottipähkinää. Niin minunkin piti tehdä, mutta muskotti unohtui kaupan hyllylle :)
1 annos
2 kananmunaa
suolaa ja pippuria
pieni kourallinen pinaattia
juustoa (käytin tätä Arlaa)
oliiviöljyä
Riko munat astiaan ja vatkaa rakenne kevyesti rikki. Mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria.
Lorauta pannulle pieni tilkka öljyä ja levitä se tasaisesti pannulle. Kuumenna keskilämmölle.
Lisää munat pannulle. Kallistele pannua niin että munakasmassa leviää tasaisesti pannun pohjalle.
Huuhtaise ja kuivaa pinaatit. Raasta juustoa maun mukaan noin puoli desiä. Kun munakasmassa alkaa hyytyä, lisää pinnalle pinaatit ja juustoraaste.
Kiepsauta lastan avulla munakas kaksinkerroin. Nosta pannu pois levyltä ja anna munakkaan tekeytyä hetki, niin että pinaatit ehtivät pehmetä ja juusto sulaa.
Valmista!
0 kommenttia
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.