Turskafileet uunissa
2/12/2015Tiedän että toistan itseäni näillä kalaa leivinpaperipaketissa resepteillä, mutta minusta se on yksi parhaista tavoista kypsentää kalaa.
Tekniikka sopii niin fileille, paloille kuin kokonaisillekin kaloille. Ja kaiken hienous on, ettei kypsennys ole ihan sekuntien tai minuuttienkaan päälle, vaan paketissa kala kypsyy kuumassa höyryssä lempeästi ja säilyy mehevänä.
Jos paperipaketin taittelu perinteisesti tuntuu hankalalta, suosittelen metallisia paperipuristimia. Niillä paketin sulkeminen onnistuu ilman taittelutaitoja varsin näppärästi.
Pienet turskafileet maustoin tällä kertaa sitruunalla ja oreganolla, jota ei niin usein tule kalan kanssa käytettyä, mutta hyvin se toimii.
2 annosta
turskafileitä (tässä n. 350 g)
muutama siivu sitruunaa
hiukan oreganoa
suolaa ja mustapippuria rouhittuna
oliiviöljyä
voita
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtaise ja kuivaa kalafileet. Mausta suolalla ja pippurilla sekä oreganolla. Pirskota pinnalle hiukan oliiviöljyä ja lisää muutama sitruunaviipale ja voinokare.
Sulje kalat leivinpaperipakettiin ja paista uuniin keskitasolla 8 – 10 minuuttia.
Nämä pienet fileet (alle 100 g/kpl) kypsyivät 8 minuutissa.
Tarkista maku ja tarjoa mieleisten lisukkeiden kera.
0 kommenttia
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.