Possua ja Tare- kastiketta | Pork Tenderloin with Tare Sauce
3/20/2016
Kamera ja Kauhan
Instagram tilillä oli jo eilen pientä esimakua tästä reseptistä.
Tummasävyinen ja voimakkaan makuinen tare- kastike on tuttu Yakitorien, japanilaisten kanavartaiden
yhteydessä, mutta se sopii mainiosti myös possun ja naudan marinoimiseen. Porsaan sisäfile kypsyy nopeasti pannulla joten marinoinnin jälkeen tämän ruoan saa hetkessä valmiiksi.
Jos grillikausi on
jo käynnissä niin pujota lihat vartaisiin, kiehauta marinadi ja
valele lihoja kypsennyksen aikana. Herkkua :)
2 - 4 annosta
lisukkeiden kanssa
n. 500 g pala
porsaan sisäfilettä
½ dl
soijakastiketta
½ dl vettä
½ dl miriniä
¼ dl tummaa sokeria
¼ dl
riisiviinietikkaa
1 valkosipulin kynsi
hienonnettuna
2 * 2 cm pala
tuoretta inkivääriä raastettuna
ripaus chilirouhetta
(1 lime)
Laita kaikki
kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen kunnes kastiketta
on noin puolet jäljellä. Jäähdytä kastike.
Siisti lihasta
kalvot pois. Leikkaa parin sentin suupaloiksi. Laita lihat
muovipussiin tai laakeaan astiaan. Kaada marinadi päälle ja sekoita
hyvin. Anna maustua jääkaapissa 6 – 8 tuntia.
Nosta lihat pois
marinadista ja taputtele enin kosteus pois talouspaperilla. Kaada
pannulla tilkka öljyä ja kypsennä lihat. Lisää lopuksi pannulle
marinadi ja anna kiehua kasaan. Tarkista maku ja tarjoa riisin tai
nuudelien, kasvisten ja limelohkojen kanssa.
In English
500g pork
tenderloin, cut into 2 - 3cm cubes
½ dl soy sauce
½ dl water
½ dl mirin
¼ dl brown sugar
¼ dl rice vinegar
1 garlic clove,
minced
2 * 2 cm ginger,
grated
a pinch of chili
flakes
Bring all
ingredients to a boil in a small saucepan, stirring until sugar
dissolves. Reduce heat to and simmer until reduced to half. Let cool.
Pour sauce into a
resealable plastic bag and add pork. Seal bag and turn to coat.
Refrigerate for 6 – 8 hours.
Remove pork from the
marinade. Save the sauce. Add 1 tablespoon of oil into a frying pan
on a high heat. Add the pork and quickly fry until it is browned all
over. Reduce heat and add the marinade. Simmer until pork is cooked
and sauce is thickened.
Serve with rice or
noodles and lime wedges.
6 kommenttia
Ihan tästä ruudun läpi lusikoitavan herkullisen näköistä tuo kastike! Älä ihmettele, jos kuvasta katoaa jotain :)
VastaaPoistaTäytyy pitää silmällä :)Kiitoksia!
PoistaMouth-watering :) Nyt vähän harmittaa kun grilli (ja pihakin) myyty..! Tuollahan saisi naapuruston muodostamaan jonoa pationkulmalle ;)
VastaaPoistaHyvää kevätpäiväntasausta sinnekin!
t.terhi
Tänks! Samoin sinne :) Ehkä sulla on pian uusi grilli, piha ja jonoksi asti uusia naapureita :)
PoistaOi, oi grillikausi ja japanilaiset vartaat! Sääli asua kerrostalossa, muutenhan grillikauden voisi jo aloittaa... :)
VastaaPoistaJoo, sama se on mulla! Grillikausi alkaa sitten joskus kun pääsee toisten pihoille ja grillien äärelle :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.