Possua ja Tare- kastiketta | Pork Tenderloin with Tare Sauce

3/20/2016


Kamera ja Kauhan Instagram tilillä oli jo eilen pientä esimakua tästä reseptistä. Tummasävyinen ja voimakkaan makuinen tare- kastike on tuttu Yakitorien, japanilaisten kanavartaiden yhteydessä, mutta se sopii mainiosti myös possun ja naudan marinoimiseen. Porsaan sisäfile kypsyy nopeasti pannulla joten marinoinnin jälkeen tämän ruoan saa hetkessä valmiiksi.

Jos grillikausi on jo käynnissä niin pujota lihat vartaisiin, kiehauta marinadi ja valele lihoja kypsennyksen aikana. Herkkua :)

2 - 4 annosta lisukkeiden kanssa
n. 500 g pala porsaan sisäfilettä

½ dl soijakastiketta
½ dl vettä
½ dl miriniä
¼ dl tummaa sokeria
¼ dl riisiviinietikkaa
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 * 2 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
ripaus chilirouhetta
(1 lime)

Laita kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen kunnes kastiketta on noin puolet jäljellä. Jäähdytä kastike.

Siisti lihasta kalvot pois. Leikkaa parin sentin suupaloiksi. Laita lihat muovipussiin tai laakeaan astiaan. Kaada marinadi päälle ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa 6 – 8 tuntia.

Nosta lihat pois marinadista ja taputtele enin kosteus pois talouspaperilla. Kaada pannulla tilkka öljyä ja kypsennä lihat. Lisää lopuksi pannulle marinadi ja anna kiehua kasaan. Tarkista maku ja tarjoa riisin tai nuudelien, kasvisten ja limelohkojen kanssa. 


In English

500g pork tenderloin, cut into 2 - 3cm cubes

½ dl soy sauce
½ dl water
½ dl mirin
¼ dl brown sugar
¼ dl rice vinegar
1 garlic clove, minced
2 * 2 cm ginger, grated
a pinch of chili flakes

Bring all ingredients to a boil in a small saucepan, stirring until sugar dissolves. Reduce heat to and simmer until reduced to half. Let cool.

Pour sauce into a resealable plastic bag and add pork. Seal bag and turn to coat. Refrigerate for 6 – 8 hours.

Remove pork from the marinade. Save the sauce. Add 1 tablespoon of oil into a frying pan on a high heat. Add the pork and quickly fry until it is browned all over. Reduce heat and add the marinade. Simmer until pork is cooked and sauce is thickened.

Serve with rice or noodles and lime wedges.




You Might Also Like

6 kommenttia

  1. Ihan tästä ruudun läpi lusikoitavan herkullisen näköistä tuo kastike! Älä ihmettele, jos kuvasta katoaa jotain :)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi20.3.16

    Mouth-watering :) Nyt vähän harmittaa kun grilli (ja pihakin) myyty..! Tuollahan saisi naapuruston muodostamaan jonoa pationkulmalle ;)
    Hyvää kevätpäiväntasausta sinnekin!
    t.terhi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks! Samoin sinne :) Ehkä sulla on pian uusi grilli, piha ja jonoksi asti uusia naapureita :)

      Poista
  3. Oi, oi grillikausi ja japanilaiset vartaat! Sääli asua kerrostalossa, muutenhan grillikauden voisi jo aloittaa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sama se on mulla! Grillikausi alkaa sitten joskus kun pääsee toisten pihoille ja grillien äärelle :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.