Sitruunaista persiljapestoa ja pastaa | Spaghetti with Parsley and Lemon Pesto

3/23/2016


Tämä pasta muistuttaa minua kesästä kauan sitten. Ei pelkästään siksi että tämä maistuu kesältä ja auringolta, vaan koska se muistuttaa minua hetkestä jolloin oivalsin yksinkertaisen pastan nerokkuuden. Pastan jota tuolloin söin italialaisessa kotikeittiössä, Umbrian maakunnassa, valmisti iäkäs herrasmies, Signor Ferroni.

Ruoassa oli spagettia, öjyä, valkosipulia ja vähän tuoretta, sekä vihreää että punaista chiliä pienenä silppuna. Lähin vastine voisi olla Spaghetti aglio, olio e peperoncino, jos reseptiä haluaa etsiä.

Italiassa en ole sen jälkeen käynyt, mutta ruoan muistan edelleen. Good times!

En tohdi väittää tätä pastaa yhtä unohtumattomaksi, mutta minusta se silti ansaitsee paikkansa yksinkertaisten ja makuaistia hivelevien pastojen sarjassa :)

Reseptistä tulee noin 1 ¾ dl pestoa.

50g lehtipersiljaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
n. 1 dl parmesaania tai vastaavaa raastettuna
3 rkl sitruunamehua
n. 1 dl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

75 - 100 g pastaa/syöjä

Huuhdo persilja puhtaaksi ja valuta mahdollisimman kuivaksi. Laita leikkurin tai sauvasekoittimen astiaan silputtu valkosipuli, sitruunamehu ja raastettu parmesaani. Lisää persilja ja hienonna.

Lisää öljyä muutamassa erässä kunnes koostumus on sopiva. Tarkista maku ja viimeistele rouhitulla mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Vaikka parmesaani on suolaista, pieni ripaus suolaa on luultavasti tarpeen.

Jätä kastike maustumaan ja keitä pasta kypsäksi. Valuta pasta ja lisää persiljakastiketta oman maun mukaan. Sekoita hyvin ja rouhi annoksen päälle mustapippuria. Tarjoa heti.


In English
makes about 1 ¾ dl pesto sauce

50g flat leaf parsley
1 garlic clove, minced
1 dl grated parmesan
3 tbsp lemon juice
1 - 1 ½ dl extra virgin olive oil
salt and pepper

75 – 100g pasta per portion

Rinse the parsley well and shake off as much water as possible. Add the parsley, garlic, parmesan cheese and lemon juice into food processor. Pulse.

Add the olive oil slowly and pulse until smooth. Season to taste with salt and black pepper.

Cook the pasta according to the package directions. Drain the pasta and then return it to the pot. Add 2 - 3 tablespoons pesto per portion and stir to coat. Sprinkle with black pepper and serve immediately.




You Might Also Like

10 kommenttia

  1. Italialaiset ovat neroja. Siellä osataan yksinkertaistaa ja keskittyä makuihin. Tämä tuo kesän kielelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se taitaa olla :) Minustakin tässä on jo kesän tuntua, vaikka ei kävätkään ole kunnolla alkanut...

      Poista
  2. Erja <3 sitruuna <3 persilja <3 tämä resepti !

    VastaaPoista
  3. Kaunis annos! Spagetti on hankala saada näyttämään kuvissa herkulliselta mutta sä todellakin onnistuit siinä :)

    VastaaPoista
  4. Yksinkertaista ja niin hyvää:)

    VastaaPoista
  5. Nam, nyt maistuisi tällainen keväänvihreä pasta lammaspatojen jälkeen. Nämä simppelit pastat vain ovat parhaita. Jospa pääsisin vielä joskus maistelemaan italialaisten pappojen valmistamana minäkin. Omnom!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei kannata tehdä hyvistä jutuista liian vaikeita!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.