Sitruunaista persiljapestoa ja pastaa | Spaghetti with Parsley and Lemon Pesto
3/23/2016
Tämä pasta
muistuttaa minua kesästä kauan sitten. Ei pelkästään siksi että
tämä maistuu kesältä ja auringolta, vaan koska se muistuttaa
minua hetkestä jolloin oivalsin yksinkertaisen pastan nerokkuuden.
Pastan jota tuolloin söin italialaisessa kotikeittiössä, Umbrian
maakunnassa, valmisti iäkäs herrasmies, Signor Ferroni.
Ruoassa oli
spagettia, öjyä, valkosipulia ja vähän tuoretta, sekä vihreää
että punaista chiliä pienenä silppuna. Lähin vastine voisi olla
Spaghetti aglio, olio e peperoncino, jos reseptiä haluaa etsiä.
Italiassa en ole sen
jälkeen käynyt, mutta ruoan muistan edelleen. Good times!
En tohdi väittää
tätä pastaa yhtä unohtumattomaksi, mutta minusta se silti
ansaitsee paikkansa yksinkertaisten ja makuaistia hivelevien
pastojen sarjassa :)
Reseptistä tulee
noin 1 ¾ dl pestoa.
50g lehtipersiljaa
1 valkosipulinkynsi
hienonnettuna
n. 1 dl parmesaania
tai vastaavaa raastettuna
3 rkl sitruunamehua
n. 1 dl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
75 - 100 g
pastaa/syöjä
Huuhdo persilja
puhtaaksi ja valuta mahdollisimman kuivaksi. Laita leikkurin tai
sauvasekoittimen astiaan silputtu valkosipuli, sitruunamehu ja
raastettu parmesaani. Lisää persilja ja hienonna.
Lisää öljyä
muutamassa erässä kunnes koostumus on sopiva. Tarkista maku ja
viimeistele rouhitulla mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Vaikka parmesaani on suolaista, pieni ripaus suolaa on luultavasti
tarpeen.
Jätä kastike
maustumaan ja keitä pasta kypsäksi. Valuta pasta ja lisää
persiljakastiketta oman maun mukaan. Sekoita hyvin ja rouhi annoksen
päälle mustapippuria. Tarjoa heti.
In English
makes about 1 ¾ dl
pesto sauce
50g flat leaf
parsley
1 garlic clove,
minced
1 dl grated parmesan
3 tbsp lemon juice
1 - 1 ½ dl extra
virgin olive oil
salt and pepper
75 – 100g pasta
per portion
Rinse the parsley
well and shake off as much water as possible. Add the parsley,
garlic, parmesan cheese and lemon juice into food processor. Pulse.
Add the olive oil
slowly and pulse until smooth. Season to taste with salt and black
pepper.
Cook the pasta
according to the package directions. Drain the pasta and then return
it to the pot. Add 2 - 3 tablespoons pesto per portion and stir to
coat. Sprinkle with black pepper and serve immediately.
10 kommenttia
Italialaiset ovat neroja. Siellä osataan yksinkertaistaa ja keskittyä makuihin. Tämä tuo kesän kielelle!
VastaaPoistaNiin se taitaa olla :) Minustakin tässä on jo kesän tuntua, vaikka ei kävätkään ole kunnolla alkanut...
PoistaErja <3 sitruuna <3 persilja <3 tämä resepti !
VastaaPoistaJee! Kiitos!
PoistaKaunis annos! Spagetti on hankala saada näyttämään kuvissa herkulliselta mutta sä todellakin onnistuit siinä :)
VastaaPoistaKiitos :) Tuo oli mukava kuulla!
PoistaYksinkertaista ja niin hyvää:)
VastaaPoistaHelppo olla samaa mieltä :)
PoistaNam, nyt maistuisi tällainen keväänvihreä pasta lammaspatojen jälkeen. Nämä simppelit pastat vain ovat parhaita. Jospa pääsisin vielä joskus maistelemaan italialaisten pappojen valmistamana minäkin. Omnom!
VastaaPoistaJuu, ei kannata tehdä hyvistä jutuista liian vaikeita!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.