Paahdettua hoisin munakoisoa | Hoisin Sauce Roasted Eggplant

8/22/2016


Uunissa paahdettu, tummasävyinen ja voimakkaasti aasialaisittain maustettu munakoiso lämmittää ja kutkuttaa mukavasti makuaistia.
 
Hoisin kastikkeen pohjalle rakennettu maustekastike on helppo ja nopea valmistaa ja munakoisot kypsyvät noin puolessa tunnissa. Ihan kelpo valinta myös arkiruoaksi lihattoman maanantain hengessä!

Sekä soijakastikkeissa että hoisin sooseissa on aika paljon eroja merkkien välillä, joten laitoin tuohon alle sen jota tässä käytin. 
 
2 annosta

1 munakoiso (400 - 500g)
1 rkl hoisin kastiketta (Lee Kum Kee)
½ rkl tummaa soijakastiketta (Lee Kum Kee)
1 tl paahdettua seesamiöljyä
1 tl valkoviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl raastettua inkivääriä
½ tl chilijauhetta
1 tl sokeria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita maustekastikkeen ainekset keskenään ja tarkista maku. Halkaise munakoiso ja viillä maltoon syvät ristikkoviillot niin ettei kuori kuitenkaan rikkoudu.

Levitä kastike tasaisesti munakoisojen leikkuupinnalle ja erityisesti sisälle viiltoihin. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia kunnes munakoisot ovat täysin kypsiä ja pehmeitä. Tarjoa sellaisenaan alkuruokana tai riisin kanssa ateriana. 
 
Munakoison kuori sitkistyy jonkin verran uunissa, joten on ihan makuasia haluaako sen syödä, vai kovertaako vain malton lautaselle.


In English

2 portions

1 eggplant (400 – 500g)
1 tbsp hoisin sauce (Lee Kum Kee)
½ tbsp dark soy sauce (Lee Kum Kee)
1 tsp roasted sesame oil
1 tsp white wine vinegar
1 garlic clove, grated
1 tsp ginger, grated
½ tsp chili powder
1 tsp sugar

Preheat oven to 200C. Stir together all the ingredients for the sauce. Halve eggplants lengthwise and score the cut sides in a crisscross pattern. Don´t break the skin. Rub the sauce on the cut sides and into the cuts.

Place the eggplants into a baking tray and roast for 30 minutes or until soft. Scoop out the eggplant pulp and serve with rice.



 

You Might Also Like

12 kommenttia

  1. Juuri eilisiltana katselin hoisin-pulloani ja mietin, mihin tämän lopun käyttäisin. Ja kun vielä munakoisokin maittaa erityisen hyvin, niin aika nappiosuman teit tällä reseptillä. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sattuipa hyvin :) Toivottavasti osuu myös makuhermoon sopivasti!

      Poista
  2. Noniin. Tästähän tämä viikon ruokalista alkaa rakentua :)

    Se on muuten totta, että hoisineissa (ja tietysti muissakin kastikkeissa) on ihan todella suuret erot merkkien välillä. Erityisesti minusta nimen omaan hoisineissa. Aina ei tunnista eden samaksi tuotteeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, niin on. Vaikka en hoisin asiantuntija olekaan niin on niissä eroja. Mulla oli tässä tota Lee Kum Kee hoisinia ja saman merkin premium dark soijaa. Molemmat minusta hyviä ja vahvoja maultaan!

      Poista
    2. Onpa kauniin näköistä:) Makeahko hoisin ja munakoiso`,ihana yhdiselmä:)

      Poista
    3. Kiitti! Joo, kyllä nuo hyvin sopii toisillensa!

      Poista
  3. Luulin äkkikatsomalla instakuvassa olevan ananasta :D Mutta koisokin näyttää hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä :) Ananas ja hoisin kastike voiskin olla mielenkiintoinen kombo.. En muista maistaneeni!

      Poista
  4. Omnom <3 Uudet ideat munakoisoa varten ovat aina tervetulleita ja tämä kuulostaa upealta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Mä oon tota samaa soosia käyttänyt myös kanalle, ja siinäkin se toimi hyvin...

      Poista
  5. Kylläpäs näyttää taas hyvältä! Munakoiso on kestosuosikkini :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Munakoiso on kyllä hyvää. Aika korkealla se on munkin suosikkikasvisten listalla!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.