Raparperihilloke

7/03/2012



Onko tämä kesäinen raparperiherkku koostumukseltaan lähempänä hilloa vai hilloketta lienee makuasia, mutta raikkaan kirpeää ja makeaa joka tapauksessa. Lisäsin raparperien sekaan sitruunan mehua ja kuorta tuomaan vastapainoa runsaalle sokerimäärälle.

Luin jostain että sitruunoiden siemenissä on pektiiniä, ja koska en käyttänyt hillosokeria vaan tummaa kidesokeria, laitoin suljettavassa teesiivilässä sitruunan siemenet mukaan kiehumaan. Koostumuksesta tuli paksuhkoa, mutta ei kuitenkaan hyytelömäistä hilloa. Siihen vaikuttiko koostumukseen lopulta enemmän keittoaika vai sitruunan pektiinit, en osaa vastata, koska ei ollut keittää toista satsia verrattavaksi... Valmista hiiloketta tästä tuli reilu puoli litraa.

500 g raparperia paloina
2 ½ dl sokeria (ruokokidesokeria)
vajaa 1dl vettä
½ sitruunan kuori ja mehu

Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä aluksi keskilämmöllä ja sitten miedommalla lämmöllä noin 30 - 40 minuuttia tai kunnes raparperit ovat täysin pehmenneet ja koostumus on sopivaa. Laita hilloke puhtaaseen astiaan ja anna makujen tasaantua  jääkaapissa mielellään yön yli. 


You Might Also Like

10 kommenttia

  1. Ihanat kuvat.Itse miellän hillokkeeksi sellaisen löysemmän koostumuksen ja vähemmän makean "hillon". Joku aika sitten postasin omenalla makeutetusta raparperihillosta ja oli selvää,että se oli hilloke;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo minustakin hilloketta on... Tosin muutama päivä jääkaapissa tiivisti seosta vielä melkoisesti. Eli oisko se nyt hilloa kuitenkin... Eipä näistä tiedä. Parempi keskittyä syömiseen!

      Poista
  2. Kuvia katsoessa tulee raparperitunne hampaisiin :). Me emme ole päässeet raparperiin kotiutumisen jälkeen käsiksi, mieli vähän vielä tekisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin torilla näytti olevan raparperia tänä aamuna, joten vielä ehtii!

      Poista
    2. Miltä torilla muuten näytti? Olivatko omia tuotteittaan myyvät paikalliset jo siellä vai vain isompia välittäjiä? Emme ole vielä käyneet.

      Poista
    3. Eihän se mikään eurooppalaistyylinen maalaismarkkina ole... valitettavasti. Paljon sinne mahtuisi lisää!
      Taisi olla niitä isompia välittäjiä suurin osa, käväisin vain nopeasti hakemassa porkkanoita ja herneitä enkä tutkinut tälläkertaa sen tarkemmin..

      Poista
  3. Pitääkö niitä sitruunan siemeniä rikkoa, pintaa siis, vai pääseekö sieltä pektiinit valloilleen ilmankin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liian vaikea kysymys, ehkä joku toinen tietäisi! Minä tälläsin siemenet sellaisenaan siihen teesiivilään, niitä oli joku kymmenkunta yhteensä.
      Ei minulla tosiaan siitä pektiinistä ole sen tarkempaa tietoa, enkä tiedä vaikuttiko se tässä mitenkään.. Mutta itse tykkäsin rakenteesta, kun en suuremmin ole sellaisten hyytelöä muistuttavien hillojen ystävä...

      Poista
  4. Ovela toi pektiinikikka. Raparperihillo(ke) on kyllä huippuhyvää! Tänä vuonna en tehnyt, kun oli edellisvuotisiakin, mutta ensi keväänä sitten taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä.. Mietityttää vaan itseä, että jos olis tehnyt toisen samanlaisen satsin ilman niitä siemeniä, niin vois oikeasti päätellä paljonko ne vaikutti.. Toisella kertaa sitten!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.