Chorizoa, fenkolia ja pastaa | Chorizo and Fennel Pasta

3/06/2016


Chorizon paprikan ja savun aromit yhdistettynä kirpeän makeaan, rauhassa kypsennettyyn fenkoliin on kokeilemisen arvoinen yhdistelmä. Eikä tässä mene edes kauaa, puolessa tunnissa on valmista!

Fenkolin ja omenasiiderietikan yhdistelmä on aluksi kipakka, mutta rauhallisen kypsennyksen, suolan ja sokerin avulla maku kyllä pehmenee ja syvenee, joten etene rauhassa ja hae maku kohdalleen.

Jos lautasella on chorizoa ja pastaa, ei päivä ole ihan huono :) Leppoisaa sunnuntaita!

2 annosta

2 rkl oliiviöljyä
n. 250 g fenkoli
n. 2 rkl omenasiiderietikkaa
1 – 2 tl tummaa sokeria

100 g chorizoa (kestomakkaraa)
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
½ punainen chili silputtuna
ripaus kuivattua oreganoa
suolaa ja pippuria
parmesaania

200 – 250g pastaa

Pese fenkoli, poista kovin keskiosa ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kaada pannulle noin kaksi ruokalusikallista öljyä ja kuumenna keskilämmölle. Lisää fenkolit ja paista sekoitellen noin 5 – 8 minuuttia kunnes fenkolit alkavat pehmetä ja hiukan ruskistua.

Lisää sokeri ja viinietikka pannulle. Sekoita hyvin. Alenna lämpöä ja anna hautua pehmeäksi ja makeaksi, noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa hiukan vettä. Mausta varoen suolalla.

Keitä pasta fenkolin kypsyessä. Varaa hiukan pastan keitinvettä ruoan viimeistelyyn.

Siirrä fenkoli pois pannulta ja jätä odottamaan. Pyyhkäise pannu kevyesti puhtaaksi ja laita takaisin levylle. Nosta lämpöä ja lisää pannulle kuutioitu chorizo. Ruskista pari minuuttia, alenna lämpöä ja lisää valkosipuli ja chili. Mausta pippurilla ja oreganolla. Sekoita hyvin ja kypsennä kunnes valkosipulit ovat pehmeitä, noin viisi minuuttia. Lisää fenkolit ja valutettu pasta pannulle.

Lisää pannulle tilkka pastan keitinvettä. Sekoita huolellisesti ja anna kuumeta minuutti tai pari. Tarkista maku ja tarjoa heti raastetun parmesaanin kera.



In English
2 portions

2 tbsp extra virgin olive oil, plus extra, for drizzling
250g fennel, thinly sliced
2 tbsp apple cider vinegar
1 – 2 tsp brown sugar

1 garlic clove, crushed
½ red chili, finely chopped
100g cured chorizo, chopped
salt and cracked black pepper to taste
a pinch of dried oregano

finely grated parmesan, to serve

200 - 250g pasta

Heat 2 tablespoon of the oil in a large non-stick frying pan over medium heat. Add the fennel and cook for 5 - 8 minutes or until light golden. Add the vinegar and the sugar and simmer for 10 minutes or until caramelised. Add a spalsh of water if needed. Transfer the mixture to a bowl and set aside.

While the fennel is cooking, cook the pasta until al dente. Drain, reserving some of the cooking liquid.

Return the frying pan to medium heat, add the chorizo, garlic, oregano and chilli and cook for 5 minutes. Add the fennel and stir to combine. Season with salt and pepper.

Add the pasta and cooking liquid to the pan and stir for 1–2 minutes or until well combined. Divide the pasta between plates, drizzle with the extra oil and sprinkle parmesan to serve.



You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Anonyymi20.3.16

    Tää oli tosi hyvää! Teen kyllä toistekin! Ihana maku fenkolissa etikan ja rauhallisen kypsennyksen ansiosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Mukava kuulla että maistui :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.