Persilja, peruna ja munakas | Potato and Parsley Omelet

3/11/2016


Munakkaat on mahtavia! Oli sitten aamu tai yö, lounas tai illallinen, arki tai pyhä, niin munakkaille on aina paikkansa. Nopeasti valmistuviin ja ravitseviin munakkaisiin voi laittaa täytteeksi melkein mitä tahansa, joten ne sopivat hyvin myös vähentämään hävikkiä. Tähän munakkaaseen käytin yhden ylijääneen keitetyn perunan ja jääkaapisssa olleen puolikkaan sipulin.

Persilja sopii hyvin sekä kananmunien että perunaruokien maustamiseeen. Lisäsin myös hiukan chiliä, mutta sen voi jättää pois jos ei kaipaa poltetta.

Helppoa ja nopeaa! Mukavaa viikonloppua!

1 annos

1 keskikokoinen keitetty peruna
½ pienestä sipulista
3 munaa
pieni kourallinen lehtipersiljaa
suolaa ja pippuria
(chilihiutaleita)
öljyä
nokare voita

Pilko peruna pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli. Kuumenna pannulla öljyä ja nokare voita keskilämmölle. Kuullota ensin sipuleita niin että ne pehmenevät ja lisää sitten perunat. Nosta hiukan lämpöä ja paista perunoihin kevyt pintäväri. Riko munat astiaan ja vatkaa rakenne kevyesti rikki haarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla ja halutessasi ripauksella chiliä.

Kaada munakasmassa pannulle. Ripottele persijasilppu pinnalle. Liikuttele munakasta lastalla varovasti pohjaa myöten niin että se paistuu kuohkeaksi. Kypsennä vain sen aikaa että munakas juuri ja juuri hyytyy. Valuta munakas pannulta lautaselle ja syö heti!


In English
1 portion

1 medium size potato, precooked, diced
½ of a small onion, chopped
3 eggs
a small handful of flat leaf parsley, chopped
salt and pepper to taste
chili flakes, optional
1 tsp olive oil
butter

Add a small knob of butter and oil to a frying pan. Heat over medium heat. Sweat the onion for couple of minutes. Add potatoes and sauté until light golden. Crack the eggs into a small mixing bowl. Stir gently with a fork. Season with salt, pepper and chili.

Increase heat and pour in the egg mixture. Add the parsley. Let eggs firm up a little, and use a spatula to gently direct the mixture away from the sides and into the middle. Cook for another minute or so until the egg mixture holds together.

Slide omelet onto plate and serve immediately.


You Might Also Like

8 kommenttia

  1. Munakas puoltaa kyllä paikkaansa ruokapöydässä vuorokauden ympäri! :)

    VastaaPoista
  2. Munakas on mun viikonloppuaamun suosikki:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimii aina :) Mä syön niitä usein nopeina arkilounaina.

      Poista
  3. Tuohon kylkeen muutama siivu savulammasta, niin siinä on yksi pääsiäisruoka.

    VastaaPoista
  4. Perunamunakas tuo aina mieleen nuoruuden Barcelonan, öisen iltapalan ja ensimmäisiä oivalluksia siitä että ruoka voi olla kiinnostavaa eikä vain polttoainetta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Si! Barcelonasta on mullakin paljon muistoja vaihto-opiskelu ajalta. Ja perunamunakkaasta tietenkin myös!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.