Kermaiset röstiperunat | Creamy, Garlicky Rösti
2/29/2016
Jos pidät
röstiperunoiden rapeudesta ja kermaisten valkosipuliperunoiden
täyteläisestä pehmeydestä niin tässä on oiva yhdistelmä
molemmista.
Timjami sopii
erinomaisesti perunaruokien maustamiseen. Itse käytän viime kesänä
kuivattuja yrttejä pois kaapista, mutta toki tuore timjami sopii
tähän vähintään yhtä hyvin.
Helposti yhden
pannun taktiikalla valmistuva perunalisuke on mitä parhain kaveri
meheville lihoille ja makkaroille. Tuhtia ja maukasta purtavaa
kevättalven rientoihin!
2 – 4 annosta
lisukkeena
n. 500 – 600g
jauhoisia perunoita
2 – 3
valkosipulinkynttä
reilu hyppysellinen
kuivattua timjamia (tai tuoretta)
mustapippuria
suolaa
öljyä
voita n. 15g
kermaa n. 3 rkl
Kuori ja raasta
perunat. Laita perunat siivilään ja purista käsin nestettä pois.
Raasta sekaan valkosipulinkynnet ja mausta timjamilla, suolalla ja
pippurilla. Sekoita hyvin.
Lisää
paistinpannulle (Ø n. 24 cm) loraus öljyä ja voi. Kuumenna
keskilämmölle. Kun voi alkaa kuohua, lisää perunaraaste pannulle
ja taputtele se nopeasti tiiviksi ja tasaiseksi kerrokseksi pannun
pohjalle joko käsin tai lastan avulla.
Paista 6 – 8
minuuttia kunnes röstiin on paistunut kaunis väri. Nosta röstiä
varovasti reunasta niin näet onko väri sopiva.
Laita iso lautanen
tai puinen leikkuulauta pannun päälle. Käytä patakintaita tai
keittiöpyyhettä apuna ettet polta sormia. Ota molemmin käsin
tukevasti kiinni pannusta ja lautasesta ja kiepsauta ympäri nopealla
heilautuksella. Valuta rösti takaisin pannulle ja jatka
kypsentämistä.
Kaada pieni loraus
kerrallaan kermaa röstin reunoja pitkin pannulle. Lisää kermaa
vain sen verran ettei se nouse rapean paistopinnan päälle. Pienennä
lämpö minimiin ja anna hautua kypsäksi noin 10 – 12 minuuttia.
Tarkista maku ennen
tarjoamista ja rouhi pinnalle tarvittaessa lisää suolaa ja
pippuria. Tarjoa kuumana.
In English
2 – 4 portions as
a side
n. 500 – 600g
floury potatoes, peeled and coarsely grated
2 – 3 garlic
cloves, finely grated
a good pinch of
dried thyme
salt and pepper to
taste
a splash of evoo
15g butter
3 tbsp cream
Put the grated
potatoes into a sieve and squeeze to remove as much moisture as
possible. Season with salt, pepper and thyme. Mix well. Add oil and
butter to the frying pan (Ø about 24cm) and heat over a medium
heat.
Fill the pan with
the grated potato. Use hands or spatula and push the potato mix down
to make a compact cake. Fry the rösti for 6 - 8 minutes or until
golden-brown.
Place a large plate
over the frying pan and quickly turn around. Slide the rösti back to
the pan. Lower the heat to
minimum. Add cream in small patches and simmer until cooked through,
about 10 – 12 minutes. Serve warm.
4 kommenttia
Herkulliselta kuulostava rösti:) Kyllä kelpaisi just nyt:)
VastaaPoistaOli kyllä ihan hyvää :) Olen tuota tehnyt ennenkin mutta blogiin sain sen vasta nyt.
PoistaRösti - nyt tuli kauhea Sveitsi-ikävä!
VastaaPoistaJepulis! Sveitsissä taidetaan osata nuo röstit aika hyvin :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.