Mausteinen linssi – chorizokeitto | Red Lentil and Chorizo Soup

5/22/2016


Metsäistä rosmariinia, savua, chiliä ja jeeraa. Tämä tuoksuva ja mausteinen linssi - chorizokeitto on täynnä makua ja tunnetta!

Tulisuutta keittoon antavat turkkilaiset urfa– chilihiutaleet, joissa on voimakas savun ja kaakaon tuoksu, mutta miedohko polte. Tavallisia chilihiutaleita kannattaa laitaa hiukan maltillisemmin ainakin aluksi ja viimeistellä keitto lopuksi omaan makuun sopivaksi. Kelpo vegeversion tästä saa vaihtamalla makkaran kikherneisiin ja kanaliemen kasvisliemeen.

2 annosta

150g raakamakkaraa (chorizoa tai jotain muuta mausteista makkaraa)
1 dl punaisia linssejä
200g tölkki tomaattimurskaa
½ pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
rouhittua mustapippuria maun mukaan
¼ – ½ tl jeeraa
½ tl savupaprikajauhetta
reilu hyppysellinen urfa- chiliä
n. 10 rosmariinin neulasta
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl sokeria
4 - 5 dl mietoa kanalientä tai vettä
suolaa

Huuhtele linssit. Silppua sipuli ja valkosipuli. Poista makkaroista kuoret ja palastele pieniksi suupaloiksi. Kuumenna kattilassa noin ruokalusikallinen oliiviöljyä ja lisää makkarapalat ruskistumaan.

Lisää hetken kuluttua sipuli ja valkosipuli ja anna kypsyä varovasti sekoitellen pari minuuttia. Lisää mausteet ja anna niiden lämmetä puolisen minuuttia. Lisää tomaattipyre ja sokeri.

Sekoita ja lisää kanalientä aluksi noin 4 desiä sekä tomaattimurska. Anna kiehahtaa ja lisää linssit. Alenna lämpöä ja kypsennä hiljalleen 10 – 12 minuuttia kunnes lissit ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa lientä tai vettä. Tarkista maku. Viimeistele keitto kevätsipulilla ja yrtteillä ennen tarjoamista.


In English

2 portions

150g chorizo (raw) casings removed, chopped
1 dl red lentils, rinsed
200g can tomato passata
½ small onion, chopped
2 garlic cloves, minced
a pinch of cumin
a pinch of pimenton (smoked paprika powder)
chilli flakes to taste (urfa or some other smoky chilli)
about 10 rosemary needles
1 tbsp tomato purée
1 tsp sugar
4 - 5 dl chicken stock or water
salt and pepper to taste

Heat a large saucepan over medium heat. Add chorizo and cook for two minutes, stirring occasionally. Add onions and garlic. Cook for another two minutes. Add spices and cook for 30 seconds before adding tomato purée and sugar. Add stock or water and tomato passata. Bring to boil and add lentils. Reduce the heat and simmer for 10 – 12 minutes or until the lentils are soft. Add water if needed. Season to taste and serve with scallions, chilli flakes and bread.
You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.