Mausteinen linssi – chorizokeitto | Red Lentil and Chorizo Soup
5/22/2016
Metsäistä
rosmariinia, savua, chiliä ja jeeraa. Tämä tuoksuva ja mausteinen
linssi - chorizokeitto on täynnä makua ja tunnetta!
Tulisuutta
keittoon antavat turkkilaiset urfa– chilihiutaleet, joissa on
voimakas savun ja kaakaon tuoksu, mutta miedohko polte. Tavallisia
chilihiutaleita kannattaa laitaa hiukan maltillisemmin ainakin aluksi
ja viimeistellä keitto lopuksi omaan makuun sopivaksi. Kelpo
vegeversion tästä saa vaihtamalla makkaran kikherneisiin ja
kanaliemen kasvisliemeen.
2
annosta
150g
raakamakkaraa (chorizoa tai jotain muuta mausteista makkaraa)
1
dl punaisia linssejä
200g
tölkki tomaattimurskaa
½
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
rouhittua
mustapippuria maun mukaan
¼
– ½ tl jeeraa
½
tl savupaprikajauhetta
reilu
hyppysellinen urfa- chiliä
n.
10 rosmariinin neulasta
1
rkl tomaattipyrettä
1
tl sokeria
4
- 5 dl mietoa kanalientä tai vettä
suolaa
Huuhtele
linssit. Silppua sipuli ja valkosipuli. Poista makkaroista kuoret ja
palastele pieniksi suupaloiksi. Kuumenna kattilassa noin
ruokalusikallinen oliiviöljyä ja lisää makkarapalat ruskistumaan.
Lisää
hetken kuluttua sipuli ja valkosipuli ja anna kypsyä varovasti
sekoitellen pari minuuttia. Lisää mausteet ja anna niiden lämmetä
puolisen minuuttia. Lisää tomaattipyre ja sokeri.
Sekoita ja lisää kanalientä aluksi noin 4 desiä sekä
tomaattimurska. Anna kiehahtaa ja lisää linssit. Alenna lämpöä
ja kypsennä hiljalleen 10 – 12 minuuttia kunnes lissit ovat
kypsiä. Lisää tarvittaessa lientä tai vettä. Tarkista maku.
Viimeistele keitto kevätsipulilla ja yrtteillä ennen tarjoamista.
In
English
2
portions
150g
chorizo (raw) casings removed, chopped
1
dl red lentils, rinsed
200g
can tomato passata
½
small onion, chopped
2
garlic cloves, minced
a
pinch of cumin
a
pinch of pimenton (smoked paprika powder)
chilli
flakes to taste (urfa or some other smoky chilli)
about
10 rosemary needles
1
tbsp tomato purée
1
tsp sugar
4
- 5 dl chicken stock or water
salt
and pepper to taste
Heat
a large saucepan over medium heat. Add chorizo and cook for two
minutes, stirring occasionally. Add onions and garlic. Cook for
another two minutes. Add spices and cook for 30 seconds before adding
tomato purée and sugar. Add stock or water and tomato passata. Bring
to boil and add lentils. Reduce the heat and simmer for 10 – 12
minutes or until the lentils are soft. Add water if needed. Season to
taste and serve with scallions, chilli flakes and bread.
0 kommenttia
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.