Nyhtökauraa ja mausteriisiä | Pulled Oats with Pilau Rice

5/15/2016


Nyhtökaurasta on kohistu jo pitkään eikä varmaan suotta. Lauantaiaamu oli Prismassa lupaavan hiljainen ja hyllystä löytyikin kolmea erilaista nyhtökauraa. Valitsin maustamattoman version jonka tarjosin pikaisesti paistettuna mausteisen, pilahvityyppisen riisin kera. Lisää nyhtökaurareseptejä löytyy Gold & Greenin sivuilta ja Vegepäivä.fi sivuilta.

Ruokablogeista ainakin Pata Porisee oli jo ehtinyt kokkaamaan nyhtökaurasta. Näet reseptin tästä!

Nyhtökauran ulkonäkö on hyvin lähellä jäähtynyttä pulled porkia, eikä rakennekaan eroa merkittävästi. Kylmänä, suoraan rasiasta nyhtökauran tuoksusta ja mausta voi huomata että ollaan kasvisruoan äärellä. Maku on mieto, miellyttävä ja tasapainoinen. Suosittelen kokeilemaan!

2 annosta

2 dl basmatiriisiä
3 - 4 kevätsipulin valkeat osat silputtuna (tai 1 sipuli)
1 pullea valkosipulinkynsi hienonnettuna
2*2 cm pala inkivääriä raastettuna
1 laakerinlehti
½ tl jauhettua juustokuminaa
½ tl jauhettua kurkumaa
¼ tl jauhettua kanelia
¼ tl jauhettua neilikkaa
¼ tl chilijauhetta
suolaa
4 dl vettä
oliiviöljyä
mustapippuria rouhittuna
tuoreita yrttejä ja kevätsipulin varsia silppuna
oliiveja
tomaattia
limeä

125 - 150g nyhtökauraa (nude)

Kaada ison paksupohjaisen kasarin pohja täyteen oliiviöljyä. Kuumenna keskilämmölle ja lisää sipulit, valkosipulit ja inkivääri. Kuullota noin puoli minuuttia ja lisää mausteet ja suolaa. Sekoita hyvin ja anna mausteiden kypsyä toiset puoli minuuttia ennen riisin lisäämistä. Sekoita riisi hyvin mausteiden kanssa ja kuullota minuutin verran. Älä polta mausteita.

Lisää kuuma vesi, alenna lämpöä ja kypsennä kannen tai folion alla hiljaa kiehuen noin 10 – 12 minuuttia tai kunnes riisi on napakan kypsää ja neste on imeytynyt. Siirrä sivuun odottamaan.

Kaada toiselle pannulle loraus oliiviöljyä ja kuumenna hyvin. Paista nyhtökauraan nopeasti kaunis väri kovalla lämmöllä ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Sekoita nyhtökaura riisin joukkoon.

Lisää halutessasi valmiiseen ruokaan tomaatteja, oliiveja, yrttejä ja kevätsipulia. Tarkista maku ennen tarjoamista. Viimeistele rouhaisulla mustapippuria ja tarjoa limelohkojen kera.


In English

2 portions

2 dl basmati rice
3 - 4 scallions, white parts chopped
1 fat garlic glove, minced
2*2 cm ginger, grated
1 bay leaf
½ tsp ground cumin
½ tsp ground turmeric
¼ tsp ground cinnamom
¼ tsp ground clove
¼ tsp chilli powder
salt
4 dl water
evoo
cracked black pepper
fresh herbs and spring onions, chopped
6 - 8 olives
1 tomato, chopped
lime

125 – 150g pulled oats

Heat a good glug of olive oil in a large saucepan over a medium heat, then add the onions, garlic and ginger. Sauté for 30 seconds. Add spices and salt and mix well before adding the rice.

Stir in the rice and fry for minute or two until rice is lightly translucent. Add the water, stir and cover. Cook for 10 - 12 minutes until rice is soft. Remove from the heat.

In another frying pan, heat a tablespoon of olive oil over a high heat. Add the pulled oats and fry for couple of minutes or until golden brown. Season to taste with salt and pepper. Mix the pulled oats with rice.

Add some herbs, olives, chopped spring onions and tomatoes. Season to taste with lime juice and pepper.


 

You Might Also Like

14 kommenttia

  1. Täytyy itsekin jonain päivänä ehtiä kokeilemaan tuon valmistamista ruoaksi. Sain etukäteen maistaa maustamatonta versiota ja ... miten sitä kuvailisi ... kuin pulled pork, joka on ollut avonaisessa astiassa jääkaapissa kuivumassa pari viikkoa ... Rakenne on, maku puuttuu. Mutta hyvällä maustamisella siitä varmasti saa aikaan vaikka mitä hyvää. Sinun versiosi näyttää aika herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistoin nyt ekaa kertaa ja mä kyllä tykkäsin tuotteesta. Ei jää ainoaksi kokeiluksi tämä :)

      Poista
  2. Tuota olenkin halunnut kokeilla jo siitä lähtien kun luin siitä. Pitää odotella että pääsen Suomeen,muuten sitä ei varmaan löydykään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, voi olla että ihan lähipäivinä ei vielä sinun lähikaupasta löydy :) Tai eihän sitä tiedä...

      Poista
  3. Tämä nyhtis täytyy tottakai testata, oiskohan jo omassa Prismassa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottovasti on :) Aika nopeasti ne taitaa nyt mennä kaupaksi...

      Poista
  4. Ihanat mausteet tässä ohjeessa! Seuraava nyhtökaura-ateria taitaa valmistua tällä ohjeella. Ja kiitos linkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ole hyvä :) Hyvin toimi mausteiden kanssa. Ainakin minusta :)

      Poista
  5. Minun mielestä myös maustamalla ja kastikkeilla nyhtökaurasta tulee oikein herkullista. Varmasti hyvää tässä pilahvissa, täytyy pitää mielessä tämäkin ohje! :-) Minäkin lisämaustoin myös maustetun version, kun tein possuttoman carnitasin. Sekin on hyvää! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Possuton carnitas kuulostaa hyvältä! Mä en niitä maustettuja versioita ole vielä päässyt maistamaan...

      Poista
  6. No nyt löysin minäkin tämän postauksen! Kuulostaa kyllä lupaavalta, kunhan vain olisi himpun verran paremmin saatavilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se :) Eipä ole hyllyillä taas hetkeen näkynyt...

      Poista
  7. Tämä oli todella maukasta, tein oman version, jossa riisi oli samoin tehty kuin tässä, mutta tuplasin mausteiden määrät. Päälle kevätsipulia, tuoretta korianteria, tomaattia ja avokadoa. Superhyvää, nopeeta, helppoa ja terveellistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun näistä vanhemmistakin resepteistä joku saa inspistä! Sun versio kuulostaa herkulta!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.