Nyhtökauraa ja mausteriisiä | Pulled Oats with Pilau Rice
5/15/2016
Nyhtökaurasta
on kohistu jo pitkään eikä varmaan suotta. Lauantaiaamu oli
Prismassa lupaavan hiljainen ja hyllystä löytyikin kolmea erilaista
nyhtökauraa. Valitsin maustamattoman version jonka tarjosin
pikaisesti paistettuna mausteisen, pilahvityyppisen riisin kera.
Lisää nyhtökaurareseptejä löytyy Gold & Greenin sivuilta ja
Vegepäivä.fi sivuilta.
Ruokablogeista
ainakin Pata Porisee oli jo ehtinyt kokkaamaan nyhtökaurasta. Näet
reseptin tästä!
Nyhtökauran
ulkonäkö on hyvin lähellä jäähtynyttä pulled porkia, eikä
rakennekaan eroa merkittävästi. Kylmänä, suoraan rasiasta
nyhtökauran tuoksusta ja mausta voi huomata että ollaan kasvisruoan
äärellä. Maku on mieto, miellyttävä ja tasapainoinen. Suosittelen kokeilemaan!
2
annosta
2
dl basmatiriisiä
3 - 4 kevätsipulin valkeat osat silputtuna (tai 1 sipuli)
3 - 4 kevätsipulin valkeat osat silputtuna (tai 1 sipuli)
1
pullea valkosipulinkynsi hienonnettuna
2*2
cm pala inkivääriä raastettuna
1
laakerinlehti
½ tl jauhettua juustokuminaa
½ tl jauhettua juustokuminaa
½
tl jauhettua kurkumaa
¼
tl jauhettua kanelia
¼ tl jauhettua neilikkaa
¼ tl jauhettua neilikkaa
¼
tl chilijauhetta
suolaa
4 dl vettä
suolaa
4 dl vettä
oliiviöljyä
mustapippuria
rouhittuna
tuoreita
yrttejä ja kevätsipulin varsia silppuna
oliiveja
tomaattia
limeä
125
- 150g nyhtökauraa (nude)
Kaada
ison paksupohjaisen kasarin pohja täyteen oliiviöljyä. Kuumenna
keskilämmölle ja lisää sipulit, valkosipulit ja inkivääri.
Kuullota noin puoli minuuttia ja lisää mausteet ja suolaa. Sekoita
hyvin ja anna mausteiden kypsyä toiset puoli minuuttia ennen riisin
lisäämistä. Sekoita riisi hyvin mausteiden kanssa ja kuullota
minuutin verran. Älä polta mausteita.
Lisää
kuuma vesi, alenna lämpöä ja kypsennä kannen tai folion alla
hiljaa kiehuen noin 10 – 12 minuuttia tai kunnes riisi on napakan
kypsää ja neste on imeytynyt. Siirrä sivuun odottamaan.
Kaada
toiselle pannulle loraus oliiviöljyä ja kuumenna hyvin. Paista
nyhtökauraan nopeasti kaunis väri kovalla lämmöllä ja mausta
kevyesti suolalla ja pippurilla. Sekoita nyhtökaura riisin joukkoon.
Lisää
halutessasi valmiiseen ruokaan tomaatteja, oliiveja, yrttejä ja
kevätsipulia. Tarkista maku ennen tarjoamista. Viimeistele
rouhaisulla mustapippuria ja tarjoa limelohkojen kera.
In
English
2 portions
2
dl basmati rice
3 - 4 scallions, white parts chopped
3 - 4 scallions, white parts chopped
1
fat garlic glove, minced
2*2
cm ginger, grated
1
bay leaf
½ tsp ground cumin
½ tsp ground cumin
½
tsp ground turmeric
¼
tsp ground cinnamom
¼ tsp ground clove
¼ tsp ground clove
¼
tsp chilli powder
salt
4 dl water
salt
4 dl water
evoo
cracked
black pepper
fresh
herbs and spring onions, chopped
6 - 8 olives
1 tomato, chopped
lime
125 – 150g pulled oats
Heat a good glug of olive oil in a
large saucepan over a medium heat, then add the onions, garlic and
ginger. Sauté for 30 seconds. Add spices and salt and mix well
before adding the rice.
Stir
in the rice and fry for minute or two until rice is lightly
translucent. Add the water, stir
and cover.
Cook for 10 -
12
minutes until rice
is soft. Remove from
the heat.
In another frying pan, heat a
tablespoon of olive oil over a high heat. Add the pulled oats and fry
for couple of minutes or until golden brown. Season to taste with
salt and pepper. Mix the pulled oats with rice.
Add
some herbs, olives, chopped spring onions and tomatoes. Season
to taste with lime juice and pepper.
14 kommenttia
Täytyy itsekin jonain päivänä ehtiä kokeilemaan tuon valmistamista ruoaksi. Sain etukäteen maistaa maustamatonta versiota ja ... miten sitä kuvailisi ... kuin pulled pork, joka on ollut avonaisessa astiassa jääkaapissa kuivumassa pari viikkoa ... Rakenne on, maku puuttuu. Mutta hyvällä maustamisella siitä varmasti saa aikaan vaikka mitä hyvää. Sinun versiosi näyttää aika herkulliselta :)
VastaaPoistaMaistoin nyt ekaa kertaa ja mä kyllä tykkäsin tuotteesta. Ei jää ainoaksi kokeiluksi tämä :)
PoistaTuota olenkin halunnut kokeilla jo siitä lähtien kun luin siitä. Pitää odotella että pääsen Suomeen,muuten sitä ei varmaan löydykään.
VastaaPoistaJuu, voi olla että ihan lähipäivinä ei vielä sinun lähikaupasta löydy :) Tai eihän sitä tiedä...
PoistaTämä nyhtis täytyy tottakai testata, oiskohan jo omassa Prismassa...
VastaaPoistaToivottovasti on :) Aika nopeasti ne taitaa nyt mennä kaupaksi...
PoistaIhanat mausteet tässä ohjeessa! Seuraava nyhtökaura-ateria taitaa valmistua tällä ohjeella. Ja kiitos linkistä :)
VastaaPoistaKiitos ja ole hyvä :) Hyvin toimi mausteiden kanssa. Ainakin minusta :)
PoistaMinun mielestä myös maustamalla ja kastikkeilla nyhtökaurasta tulee oikein herkullista. Varmasti hyvää tässä pilahvissa, täytyy pitää mielessä tämäkin ohje! :-) Minäkin lisämaustoin myös maustetun version, kun tein possuttoman carnitasin. Sekin on hyvää! :-)
VastaaPoistaPossuton carnitas kuulostaa hyvältä! Mä en niitä maustettuja versioita ole vielä päässyt maistamaan...
PoistaNo nyt löysin minäkin tämän postauksen! Kuulostaa kyllä lupaavalta, kunhan vain olisi himpun verran paremmin saatavilla...
VastaaPoistaSepä se :) Eipä ole hyllyillä taas hetkeen näkynyt...
PoistaTämä oli todella maukasta, tein oman version, jossa riisi oli samoin tehty kuin tässä, mutta tuplasin mausteiden määrät. Päälle kevätsipulia, tuoretta korianteria, tomaattia ja avokadoa. Superhyvää, nopeeta, helppoa ja terveellistä <3
VastaaPoistaKiva kun näistä vanhemmistakin resepteistä joku saa inspistä! Sun versio kuulostaa herkulta!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.