Paprika – sardelli tapas | Roasted Bell Peppers with Anchovies
5/14/2016
Tapas!
Makeaksi paahdettuja
paprikoita ja suolaisia sardellifileitä rapeaksi paistettujen
leipäviipaleiden päällä. Tuoksu, maku, väri ja rakenne, tässä
klassikkotapaksessa on kaikki kohdallaan pieneen naposteluun ja
suureen makuelämykseen :)
Ainoa mikä puuttuu
on täpötäyden tapasbaarin yötä kohti kailotukseksi muuttuva
puheensorina, mutta kyllä näitä kelpaa napostella vaikka
Euroviisujen kotikatsomoissa. Kokeile vaikka :)
kahdelle
2 punaista paprikaa
1 pieni
valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
sitruunamehua
mustapippuria
kuivattua oreganoa
suolaa
8 - 10
sardellifilettä
leipää
Paahda paprikat
uunissa grillivastuksen alla 250 asteessa niin kauan että pinta
täpliintyy mustaksi kauttaaltaan. Kääntele säännöllisesti.
Laita kypsät paprikat muovipussiin tai kannelliseen astiaan
vetäytymään noin 10 minuutiksi. Kuori paprikat, poista siemenet
sekä vaaleat sisäosat ja leikkaa suikaleiksi.
Hienonna paprikoiden
sekaan pienen pieni valkosipulinkynsi. Mausta pippurilla, oreganolla
ja ripauksella suolaa. Lisää oliiviöljyä ja sitruunamehua oman
maun mukaan. Sekoita ja jätä maustumaan.
Paahda leivät ja
lisää päälle paprikaa ja sardellifile. Nauti!
In English
for two
2 red bell peppers
1 small garlic
clove, minced
extra virgin olive
oil
lemon juice
cracked black pepper
dry oregano
salt
8 - 10 flat fillets
of anchovies
bread
Roast the bell
peppers under the oven broiler (225 - 250C) for 20-30 minutes,
turning couple of times, until they have blackened in places.
Remove the peppers
from the oven, drop them into a plastic bag and set aside until cool
enough to handle. Remove and discard the stalks, seeds and skin. Cut
the flesh into 1cm-wide strips and add to the bowl with minced
garlic. Season to taste with black pepper, oregano and salt. Add some
olive oil and lemon juice. Stir well together.
Toast the slices of
bread. Spoon the peppers on to the toast. Garnish each slice with the
anchovy fillets and serve.
8 kommenttia
Nämä on mahtavia, kun ovat oikeasti yksinkertaisia juttuja, mutta niin hyviä!
VastaaPoistaTotta, usein simppelit jutut on niitä ihan parhaita!
PoistaNam,yksinkertaista mutta niin hyvät ainekset:)
VastaaPoistaNiin on :) Muutama aines ja paljon makua!
PoistaTämä alkoi ihan suussa maistumaan ja kuola suusta valumaan :D. Nam!
VastaaPoistaJuu, ymmärrän tilanteen :) Aika nopeasti ne täälläkin katosi ääntä kohti...
PoistaOi,nam mitä tapasleipiä!
VastaaPoistaJoo, minustakin nuo oli oikein hyviä :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.