Paistettu halloumi | Pan Fried Halloumi
5/04/2016
Kevään helpoin
halloumipaistos valmistuu hetkessä ja maistuu sellaisenaan
leipäpalan kera tapaksena tai kesän grillijuhlissa muiden herkkujen
kanssa.
200g halloumia
1 ihan pieni
valkosipulinkynsi
1 pieni punainen
chili silputtuna (ilman siemeniä)
muutama kevätsipulin
varsi
kuivattua minttua ja
oreganoa
mustapippuria
oliiviöljyä
Laita halloumi noin
vartiksi kylmään veteen jos haluat vähentää suolaisuutta. Kuivaa
juusto hyvin talouspaperilla ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kaada
pannulle loraus oliiviöljyä ja kuumenna hyvin.
Paista
halloumikuutioihin sekoitellen kaunis pintaväri. Nosta pannu pois
levyltä ja lisää pieneksi hienonnettu valkosipuli ja chili.
Sekoita ja anna kypsyä jälkilämmöllä puolisen minuuttia.
Lisää kourallinen
silputtuja kevätsipulin varsia. Mausta pippurilla, kuivatulla
mintulla ja oreganolla. Viimeistele pienellä lorauksella oliiviöljyä
ja sekoita ainekset hyvin. Tarjoa välittömästi.
In English
200g halloumi cheese
1 tiny garlic clove, minced
1 red chili,
deseeded and minced
1 – 2 scallion,
green parts only, chopped
a pinch of dry
oregano
a pinch of dry mint
pepper to taste
evoo
Cut halloumi into
small cubes. Heat a tablespoon of olive oil in a frying pan over
high heat. Add cheese and fry, stirring until golden brown. Remove
the pan from the heat and add garlic and chili. Mix and cook for 30
seconds. Add scallions and season to taste with mint, oregano and
pepper. Mix well. Drizzle with little olive oil and serve
immediately.
11 kommenttia
Oi, mitä herkkua. Ja miten kauniin pinnan saat halloumiin. Minä onnistun aina jotenkin joko polttamaan tai muuten saamaan tosi epätasaiseksi.
VastaaPoistaHalloumi on kyllä hyvää! Yleensä paahdan halloumin kuivalla pannulla, mutta tähän laitoin öljyä valkosipulin ja chilin kypsennystä varten. Tosi kuumalla pannulla olen paahtanut ja käännellyt harvakseltaan... Vaikea sanoa miksi se palaa...
PoistaIhanaa herkkua:) En vain tajua miksi halloumin pitää olla täällä niin kallista Suomeen verrattuna grrr!!
VastaaPoistaOho! Aika yllättävää. En tajua minäkään :)
PoistaMä niin teen tätä! Kiitos ;)
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
PoistaKelpo valinta! Kiitos :) Sekoilin näppiksen kanssa...
PoistaJaaha, täältä sitä vaan pukkaa "pakko tehdä" -reseptiä toisensa perään :) Saan vain vaivoin pidäteltyä itseni ryhtymästä iltapalan tekoon!
VastaaPoistaEi kai pieni iltapala pahaa tee :) Kiva kuulla että täältä on löytynyt innostuksen aihetta :)
PoistaVesi herahti kielelle! Grillasin halloumia eilen, ja toissapäivänä. Nyt voisi vaihtelu tehdä terää, eli tällälailla :)!
VastaaPoistaSama juttu täällä... Halloumikausi on lähtenyt vahvasti liikkeelle :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.