Sardellivoita ja uusia perunoita | Anchovy Butter with New Potatoes
5/25/2016
Kivistössä
sardellivoita syötiin aiemmin keväällä parsojen kanssa ja sieltä
on reseptikin peräisin, ihan pienin muutoksin. Laitoin basilikan
sijaan lehtipersiljaa koska sitä sattui olemaan ja lisäsin voin
sekaan myös muutaman tipan sitruunamehua.
Parsojen sijaan
keitin uusia perunoita ja silppusin kevätsipulin varsia. Muuta ei
sitten tarvita: yksinkertaista ja herkullista kesäruokaa!
Sardellivoita voi
tehdä isommankin satsin ja laittaa pakastimeen. Maustevoi käy hyvin
kasvisten lisäksi kala- ja äyriäisruokien viimeistelyyn. Kannattaa
kokeilla myös paahdetun leipäpalan kanssa!
75 g voita
4 pientä sardellifileetä
1 pieni valkosipulinkynsi
reilu 1 rkl lehtipersiljasilppua (tai basilikaa)
ripaus rouhittua mustapippuria
muutama tippa
sitruunamehua
uusia perunoita
keitettynä
kevätsipulin varsia
silppuna
Ota voi hyvissä
ajoin pehmenemään. Hienonna sardellit ja lehtipersilja ja raasta
valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset pehmeään voihin ja nosta
jääkaappiin maustumaan. Tarjoa maustevoi keitettyjen uusien
perunoiden kanssa.
In English
75g butter
4 flat fillets of
anchovy (in oil), minced
1 small garlic
glove, grated
1 tbsp finely
chopped flat leaf parsley
a pich of black
pepper
½ – 1 tsp lemon
juice
Mix all the
ingredients together. Put the butter in the fridge for couple of
hours before serving. Serve with boiled new potatoes or vegetables of
your choise.
6 kommenttia
Ah uudet perunat....Herkkuannos!
VastaaPoistaNiinpä :) Uusia perunoita ei voi vastustaa!
PoistaLähetin juuri miehen kauppaan - meillä syödään tätä tänään!
VastaaPoistaErinomainen valinta :) Olen aikas varma että maistuu!
PoistaTää oli ihanaa, aivan täydellistä perunoiden ja siian kanssa! Jopa skidi kehui spontaanisti - ei kovin usein tapahdu.
PoistaJoo, mä pistelin kanssa ääntä kohti aikamoisen kasan voita ja perunaa! Skidillä on hyvä maku :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.