Sardellivoita ja uusia perunoita | Anchovy Butter with New Potatoes

5/25/2016


Kivistössä sardellivoita syötiin aiemmin keväällä parsojen kanssa ja sieltä on reseptikin peräisin, ihan pienin muutoksin. Laitoin basilikan sijaan lehtipersiljaa koska sitä sattui olemaan ja lisäsin voin sekaan myös muutaman tipan sitruunamehua.

Parsojen sijaan keitin uusia perunoita ja silppusin kevätsipulin varsia. Muuta ei sitten tarvita: yksinkertaista ja herkullista kesäruokaa!

Sardellivoita voi tehdä isommankin satsin ja laittaa pakastimeen. Maustevoi käy hyvin kasvisten lisäksi kala- ja äyriäisruokien viimeistelyyn. Kannattaa kokeilla myös paahdetun leipäpalan kanssa!

75 g voita
4 pientä sardellifileetä
1 pieni valkosipulinkynsi
reilu 1 rkl lehtipersiljasilppua (tai basilikaa)
ripaus rouhittua mustapippuria
muutama tippa sitruunamehua

uusia perunoita keitettynä
kevätsipulin varsia silppuna

Ota voi hyvissä ajoin pehmenemään. Hienonna sardellit ja lehtipersilja ja raasta valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset pehmeään voihin ja nosta jääkaappiin maustumaan. Tarjoa maustevoi keitettyjen uusien perunoiden kanssa.


In English

75g butter
4 flat fillets of anchovy (in oil), minced
1 small garlic glove, grated
1 tbsp finely chopped flat leaf parsley
a pich of black pepper
½ – 1 tsp lemon juice

Mix all the ingredients together. Put the butter in the fridge for couple of hours before serving. Serve with boiled new potatoes or vegetables of your choise. 




You Might Also Like

6 kommenttia

  1. Ah uudet perunat....Herkkuannos!

    VastaaPoista
  2. Lähetin juuri miehen kauppaan - meillä syödään tätä tänään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erinomainen valinta :) Olen aikas varma että maistuu!

      Poista
    2. Tää oli ihanaa, aivan täydellistä perunoiden ja siian kanssa! Jopa skidi kehui spontaanisti - ei kovin usein tapahdu.

      Poista
    3. Joo, mä pistelin kanssa ääntä kohti aikamoisen kasan voita ja perunaa! Skidillä on hyvä maku :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.