Paistettu varhaiskaali | Spicy Indian Cabbage

5/02/2016


Uusi viikko käyntiin kevään sesonkiherkun voimin! Varhaiskaali intialaisittain maustettuna on yksinkertainen, nopea ja herkullinen lisuke niin liha- kuin kasviruoillekin.

Resepti mukaeltu Meera Sodhan Made in India keittokirjasta.

2 - 4 annosta lisukkeena

350 – 400g varhaiskaalia ohuina suikaleina (kovat keskikohdat poistettuna)
1 pieni sipuli suikaleina
1 tl mustia sinapinsiemeniä
¼ tl chilijauhetta
¼ tl jauhettua juustokuminaa
¼ tl kurkumaa
1 rkl tomaattipyrettä
suolaa ja pippuria

Kaada ison pannun tai wokin pohja peittoon oliiviöjyä. Lisää sinapin siemenet ja kuumenna keskilämmölle. Kun siemenet alkavat ritistä pannulla, lisää sipuli ja paista noin viisi minuuttia kunnes ne pehmenevät. Lisää pannulle kaali ja paista sekoitellen parin minuuttia kunnes kaalit antautuvat ja menevät kasaan. Lisää noin 2 ruokalusikallista vettä, laita kansi tai folio pannun päälle ja anna kypsyä viisi minuuttia.

Lisää kaalin sekaan mausteet ja tomaattipyre. Sekoita hyvin, peitä ja anna kypsyä kunnes kaalit ovat pehmeitä, noin 8 - 10 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoa kuumana.


In English
Recipe inspiration: Meera Sodha: Made in India

350 – 400g spring cabbage, thinly sliced
1 small onion, thinly sliced
1 tsp brown mustard seeds
¼ tsp chilli powder
¼ tsp ground cumin
¼ tsp turmeric
1 tbsp tomato puree
salt and pepper to taste

Heat a good glug of olive oil in a large saucepan over a medium heat, then add the mustard seeds. 

When they start to pop, add the onion and cook for around 5 minutes.

Add the cabbage, stir and cook for couple of minutes. Add 2 tablespoon of water and cover. Cook for 5 minutes. Add the spices and tomato puree. Stir and cover again. Cook for 8  - 10 minutes until ccabbage is soft. Serve warm.



You Might Also Like

6 kommenttia

  1. Anonyymi2.5.16

    Pitääkin muistaa tämä kun torin kaaliaika koittaa. Siihen saattaa vielä jokunen viikko mennä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, minä en ole malttanut tänä(kään) keväänä odottaa kotimaisia. Talven juureskauden jälkeen on ollut tarvetta tuoreelle ja raikkaalle :)

      Poista
  2. Nam,herkullista,olen suuri kaalien ystävä.Varhaiskaalien aika täällä sen sijaan on jo loppuvaiheessa,kun teillä se vasta alkaa;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, te ootte siellä aikaa edellä :)Kaali on kyllä hyvää ja monipuolista!

      Poista
  3. Onpa kiva ohje! Tätä testaankin vaikka tässä tulevana viikonloppuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä. Olen tehnyt tuota useasti ja hiukan mausteita vaihdellen. Toimii aina!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.