Paistettu varhaiskaali | Spicy Indian Cabbage
5/02/2016
Uusi viikko käyntiin
kevään sesonkiherkun voimin! Varhaiskaali intialaisittain
maustettuna on yksinkertainen, nopea ja herkullinen lisuke niin liha-
kuin kasviruoillekin.
Resepti mukaeltu
Meera Sodhan Made in India keittokirjasta.
2 - 4 annosta
lisukkeena
350 – 400g
varhaiskaalia ohuina suikaleina (kovat keskikohdat poistettuna)
1 pieni sipuli
suikaleina
1 tl mustia
sinapinsiemeniä
¼ tl chilijauhetta
¼ tl jauhettua
juustokuminaa
¼ tl kurkumaa
1 rkl
tomaattipyrettä
suolaa ja pippuria
Kaada ison pannun
tai wokin pohja peittoon oliiviöjyä. Lisää sinapin siemenet ja
kuumenna keskilämmölle. Kun siemenet alkavat ritistä pannulla,
lisää sipuli ja paista noin viisi minuuttia kunnes ne pehmenevät.
Lisää pannulle kaali ja paista sekoitellen parin minuuttia kunnes
kaalit antautuvat ja menevät kasaan. Lisää noin 2
ruokalusikallista vettä, laita kansi tai folio pannun päälle ja
anna kypsyä viisi minuuttia.
Lisää kaalin sekaan mausteet ja tomaattipyre. Sekoita hyvin, peitä ja anna kypsyä
kunnes kaalit ovat pehmeitä, noin 8 - 10 minuuttia. Tarkista maku ja
tarjoa kuumana.
In English
Recipe inspiration: Meera Sodha: Made in India
350 – 400g spring
cabbage, thinly sliced
1 small onion,
thinly sliced
1 tsp brown mustard
seeds
¼ tsp chilli powder
¼ tsp ground cumin
¼ tsp turmeric
1 tbsp tomato puree
salt and pepper to
taste
Heat a good glug of
olive oil in a large saucepan over a medium heat, then add the mustard seeds.
When they start to pop, add the onion and cook for around 5 minutes.
Add the cabbage, stir and cook for couple of minutes. Add 2 tablespoon of water and cover. Cook for 5 minutes. Add the spices and tomato puree. Stir and cover again. Cook for 8 - 10 minutes until ccabbage is soft. Serve warm.
6 kommenttia
Pitääkin muistaa tämä kun torin kaaliaika koittaa. Siihen saattaa vielä jokunen viikko mennä...
VastaaPoistaJuu, minä en ole malttanut tänä(kään) keväänä odottaa kotimaisia. Talven juureskauden jälkeen on ollut tarvetta tuoreelle ja raikkaalle :)
PoistaNam,herkullista,olen suuri kaalien ystävä.Varhaiskaalien aika täällä sen sijaan on jo loppuvaiheessa,kun teillä se vasta alkaa;D
VastaaPoistaJoo, te ootte siellä aikaa edellä :)Kaali on kyllä hyvää ja monipuolista!
PoistaOnpa kiva ohje! Tätä testaankin vaikka tässä tulevana viikonloppuna.
VastaaPoistaKokeile ihmeessä. Olen tehnyt tuota useasti ja hiukan mausteita vaihdellen. Toimii aina!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.