Porkkanaa ja palsternakkaa paahdettuna

5/22/2012



Palsternakka ja porkkana ovat mainio makupari ja sopivat hyvin paahdettaviksi. Hunajainen öljykastike antaa juureksille makeutta ja pinnasta tulee aavistuksen karamellisoitunut. Leikkasin kasvikset suurpiirteisesti, jolloin pintoihin muodostuu erilaista paahtoastetta ja osa kasveista on täysin pehmeitä ja osa hiukan rapsakoita. Reseptistä riittää kahdelle lisukkeena tai lämpimänä salaattina vaikka tuoreiden yrttien ja juuston kera.

300 g porkkanoita
300 g palsternakkaa
(valkosipulin kynsiä maun mukaan)
loraus oliiviöljyä
n. 1 rkl hunajaa
suolaa ja pippuria rouhittuna
½ limen mehu
muutama oksa timjamia

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori juurekset ja paloittele ne muutamaan osaan. Pyöraytä mausteöljyn ainekset sekaisin ja sekoita se juuresten joukkoon. Levitä kasvikset tasaisesti uunipellille ja paahda uunin keskitasolla noin 20 - 30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmeitä. Sekoita kerran tai pari kypsennyksen aikana. Tarkista maku ja tarjoa.


You Might Also Like

12 kommenttia

  1. Rakastan uunipaahdettuja juureksia! Meillä ei ole palsternakkaa vaan sen sijaan persiljajuurta,joka on hieman kuivempi juures.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täältäkin saa persiljajuurta, tosin ei ihan joka kaupasta. Se on aivan mahtavan makuista myös.

      Poista
  2. Uunijuurekset ovat kyllä herkkua, joko sellaisenaan tai kokonaisen kanan alla ja vierellä kypsyneinä. Hyvän näköisiä porkkania ja palsternakkoja olet vielä löytänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kanan kanssa nämä sopis hienosti! Me syötiin ihan yrttien ja juuston kera tällä kertaa. Viimeinen kuva tosin jäi pois kun nälkä jo meni kuvien edelle...

      Poista
  3. Taas tulee todistettua, että yksinkertainen on parasta. KOhta saa taas ihania kauden juureksia.

    PS Kiva uusi ylätunniste

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä uuden sadon juureksia odotellaan täälläkin! Sipulinippuja oli jo tarjolla, mutta aika kovalla hinnalla..

      Poista
  4. Ruokakin näyttää herkulta, mutta olipas myös kiva uusi yläbanneri.

    VastaaPoista
  5. Meidän lähikauppa oli siirtynyt jo luomussa espanjalaisiin uuden sadon porkkanoihin. Ei malttaisi odotella, että alkaisi saada jo Suomen sadon uusimpia. Nauriita taisin jo nähdä, mutta hinta oli vielä aika suolainen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä oli italialaisia porkkanoita kaupan. Ne uudet juurekset on kieltämättä alkukaudesta melko hintavia. Ei kovin paljoa raaski ostaa vaikka mieli tekisikin..

      Poista
  6. Onpa jotenkin erityisen herkullisen näköisiä juureksia :) Oli jo pakko ostaa sipulinippu, kun ne tuoksuivat kaupassa niin mahtavilta - vaikka hinta olikin suolainen. Oli kyllä hyvää paistetun lohen päällä! Kesäherkkuja odotellessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uudet sipulit on kyllä yksi kesän merkeistä! En ole vielä raaskinut ostaa, ehkä viikonlopuksi.. Kesäherkkuja odotellessa!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.