Vesimeloni - salsa

5/25/2012


Vesimeloni on mahtava kesäherkku sellaisenaan, mutta myös mainio lisuke salaatteihin. Tässä salsatyyppisessä pikkuruuassa melonin makeus saa vastapainoa chilistä ja paprikasta. Vesimelonisalsa raikastaa kesäiset grilliherkut ja sopii mainiosti myös tortillojen ja tacojen täytteeksi. Resepti kahdelle.

2 dl vesimelonia pieninä kuutioina
1 dl vihreää paprikaa pieninä kuutioina
½ dl punasipulia silputtuna
½ - 1 vihreä chili ilman siemeniä silputtuna
pieni kourallinen tuoretta korianteria, minttua ja lehtipersiljaa silputtuna
ripaus suolaa, pippuria ja savustettua paprikajauhetta

loraus oliiviöljyä ja hiukan limemehua

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla sekä ripauksella paprikajauhetta. Viimeistele maku limemehulla ja pienellä määrällä öljyä. Anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa ja tarjoa raikkaan viileänä. Huom! Jos haluat rakenteesta enemmän salsakastiketta muistuttavan, voit surauttaa aineksia kevyesti sauvasekoittimella tai tehdä salsan tehosekoittimessa.


You Might Also Like

19 kommenttia

  1. Varmasti tosi hyvää vaikka grillatut possun kanssa. Täytyykin laittaa resepti korvan taakse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti menis hyvin! Meillä oli tän kanssa nopea jauhelihasta tehty chili con carne..

      Poista
  2. Oi kyllä! Menee ehdottomasti kokeiluun. Meillä on tehty sellaista versiota, johon tulee mansikoita, sweet chili kastiketta ja korianteria.

    VastaaPoista
  3. Mm, vesimeloni ja korianteri kuulostavat hauskalta yhdistelmältä! Täällä taas on tehty kesäisin sellaista salsaa, johon tulee mansikoita ja basilikaa, nekin ovat yllättävän toimiva yhdistelmä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo toinen mainio vinkki mansikkasalsaan! Kiitti!

      Poista
  4. Näyttää tosi herkulliselta! Nyt onkin halpaa siemenetöntä vesimelonia kaupoissa. Lopun voisi käyttää vaikkapa kesäiseen drinksuun; täytyykin etsiä tyttären aikoinaan kehittelemä ohje:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo viikonlopun ja kesäisen kelin kunniaksi drinksureseptit jakoon!

      Poista
  5. Ihana vesimelonikuva! Täällä on juuri alkamaisillaan paras vesimeloniaika,ja täällä vesimeloni liittyy kesään.Usein tarjotaan fetatyyppisen juuston kanssa,mutta myös salaateissa se on tosi hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vesimeloni ja kesä kyllä kuuluvat yhteen! Täälläkin on ollut hyvä tarjonta ja hintakin on ollut edullinen..

      Poista
  6. Meillä tarjoillaan töissä aina kuorrutetun lihamurekkeen kanssa vähän tämäntyyppistä melonisalaattia, ja ne ovat kyllä todellakin toimiva yhdistelmä. Melonisalaatissa on useimmiten vesi-, hunaja- ja verkkomelonia, punasipulia ja kurkkua, joskus myös kesäkurpitsaa ja paprikaa. Minä taidan seuraavan kerran kotona sitä tehdessäni lisätä chiliä ja yrttejä; kiitos siis vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Taidan olla jumiutunut kun lihamurekkeen kanssa tulee useimmiten syötyä suolakurkkuja... Itse pidän tässä juuri melonin makeuden ja chilin tulisuuden yhdistelmästä.

      Poista
  7. Mielenkiintoinen ohje ! Vesimeloni voisi hyvin mennäkin tämäntyylisenä, muuten sitä ei tule syötyä. Aion kokeilla bbq-possun kaverina tätä.

    Ihania kuvia taas !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osan melonista voisi korvata vaikka tomaateilla jos ei erityisemmin pidä melonista.. Kivaa jos kuvat miellyttää!

      Poista
  8. Tosi kiva kesäinen salaatti- tai lisukevinkki. Noita aineksia on nimittäin aika hyvin aina kaapissakin.. tyttö syö kovasti vesimelonia paljaaltaan mutta olisipa ihana käyttää jotenkin näin sitä niin itsekin innostuisi.. Tosiaan, kauniita nämä kuvasi ovat aina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan! Minulle vesimeloni on sellainen kesään kuuluva asia, ei sitä muulloin tule paljon käytettyä.

      Poista
  9. Mahtava resepti :) olinkin juuri viikonloppuna hankkinut kokonaisen vesimelonin ja pohdin mitä sen kanssa tekisin ja tämä on loistava idea :)

    VastaaPoista
  10. Ostimme torilta viime lauantaina laukaalaisen vesimelonin (!), jota piti ohjeen mukaan kypsytellä jokunen päivä ennen maistamista. Muistin tämän ohjeen ja tein sitä tuoreiden sämpylöiden ja italian makkaroiden kaveriksi. Mies oli kaupassa, joten raaka-ainevalikoimani oli hieman rajoitettu - käytin oranssia tomaattia ilman siemeniä paprikan sijaan ja limen tilalla sitruunaa. Nam ja kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laukaalainen vesimeloni..? Kuulostaa lähes mielikuvitukselta! Varmaan toimi hyvin makkaroiden kera! Ollos hyvä!

      Poista
    2. Niinpä. Söpö, pieni ja ihan maukas pallero se oli. Kasvattaja on Huttulan puutarha, jolta saa tomaatteja ja kurkkuakin.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.