Penne ja chorizo

9/14/2012


Keltuaisella saostettu höyryävän kuuma ja mausteisen tuoksuva annos pastaa tuo lämpöä ja mielihyvää koko keholle ja mielelle. Nopeasti valmistuva pasta sopii mainiosti niin syyskuun pimeneviin iltoihin kuin vaikkapa viikonloppulounaaksi aamuisen metsäretken jälkeen. Miten vain, mielihyväruokaa parhaimmillaan.

Pasta alla Carbonara tyylisesti valmistettu ruoka tuoksuu ja maistuu voimakkaan mausteisesti chorizolle ja savustetulle paprikalle. Timjamin ja rosmariinin vahvat metsäiset aromit sopivat hyvin rasvaisen ja mausteisen makkaran seuraan. 

Yksinkertaista ja rehtiä peruspastaa, joka ei vaadi mitään ihmeellistä, vain muutaman laadukkaan raaka-aineen ja seuraksi lasillisen punaviiniä.

kahdelle

150 - 200 g penneä tai spagettia
n. 50 - 100 g chorizoa tai muuta mausteista makkaraa (raakaa tai kypsää)
1 keltuainen / annos
1 valkosipulin kynsi
pari pientä oksaa timjamia ja rosmariinia
rouhittua mustapippuria
loraus oliiviöljyä
ripaus savustettua paprikajauhetta
parmesaania, grana padanoa tai jotain muuta juustoa
(chiliä)
(suolaa)

Poista makkarasta kuori ja pilko pieniksi kuutioiksi. Laita pasta kiehumaan paketin ohjeen mukaan. Kaada pannulle loraus oliiviöljyä ja kuumenna keskilämmölle. Lisää pannulle kokonainen valkosipulin kynsi, yrtit ja makkarat. Anna paistua hetki ja lisää sekaan hiukan paprikajauhetta ja halutessasi chiliä. Paista kunnes chorizo on sopivasti ruskistunut ja rapsakoitunut. Nosta pannu pois liedeltä ja poista valkosipulin kynsi ja yrttien oksat.

Valuta kypsä pasta ja sekoita se pannulla muiden ainesten kanssa sekaisin. Siirrä tarjoiluastiaan ja sekoita joukkoon keltuaiset ja raastettua juustoa. Rouhi sekaan mustapippuria ja halutessasi hiukan tuoreita yrttejä ja chiliä. Tarkista maku ja tarjoa. Vaihtoehtoisesti keltuaisen voi tarjota myös erikseen annoksen päällä.

Näillä eväillä kohti viikonloppua ja Jyväskylän ween maan wiljaa- tapahtumaa...


You Might Also Like

13 kommenttia

  1. Nami nami. Kelpaisi kyllä minullekin sekä lounaaksi että iltaruoaksi.
    Toivottavasti viikonloppuna on syysmarkkinoilla paljon hyvää ostettavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toivotaan hyvää säätä ja tapahtumaa!

      Poista
  2. Sinnehän sitä huomenna pitää mennä, ainakin se valkosipuliletti ostamaan:) Minulla on nyt sattuneesta syystä chorizokiintiö täyden puoleinen, mutta kun muutama viikko menee, eiköhän maistu taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps! Huomenna tai sunnuntaina, vähän säästä riippuen. Raja se on chorizokin syömisellä!

      Poista
  3. Aika ihanan näköistä pastaa! Musta kangas (?) tuo muuten kuviin tosi hienon kontrastin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Juu siinä on ihan tavallinen musta puuvillakangas alla..se toimii hyvin eikä turhia heijastele tai kiillä..

      Poista
    2. Kiitos kuvausvinkistä. Taidan kanssa ostaa tuollaisen mustan kankaan ja kokeilla. Ja tuollainen pasta on just hyvä!

      Poista
  4. Kiitos reseptistä! Se sai kuolani valumaan valtoimenaan, joten työpäivän päätteeksi hain ruokakaupasta tätä varten ainekset. Pian alan kokkaamaan! :P Herkullista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan! Onneksi tuo valmistuu ihan hetkessä niin pääset viikonlopun viettoon!

      Poista
  5. haha... mulla alkoi tuosta ekasta kuvasta soida päässä "...täs on meirän pitkät pennet..." (l. Tähkää ja elonkerjuuta mukaellen...herkkupasta, anyway!

    VastaaPoista
  6. Chorizo, mikä yllätys ;-) Hienot kuvat ja maisema pahensi taas kroonista matkakuumetta. Pakko varata matka - pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nyt täytyy pitää vähän taukoa chorizon suhteen... Matka olis kyllä kiva!

      Poista
    2. Tauon pitäminen ei ole ollenkaan välttämätöntä ;-)

      Poista