Chili-korianterikastike ja karitsan ribs

2/28/2013



Sormiruokien klassikko, ribs. Kylkipalojen kaverina limellä raikastettua, tulista korianterikastiketta. Annos joka ei selittelyjä kaipaa. Yksinkertaista, mehevää ja maukasta.

Korianterikastike
 
1 reilu puntti korianteria
2 vihreää chiliä (siemenillä tai ilman)
n. 2 rkl limemehua
1 - 2 valkosipulin kynttä
loraus öljyä
ripaukset suolaa, pippuria ja sokeria
vettä

Hienonna kaikki  ainekset ensin veitsellä pieneksi silpuksi ja soseuta sitten tehosekoittimessa tai sauvasekottimella öljyn ja limemehun kanssa sileäksi. Lisää vettä vettä tarpeen mukaan kunnes koostumus on mieleinen. Tarkista maku ja laita kylmään maustumaan.

Karitsan ribs

kahdelle

reipas  ½ kg kylkipaloja
muutama ripaus karkeaa suolaa ja tuplaten fariinisokeria

Puhdista kylkipaloista enimmät kalvot ja rasvat. Hiero pintaan merisuolaa ja fariinisokeria. Laita maustumaan kylmään muutamaksi tunniksi. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita lihat uuniin ja paahda noin 20 - 30 minuuttia kunnes pinta ruskistuu hyvin. Käännä kerran paahdon aikana.

Laske uunin lämpö vajaaseen 150 asteeseen ja jatka kypsennystä noin 1 ½  - 2 tuntia, kunnes liha on täysin kypsää ja mureaa. Peitä tarvittaessa foliolla jos liha tuntuu kuivuvan liikaa. Anna lihan vetäytyä rauhassa ja leikkaa annospaloiksi. Lusikoi lihojen päälle paistonesteet uunipannulta ja mausta korianteriakastikkeella sekä tarvittaessa ripauksella suolaa ja pippuria. Tarjoa korianterikastikkeen ja limeviipaleiden kera.

Ankerias Vipunen kypsytti possunkylkeä hyvin samaan tyyliin muutama viikko sitten. Possureseptin voi tarkistaa täältä.
 

Lampaan kylkipaloilla on meillä herkuteltu aiemminkin. Resepti löytyy täältä.

You Might Also Like

26 kommenttia

  1. Voi, mitä herkkua. Minäkin löysin karitsan luomulapaa ja ihan kotimaista naapurimarketista. Siitä pitäisi nyt keksiä jotain hyvää :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jees, siellä on sitten lammasherkkuja tulossa! Nuo kylkipalatkin on kotimaista, ja ihan täältä omasta maakunnasta.

      Poista
    2. Kokeile konjakissa marinoituna: http://iskakokkaa.blogspot.fi/2012/01/konjakkia-ja-lampaan-lapaa.html

      Poista
    3. Tuo vaikuttaa hyvältä! Mukavat lämmittävät mausteet ja konjakkia, kyllä vaan kelpaa!

      Poista
  2. Olen jo jonkin aikaa suunnitellut tekeväni ribsejä uunissa, mutten ole saanut aikaiseksi. Uunissa olisi grillitoimintokin. Tuollaiset yrttiöljyt on tosi hyviä ja helppoja tehdä, en tajua miksei niitä tule käytettyä useammin! Ja tuo chili sopii varmasti erinomaisesti siihen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on tuttua tuo ettei ole saanut aikaiseksi. On niin paljon mitä olis mukava kokeilla..

      Poista
  3. Ostin toisena vuonna peräkkäin pakastimeen lampaan. Viime kesänä yritin grillailla ja valmistaa uunissa noita kylkiä. Aina paloi karrelle. Nyt näyttää resepti sellaiselta, että pitää taas kokekeilla. Lammas on herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän pakastin on niin pieni että sinne mahtuu lähinnä pussi pakasteherneitä.. Voi vaan haaveilla isommista ruhonosista pakastimessa!

      Poista
  4. Jos ruoassa on korianteria, ei se voi olla pahaa! Korvan taakse tämäkin ohje, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korianteria, nuuhkis ja nam. Ihastuin siihen heti ensimmäisellä tapaamiskerralla vuosia sitten Pariisissa vietnamilaisravintolassa.

      Poista
    2. Mä taas olen vähän hitaasti lämmennyt sen suhteen, mutta tässä chili ja lime "miedontaa" korianteria jotenkin meikäläisenkin makuun..

      Poista
  5. Mä tykkäään kanssa kaikista salsa verde- tyyppisistä tahnoista ja kastikkeista. Ne sopii niin moneen käyttöön ja pienillä muutoksilla saa vaihtelua. Sun versiossa on mukavia nuo jeera ja kardemumma, pitääkin koittaa niitä seuraavalla kerralla.

    VastaaPoista
  6. Voi kuinka upealta tuo vihreä ja koko asettelu muutenkin näyttää tuossa kuvassa! ...sitäpaitsi minähän en pysty vastustamaan mitään missä on korianteria!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Muistelinkin jonkun aiemman kommentin perusteella että siellä suunnalla korianterista pidetään myös..

      Poista
  7. No ei kaipaa selittelyjä ei. Ihanan valoisia kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän kevään valoa kuviin vaikka ulkona taitaakin nyt vihmoa räntää..

      Poista
  8. Karitsan ribsit, oi voi mä haaveilen. Törmäispä kanssa sellaisiin jossain.

    Tajuttoman herkulliset kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Täällä noita karitsan kylkiä on aika hyvin saatavilla. Tosin vain yhdessä tai kahdessa kaupassa, mutta kuitenkin..

      Poista
  9. Pakkasessa odottasi karitsan ribbsejä ja tämä ohje vaikuttaa juuri omaan suuhun sopivalta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä! Sitten vaan ribsit sulamaan.

      Poista
  10. Kiitti! Oli aurinkoista noita kuvatessa.. nythän on sirren taas täysi talvi ja 10 pakkasta. Kiva kun jätit kommentin!

    VastaaPoista
  11. Joo, hei tätä mä testaan. Oon etsinyt karitsan ribseille sopivaa makuyhdistelmää, jos samalla tekee hiukan perinteisempiä possunribsejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Mukavaa kun jätit kommentin!
      Kyllä tämä makuyhdistelmä ainakin meillä maistui, toivottavasti natsaa sielläkin kohdalleen..

      Poista
    2. Kiitosta vaan, oli maistuvaa. Toi kastike tulee olemaan kesällä aika kovassa käytössä... :)

      Poista
    3. Olipa maistuvaa! Kiitos resepteistä, tuo kastike tulee olemaan kesän hitti!

      Poista
    4. Hienoa! Mukava huomata että muillekin on maistunut! Kiitti!

      Poista