Porsaankyljyksiä pannulla

8/15/2013


Ranskasta siideri ja sinappi, lähitilalta viljapossu. Mukaan vielä valkosipulia, aromikasta timjamia ja ainekset ovat kohdallaan vaikka viikonlopun sadonkorjuujuhlille. Rehti ja rustiikki liharuoka joka valmistuu kätevästi yhden pannun taktiikalla alle puolessa tunnissa.

Normandian omenatarhoilta tuleva Duché de Longueville siideri on kuivaa, raikasta ja hapokasta. Hyvä ja kepeä aperitiivi sellaisenaan, sekä mainio ruokajuoma porsaanlihalle.

3 annosta

3 kpl porsaankyljyksiä
nokare voita ja loraus oliiviöljyä

2 rkl dijon kokojyväsinappia
n. 1,5 dl hyvää omenasiideriä
pari ripausta sokeria‏‏‏
3 valkosipulin kynttä
pieni nippu tuoretta timjamia
suolaa ja pippuria

Ota porsaankyljykset ajoissa huoneenlämpöön ennen kypsennystä. Laita pannulle voi, oliiviöljy, kuoritut valkosipulin kynnet ja muutama oksa timjamia. Kuumenna pannu rauhallisesti kuumaksi, jolloin valkosipuli ja timjami ehtivät antamaan makua voi-öljyseokseen.

Poista valkosipulit ja timjami pannulta ja paista kyljyksiin molemmille puolille kaunis ruskea pintaväri. Mausta suolalla ja pippurilla.

Nosta kyljykset hetkeksi pois pannulta ja lisää siideri, sokeri ja sinappi. Sekoita tasaiseksi ja lisää pannulle kyljykset, valkosipulit ja tuoretta timjamia. Alenna lämpöä ja anna porista 10 - 15 minuuttia kunnes lihat ovat kypsiä. Nosta kyljykset pois ja anna vetäytyä hetki peiteltynä.

Nosta pannun lämpötilaa ja anna liemen kiehua kasaan. Tarkista vielä maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja sokeria.

Lusikoi paistonesteet ja valkosipulit kyljysten päälle ja tarjoa heti kuumina vaikkapa paahdettujen perunoiden ja omenasiiderin kera.



You Might Also Like

14 kommenttia

  1. Taitaa lähtiä kyljykset kotia kauppareissulla, kunhan saadaan Isohookin kotia meriltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meriltäpaluuruokaa siis.. Mikäs sen mukavampaa!

      Poista
  2. Jospas lähtisin tästä teille lounaalle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori, pannu tyhjänä tältä päivältä! Mutta ens kerralla sitten!

      Poista
  3. Siideri sopii kyllä possulle kaveriksi erinomaisesti. Nälkähän tässä taas tuli :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin sopii. Ja grillatun kanan kanssa myös tosi hyvin.

      Poista
  4. Taidan ostaa elämäni ensimmäisen kerran porsaankyljyksiä. Miten ne eivät koskaan tulekaan mieleen? Halpa ja hyvä raaka-aine vaikka mihin. Tämä resepti on ihan napakymppi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai jos lähtee kerralla mopo käsistä ;-)

      Poista
  5. Mä just sanoin siipalle, että pitäis tehdä kyljyksiä pitkästä aikaa! Ehkä jopa heti tänään..

    VastaaPoista
  6. näitä täytyy saada ja pian! itsekin olin leikitellyt ajatuksella jo jonkin aikaa, mutta en ollut saanut itseäni niskasta enkä possua kyljestä kiinni. nyt pistetään suunnitelma käytäntöön - kiitos :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, possua kyljestä kiinni. Sehän sopii hyvin!

      Poista
  7. Me syödään kanssa kyljyksiä näin grilliaikana aika useinkin. Harmittaa vain näissä nykykyljyksissä, kun kauppiaat ovat saaneet päähänsä leikata läskireunuksen lähes olemattomiin. Pläskireunainen kyljys kun ois paljon mehukkaampi. Kai ne sitten myy paremmin ilman pläskiä tai jotain.

    Tosi hienon näköinen tuo dijon tuossa kyljyksen päällä. Pitääkin kokeilla noin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut! Mutta ihan maukasta purtavaa muuten..

      Poista
  8. Vähän sama täällä.. Kyljykset on tosi näppäriä, hyviä ja nopeita, mutta silti ne meinaa välillä unohtua lihatiskiin.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.