Muikut paperipaketissa

10/10/2013


Jos haluat vaihtelua pannulla paistetuille muikuille, kokeile kypsennystä leivinpaperipaketissa, en papillote, kuten ranskalaiset tätä kypsennystapaa kutsuvat.

Kalat paistuvat lempeästi paperin suojissa timjamin ja sitruunan kera ja säilyvät mehevinä ja herkullisina.

kahdelle

n. 15 - 20 pientä perattua muikkua
4 keskikokoista keitettyä perunaa viipaleina
pala purjoa
luomusitruunaa
timjamia
suolaa ja mustapippuria
voita
leivinpaperia

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtaise ja kuivaa kalat. Asettele perunaviipaleet ja ohueksi viipaloitu purjo leivinpaperille. Mausta suolalla ja pippurilla.

Mausta muikut reilusti suolalla ja pippurilla sekä sitruunankuorella ja timjamilla. Asettele kalat perunoiden päälle ja lisää pinnalle muutama siivu voita maun mukaan. Purista lopuksi hiukan sitruunamehua päälle ja sulje paketti tiiviisti.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa heti.



Paperipaketissa on kypsennetty kalaa aiemminkin, tarkista vaikka siika en papillote tästä.
Mukavaa viikonvaihdetta!

You Might Also Like

17 kommenttia

  1. Mistä ostat muikut? Näyttävät kuvissa aika erityisen ruokahalua herättäviltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen oli mestarissa ihan tuoreita.. Alkuviikosta poikkesin ohikulkiessa Keljon prismassa, siellä oli myös riittävän tuoreita. Vähän tuuripeliä kalojen kanssa on, pitäis aina osua niin sopivasti paikalla..

      Poista
    2. Taidan huomenissa piipahtaa Sokkarilla... Sopisi suunnitelmiini viikonlopun aterioista .)

      Poista
    3. Mainiota! Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  2. Onpas raikkaat kuvat ja myös raikkaan kuuloinen resepti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Vaihtelua voissa paistetuille..

      Poista
  3. Sä sitten osaat tän tiivistämisen. Upeat kuvat ja simppeli resepti ja se on siinä!

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköistä! Muikku on tosi nami kala.Täällä tosin joudun tyytymään tuoreisiin sardiineihin.Ihanat kuvat:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me taas muisteltiin kesän lomareissua Portugaliin ja sardiineja kun syötiin näitä.. Hienoja kaloja molemmat!

      Poista
  5. Hauska muikkuohje! Raa'at potut eivät varmaan ehdi paketissa kypsyä, joten täytyy olla suunnitelmallinen ja varastoida jämäpottuja jääkaappiin. Kohta tästä joutuukin käymään useammin kaupassa kun torimyynti vähenee, joten muikkuja saattaa päätyä kärryyn...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Nyt on hyvin muikkua kaupoissa, ja kiitettävän tuorettakin!
      Olen tehnyt raaoistakin perunoista. Ihan millinohutta siivua ja meni noin 40 minuuttia. Ja niin että kalat sivussa eikä päällä.

      Poista
  6. On se vaan hieno kala tuo muikku. Näissä sun fotoissa se on saanut arvoisensa esillepanon. Kyl on upeat kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, kalojen parhaimmistoa! Kiitokset!

      Poista
  7. Taas on aikalailla vuosi hurahtanut viime muikuista. Kummasti tätä lukiessa tuli fiilis et näitä syödään aikas pian :D

    VastaaPoista
  8. Just vetelin pari pannullista rapeita paistettuja muikkuja. Paperissa kypsentämistä täytyy ehdottomasti kokeilla, kun seuraavan muikkupaketin kaivan pakastimesta.

    Minimanista saa hyvin usein muikkuja tarjouksesta. Useimmiten ne on olleet pyyntipäivältäkin vielä sellasia, että niitä viittii vielä ostaakin. Vähän olleet vaan turhan pieniä mun makuun. Tottumattomalle puhkojalle vähän hankalia siivottavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Ansku!
      Joo, ihan samoin meilläkin, ensin syötiin voissa paistettuja ja sitten parin päivän päästä tämä kevyempi versio.. Hyvin upposi molemmat!

      Poista
  9. Ole hyvä ja kiitokset kehuista!

    VastaaPoista