Paahdetut juurekset lakritsijauheella

10/08/2016


Tämän ruoan inspiraatio on napattu Helsingin Sanomien ruokapalstalta, jossa oli muutama viikko sitten lakritsijauheella maustetun sipulikeiton resepti. 

Hyödynsin ideaa uunissa paahdettuihin juureksiin ja kasviksiin. Lakritsijauhe tuo juuri sopivasti lämpöä ja uutta vivahdetta tuttuun ruokaan johon kannattaa kokeilla rohkeasti erilaisia kasviksia oman maun mukaan.

Lakritsijauheella maustetut uunikasvikset sopivat hienosti syksyn ensimmäisiin pakkaspäiviin joko sellaisenaan tai mehevien liharuokien lisukkeena.

2 annosta  

1 sipuli
muutama valkosipulinkynsi kuorineen
2 pienehköä porkkanaa
2 pientä palsternakkaa
1 punainen paprika
1 tl kuivattua timjamia (tai pari oksaa tuoretta)
mustapippuria rouhittuna
suolaa
oliiviöljyä
1/3 - 1/2 tl lakritsijauhetta


Kuori ja pilko kasvikset suupaloiksi. Laita ainekset kulhoon ja kaada päälle hiukan oliiviöljyä. Mausta reilulla hyppysellisellä suolaa ja pippuria. Lisää timjami ja ripottele lakritsijauhe sekaan. Sekoita ainekset hyvin ja levitä ne tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle.

Paahda 200 asteisessa uunissa noin 25 – 30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat napakan kyps. Sekoita kerran kypsennyksen aikana. Tarkista maku ennen tarjoamista.




You Might Also Like

14 kommenttia

  1. Kiva idea käyttää tuollaisessa lakritsijauhetta.Mulla onkin kaapissa lakritsajuurista jauhamaani jauhetta,ensi kerralla kokeilen uunivihanneksiin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Tuli makuun jotain uutta. Mä en ole tuota lakritsijauhetta aiemmin kokeillut mutta tässä ainakin toimi kivasti :)

      Poista
  2. Kiitos vinkistä! Lakritsijauhe tuo kyllä ihanaa vivahdetta ruokaan ja voimistaa makuja. Testiin menee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se on vinkeän makuista :) Toivottavasti vinkkikiitokset välittyy tästä hesarin ruokapalstalle mistä idis on napattukin :)

      Poista
  3. Mielenkiintoista :) Ihan pakko kokeilla, kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoista on! Pitää kokeilla tuota alkuperäisen reseptin sipulikeittoakin joskus. Se olis varmaan pakkaspäiviin aika täysosuma :)

      Poista
  4. No jopas, en olisi kyllä hoksannut laittaa lakua ja juureksia samaan satsiin... o_O Tätä on ihan pakko kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en minäkään, tavallaan :) Jossain vaiheessa oli salmiakki ja terva suosittuja kaikenlaisten makukokeilujen kanssa, mutta se innostus taisi mennä aika nopeasti ohi. Ainakin minulta...

      Poista
  5. Meillä tehdään usein, etenkin syksyllä ja talvella, uunijuureksia. Pitää testata tuo lakritsajauhe niissä. Yksi meidän suosikkijälkkäreitä on lakritsapannacotta, ja sen lisäksi jauhetta on käytetty muihin jälkkäreihin ja leivonnaisiin. Suolaisten mausteeksi en olekaan hoksannut sitä käyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps! Jälkkäreihin tuon itsekin eka yhdistin mutta kun niitä tulee niin harvoin tehtyä niin hyvä että löyty muutakin ideaa :)

      Poista
  6. Oi, onpa hauska idea maustaa juurekset lakritsilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Kyllä siitä tuli mukavaa vivahdetta makuun :)

      Poista
  7. Mielenkiinnosta kysyn, että oliko niin hyvää, että teet uudestaan? Hieno juttu silti. Olenkin nähnyt vähän siellä täällä lakritsia uusissa käyttöyhteyksissä. Viimeksi Turun ruokamessuilla oli viini-laku -tasting.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin niitä alkuperäisen reseptin sipuleita aion kokeilla! Aika harvoin teen ihan samalla reseptillä ylipäätään mitään vaan meen fiiliksen mukaan :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.