Pinaatti – Sienimunakas | Spinach & Mushroom Omelet

10/28/2016


Herkullinen ja nopeasti valmistuva sieni-pinaattimunakas sopii yhtä lailla niin arjen pikaruoaksi kuin kiirettömiin viikonloppuaamuihin. Astetta juhlavampaan suuntaan munakkaan saa vietyä jos sen viimeistelee parmesaaniraasteella tai muutamalla tipalla tryffeliöljyä.

Herkkusienen voi korvata vaikkapa suppilovahveroilla jos niitä lähimetsästä vielä löytyy. Viime vuonna paistoin tuoreita suppiksia vielä joulun aikoihin :) Leppoisaa viikonloppua!

1 annos

n. 1 rkl voita
3 munaa
1 iso herkkusieni
kourallinen tuoretta pinaattia
rouhittua mustapippuria
kuivattua timjamia
suolaa

Kuumenna nokare voita pannulla. Viipaloi herkkusieni ja ruskista viipaleet nopeasti kuumalla pannulla. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Lisää pannulle pinaatit ja sekoita kunnes ne pehmenevät.

Riko kananmunat astiaan, vatkaa rakenne kevyesti rikki ja kaada pannulle. Siirtele munakasmassaa lastalla varovasti pannun pohjaa myöten niin että munakas paistuu nopeasti kuohkeaksi. Syö heti sellaisenaan tai rapeaksi paahdetun leivän kanssa!

Vinkki! Tavallisen suolan sijaan voi käyttää tryffelisuolaa jos sellaista sattuu kaapissa olemaan.


In English

1 portion

1 tbsp butter
3 eggs
1 large mushroom, sliced
a large handful spinach leaves
salt and pepper to taste
a small pinch of dried thyme

Heat a tablespoon of butter in a frying pan over a high heat. Add mushroom slices and fry until golden. Season to taste with pepper, salt and thyme. Add spinach leaves and stir until wilted. Brake the eggs into a small bowl and lightly whisk. Pour in the egg mixture and swirl it around the pan. Cook until the omelet mixture is settled and still a bit soft on the top. Serve immediately.




You Might Also Like

8 kommenttia

  1. Herkullinen munakas:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin :) Ja parasta munakkaissa on että muutamassa minuutissa saa herkullista ja ravitsevaa ruokaa!

      Poista
  2. Anonyymi29.10.16

    Samaa mieltä, nopeus, vaihtelevuus ja 100% hyödynnettävyys ovat arkipäivän valtteja - edullinen hinta tulee myös siinä sivussa. Superruokaa! Jaan tyttäreltäni saamani vinkin pakastepinaattinapeista - hetkessä ruokaisaa lisää ja mausteita varioiden eksotiikan määrää voi säädellä :)
    terkuin,tuulia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, harva ruoka on niin nopea ja helposti muunneltavissa kuin munakas. Ja maistuu mihin vuorokauden aikaan tahansa! Kiitti vinkistä!

      Poista
  3. Katoin tästä kuvaa jo instassa ja oli pakko tulla blogiin puolelle poimimaan ohje talteen. Niin sairaan hyvältä näyttää! Sienet <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks :) Munakkaissa ei tarvitse paljon reseptejä lukea, voi vaan napata idikset talteen...

      Poista
    2. No niinhän se on! Ja tässä innostuin tosta sun ajatuksesta höystää sieniomelettia parilla tipalla tryffeliöljyä. Aivan loistava ajatus!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.