Porsaankylkeä ja Tare-kastiketta | Pork Belly with Tare Sauce

10/31/2016



Suussa sulavan pehmeää ja maukasta, rapeapintaista porsaankylkeä voimakkaalla Tare-kastikkeella viimeisteltynä. Paheellisen hyvää :)

Tämän kylkipalan kanssa ei voi hätäillä. Valmistus alkaa yön yli maustamisella ja viimeistelyn voi tarvittaessa siirtää päivällä tai parilla kunhan jäähdyttää lihan nopeasti kypsennyksen jälkeen ja säilyttää jääkaapissa. Hyvää tarjottavaa erityisesti silloin kun on paljon muutakin kokkailtavaa!

Tekniikka nahan kuivaamiseen ruokasoodalla ennen kypsennystä on napattu mainiosta Street Food- kirjan (Takala & Rekola: readme.fi) porchetta ohjeesta. Toimii hyvin!

n. 800 - 1000g nahallista porsaankylkeä (luilla tai ilman)
1 tl suolaa
2 tl sokeria
ruokasoodaa

Tare-kastike:

½ dl soijakastiketta
½ dl vettä
½ dl miriniä
¼ dl tummaa sokeria
¼ dl riisiviinietikkaa
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 * 2 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
ripaus chilirouhetta

Poista lihasta mahdolliset kalvot. Kuivaa liha talouspaperilla ja hiero suolan ja sokerin sekoitus lihan pinnoille. Ei nahan päälle. Ripottele nahan pinnalle tasainen ohuehko kerros ruokasoodaa. Laita liha jääkaappiin ja anna maustua yön yli. Älä peitä.

Ota liha ajoissa huoneenlämpöön ennen kypsennystä. Poista ruokasooda huolellisesti ja kuivaa nahan pinta. Leikkaa terävällä veitsellä nahkaan ristikko. Öljyä pinta ja ripottele päälle rouhittua suolaa.

Kypsennä 225 asteisessa uunissa nahkapuoli ylöspäin noin 30 – 45 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin ruskea ja rapea. Tarkkaile kypsennyksen aikana ettei pinta pääse palamaan karrelle.

Alenna lämpö 125 asteeseen ja kypsennä vielä 2 ½ – 3 tuntia. Anna lihan vetäytyä rauhassa ennen leikkaamista tai jäähdytä ja viimeistele ruoka myöhemmin.

Tare- kastikkeen voi valmistaa lihan kypsyessä. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen kunnes noin puolet on jäljellä.

Leikkaa liha viipaleiksi, siirrä uunipellille ja penslaa maustekastikkeella molemmin puolin. Paahda kylkiviipaleita 175 asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia tai hiukan kauemmin jos liha on jääkaappikylmää. Viimeistele chilillä jos haluat lisää tulisuutta. Tarjoa kuumana.



In English

800 - 1000g pork belly (skin on, with or without bones)
1tsp salt
2tsp sugar

baking soda

Pat the meat dry with kitchen paper. Rub the meat on all sides (not on the skin) with salt and sugar. Sprinkle the skin evenly with baking soda. This helps to remove the moisture. Put in the fridge over night, uncovered.

Preheat the oven to 225C. Remove the baking soda carefully. Pat the skin dry and score with a sharp knife. Rub with oil and some coarse sea salt. Roast for 30 - 45 minutes or until skin is golden and crispy. Lower the heat to 125C and bake for 2 ½ – 3 hours. Let the meat rest before cutting.

Tare sauce:
½ dl soy sauce
½ dl water
½ dl mirin
¼ dl brown sugar
¼ dl rice vinegar
1 garlic clove, minced
2 * 2 cm ginger, grated
a pinch of chili flakes

Bring all ingredients to a boil in a small saucepan, stirring until sugar dissolves. Reduce heat to and simmer until reduced to half.

Slice the meat and put in a baking tray. Brush with Tare sauce on both side. Finish in a 175C oven for 10 minutes. Serve hot!








You Might Also Like

8 kommenttia

  1. No nyt on jälleen resepti mun makuun! Upeat kuvat!

    VastaaPoista
  2. oijoi. nyt tuli nälkä <3 upean kuuloista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Kyllä tuolla nälkä myös lähti..

      Poista
  3. Upea ohje ja hieno ajoitus: juuri löysin pakastimesta porsaankylkeä ja mietin että mitähän ihmettä siitä tekisi. Nyt tiedän, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Hyvä että täältä löytyi inspistä ja pakastimesta possua :)

      Poista
  4. Näyttää todella hyvältä!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.