Sitruunalla ja persiljalla maustettu fetatahna | Feta Dip with Lemon and Parsley

2/28/2017


Raikkaan sitruunainen ja runsaan yrttinen fetatahna dipiksi tai leivän päälle. Maussa on runsaasti sitruunaa joten säädä määrää tarvittaessa pienemmäksi. Fetatahnaa voi ohentaa maustamattomalla jogurtilla jos haluat koostumuksen olevan enemmän kastikemainen.

1 luomusitruunan kuori ja mehu (n. ½ dl mehua)
n. ½ dl oliiviöljyä
n. 75g lehtipersiljaa, karkeasti silputtuna
1 pieni valkosipulinkynsi
mustapippuria
ripaus suolaa

150g fetaa

Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Silppua valkosipuli. Yhdistä ainekset leikkurin kulhoon ja anna pyöriä kunnes seos on tasainen. Lisää oliiviöljyä kunnes koostumus on kastikemainen. Mausta ripuksella suolaa ja pippuria. Lisää feta pieninä paloina ja jatka sekoittamista kunnes tahna on rakenteeltaan tasaista. Anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia ennen tarjoamista. Hienosäädä maku ja koostumus kohdalleen.


In English

1 lemon, zest and juice
50ml evoo
75g flat leaf parsley, chopped
1 small garlic clove, minced
150g feta cheese
black pepper and salt to taste

Put all ingredients in a food processor. Puree until smooth. Refridgerate for couple of hours before serving. Season to taste with black pepper and salt.




You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Kiva tapa tasoittaa fetan suolaisuutta.Ja väri niin ihana:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps! Väristä tuli hempeän keväinen mutta maussa on kyllä särmää vastapainoksi :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.