Sichuaninpippurilla maustettua possua | Sichuan Pepper Pork Mince

4/27/2017


Voimakkaan aromaattisella sichuaninpippurilla napakasti maustettu porsaan jauheliha valmistuu hetkessä ja soveltuu tarjottavaksi niin riisin kuin nuudelienkin kanssa, tai kulhoruokana kasvisten kera. Arjen pikaruokaa parhaimmillaan!

Resepti on muokattu Delicious lehden nettisivuilta löytyneestä ohjeesta.

2 – 3 annosta

400g porsaan jauhelihaa (tai jotain muuta jauhelihaa)
1 sipuli pilkottuna
2 - 3 valkosipulinkynttä silputtuna
n. 1 rkl inkivääriä ohuina suikaleina
1 punainen chili silputtuna
2 tl sichuaninpippureita murskattuna
1 tl kiinalaista viismaustetta
hyppysellinen mustapippuria rouhittuna
2 rkl vahvaa soijakastiketta
½ rkl sokeria
limeä tai sitruunaa
(pieni kourallinen maapähkinöitä murskattuna)

Kaada pannulle pieni tilkka öljyä ja kuumenna reippaalle keskilämmölle. Lisää sipuli, inkivääri, chili ja valkosipuli. Paista sekoitellen pari minuuttia ja lisää jauheliha. Ruskista liha, lisää mausteet ja sekoita. Alenna lämpöä lähes minimiin ja lisää soijakastike ja sokeri. Anna hautua muutama minuutti ja tarkista sitten maku. Viimeiste maku limen tai sitruunan mehulla.
Ruokaan voi lisätä kourallisen maapähkinöitä tai muita pähkinöitä tuomaan rapsakkuutta. Tarjoa heti kuumana!


In English

2 – 3 portions

400g pork mince
1 onion, chopped
2 - 3 garlic cloves, minced
1 tbsp grated ginger
1 red chilli, minced
2 tsp sichuan peppercorns, crushed
1 tsp chinese five-spice
a pinch of cracked black pepper
2 tbsp dark soy sauce
½ tbsp sugar
lime or lemon juice to taste

Fry the onions with the garlic, ginger and chilli for a couple of minutes. Add the pork mince, quickly brown and stir in the sichuan peppercorns, five-spice and black pepper. Cook for a couple of minutes. Lower the heat and add the soy sauce and sugar and simmer for five minutes. Season to taste with lime or lemon juice. Serve immediately!




You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Sulla on aina ihan parhaat ideat! En ole ollut possun jauhelihan yli ystävä, mutta nythän tuli syy yrittää uudelleen. Vai toimisiko myös naudan jauhelihan kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Varmasti toimii ihan yhtä hyvin naudanlihan kanssa, ja miksei vaikka kanasta tai kalkkunasta tehdyn jauhelihan kanssa myös!

      Poista
  2. Eilen juuri ajattelin, että mihinhän laittaisin puoli pussillista sichuaninpippureita. Tämä tuli vastaan kuin tilauksesta, kiitos :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.