Sichuaninpippurilla maustettua possua | Sichuan Pepper Pork Mince
4/27/2017
Voimakkaan aromaattisella
sichuaninpippurilla napakasti maustettu porsaan jauheliha valmistuu
hetkessä ja soveltuu tarjottavaksi niin riisin kuin nuudelienkin
kanssa, tai kulhoruokana kasvisten kera. Arjen pikaruokaa
parhaimmillaan!
Resepti on muokattu Delicious lehden
nettisivuilta löytyneestä ohjeesta.
2 – 3 annosta
400g porsaan jauhelihaa (tai jotain
muuta jauhelihaa)
1 sipuli pilkottuna
2 - 3 valkosipulinkynttä silputtuna
n. 1 rkl inkivääriä ohuina suikaleina
1 punainen chili silputtuna
2 tl sichuaninpippureita murskattuna
1 tl kiinalaista viismaustetta
hyppysellinen mustapippuria rouhittuna
2 rkl vahvaa soijakastiketta
½ rkl sokeria
limeä tai sitruunaa
(pieni kourallinen maapähkinöitä
murskattuna)
Kaada pannulle pieni tilkka öljyä ja
kuumenna reippaalle keskilämmölle. Lisää sipuli, inkivääri,
chili ja valkosipuli. Paista sekoitellen pari minuuttia ja lisää
jauheliha. Ruskista liha, lisää mausteet ja sekoita. Alenna lämpöä
lähes minimiin ja lisää soijakastike ja sokeri. Anna hautua
muutama minuutti ja tarkista sitten maku. Viimeiste maku limen tai
sitruunan mehulla.
Ruokaan voi lisätä kourallisen
maapähkinöitä tai muita pähkinöitä tuomaan rapsakkuutta. Tarjoa
heti kuumana!
In English
2 – 3 portions
400g pork mince
1 onion, chopped
2 - 3 garlic cloves, minced
1 tbsp grated ginger
1 red chilli, minced
2 tsp sichuan peppercorns, crushed
1 tsp chinese five-spice
a pinch of cracked black pepper
2 tbsp dark soy sauce
½ tbsp sugar
lime or lemon juice to taste
Fry the onions with the garlic, ginger
and chilli for a couple of minutes. Add the pork mince, quickly
brown and stir in the sichuan peppercorns, five-spice and black
pepper. Cook for a couple of minutes. Lower the heat and add the soy
sauce and sugar and simmer for five minutes. Season to taste with
lime or lemon juice. Serve immediately!
4 kommenttia
Sulla on aina ihan parhaat ideat! En ole ollut possun jauhelihan yli ystävä, mutta nythän tuli syy yrittää uudelleen. Vai toimisiko myös naudan jauhelihan kanssa?
VastaaPoistaKiitti :) Varmasti toimii ihan yhtä hyvin naudanlihan kanssa, ja miksei vaikka kanasta tai kalkkunasta tehdyn jauhelihan kanssa myös!
PoistaEilen juuri ajattelin, että mihinhän laittaisin puoli pussillista sichuaninpippureita. Tämä tuli vastaan kuin tilauksesta, kiitos :)
VastaaPoistaHyvä että osui kohdalle :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.