Chorizopastaa | Chorizo Ragu

4/01/2017


Jos viikonlopun ruokasuunnitelmissa on vielä tilaa, voisin suositella vaikka tätä! Helppo ja herkullinen pastakastike pitää sisallään mehevää chorizoa, runsaasti yrttejä ja raikasta mozzarellaa. Täyteläinen ja lempeän mausteinen, tomaattipohjainen chorizokastike vie nälän, takuulla!
 
Vinkki! Viikon päästä lauantaina 8.4. on taas What’s Cooking Helsinki tapahtuman aika! Teurastamon Kellohallilla järjestettävään ruokatapahtumaan voit ennakkoon tutustua tästä linkistä! Kannattaa tulla paikalle!

3 – 4 annosta

200g chorizoa (raakaa)
1 pullea valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 pieni sipuli (noin 70g) silputtuna
varsiselleriä silputtuna 30 – 40g
porkkanaa pieninä kuutioina 30 – 40g
2 rkl sherryetikkaa
2 rkl tomaattipyrettä
n. 2 tl rosmariinin neulasia silputtuna
n. 2 tl timjamin lehtiä
n. ½ dl lehtipersiljaa silputtuna (myös varret käy)
1 laakerinlehti
ripaus chilihiutaleita
mustapippuria
400g tomaattimurskaa
½ dl vettä
hyppysellinen sokeria
(suolaa)

150g mozzarellaa
300 – 400g pastaa

Poista makkaroista kuoret ja pilko pieniksi kuutioiksi. Laita chorizot pannulle ja kuumenna. Paista muutama minuuttia sekoitellen ja lisää sipuli, valkosipuli, selleri ja porkkana. Kuullota noin 10 minuuttia sekoitellen.

Kaada pannulle etikka ja anna kiehahtaa. Lisää tomaattipyre ja sekoita hyvin. Lisää tomaaattimurska ja vesi sekä mausteet. Pienennä lämpöä ja anna hautua kansi raollaan noin 45 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan hiukan ennen kastikkeen viimeistelyä.

Revi mozzarella pieniksi paloiksi ja sekoita noin kolmannes juustosta kastikkeen sekaan ja anna saostua. Tarkista lopuksi maku. Sekoita pasta kastikkeen sekaan ja viimeistele mustapippurilla, juustolla ja yrteillä. Tarjoa heti!


In English

3 - 4 portions

200g chorizo
1 garlic clove, minced
1 small onion (about 70g) chopped
30 – 40g celery stalks, finely chopped
30 – 40g carrot, finely chopped
2 tbsp sherry vinegar
2 tbsp tomatopuree
2 tsp rosemary needles, finely chopped
2 tsp thyme, finely chopped
3 - 4 tbsp flat leaf parsley, finely chopped
1 bay leaf
a pinch of chilli flakes
black pepper to taste
400g crushed tomatoes
50ml water
a pinch of sugar
(salt)

150g mozzarella cheese
300 – 400g pasta

Remove skin from the chorizo and cut into small cubes. Heat a large frying pan over medium heat. Add chorizo and cook, stirring, for couple of minutes. Add onion, garlic, celery and carrot. Cook stirring for 10 minutes. Add vinegar and cook for a minute or until reduced. Add tomato puree and stir well. Add tomatoes, water, sugar and spices. Lower the heat and simmer for 45 minutes. Add water if needed
 
While the chorizo sauce is cooking, cook the pasta until al dente. Add third of the mozzarella and stir to combine. Add pasta to the sauce on stir to combine. Sprinkle with black pepper and top with cheese and herbs. Serve immediately!




You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Ihana resepti! Yrtit ja tulisuus toimii yhdessä aina.
    What's Cooking Helsinkiin en pääse, mikä aluksi vähän harmitti. Mutta menen se mielessä ens lauantaina Marché des Enfants Rouges:n ruokamarketille. Ei sekään paha :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merci :) Seuraavana vuonna sitten Helsingissä!

      Poista
  2. Oi, sun ohjeet tulee aina vaan herkullisemmaksi! Toi ylimmäinen kuva!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.