Chorizopastaa | Chorizo Ragu
4/01/2017
Jos viikonlopun ruokasuunnitelmissa on vielä tilaa, voisin suositella vaikka tätä! Helppo ja herkullinen pastakastike pitää sisallään mehevää chorizoa, runsaasti yrttejä ja raikasta mozzarellaa. Täyteläinen ja lempeän mausteinen, tomaattipohjainen chorizokastike vie nälän, takuulla!
Vinkki! Viikon
päästä lauantaina 8.4. on taas What’s Cooking Helsinki tapahtuman
aika! Teurastamon Kellohallilla
järjestettävään
ruokatapahtumaan
voit ennakkoon tutustua tästä
linkistä!
Kannattaa tulla paikalle!
3 – 4 annosta
200g chorizoa
(raakaa)
1 pullea
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 pieni sipuli (noin
70g) silputtuna
varsiselleriä
silputtuna 30 – 40g
porkkanaa pieninä
kuutioina 30 – 40g
2 rkl sherryetikkaa
2 rkl
tomaattipyrettä
n. 2 tl rosmariinin
neulasia silputtuna
n. 2 tl timjamin
lehtiä
n. ½ dl
lehtipersiljaa silputtuna (myös varret käy)
1 laakerinlehti
ripaus
chilihiutaleita
mustapippuria
400g tomaattimurskaa
½ dl vettä
hyppysellinen
sokeria
(suolaa)
150g mozzarellaa
300 – 400g pastaa
Poista makkaroista
kuoret ja pilko pieniksi kuutioiksi. Laita chorizot pannulle ja
kuumenna. Paista muutama minuuttia sekoitellen ja lisää sipuli,
valkosipuli, selleri ja porkkana. Kuullota noin 10 minuuttia
sekoitellen.
Kaada pannulle
etikka ja anna kiehahtaa. Lisää tomaattipyre ja sekoita hyvin.
Lisää tomaaattimurska ja vesi sekä mausteet. Pienennä lämpöä
ja anna hautua kansi raollaan noin 45 minuuttia. Lisää tarvittaessa
vettä. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan hiukan ennen kastikkeen
viimeistelyä.
Revi mozzarella
pieniksi paloiksi ja sekoita noin kolmannes juustosta kastikkeen sekaan ja
anna saostua. Tarkista lopuksi maku. Sekoita pasta kastikkeen sekaan
ja viimeistele mustapippurilla, juustolla ja yrteillä. Tarjoa heti!
In English
3 - 4 portions
200g
chorizo
1
garlic clove, minced
1
small onion (about 70g) chopped
30
– 40g celery stalks, finely chopped
30
– 40g carrot, finely chopped
2
tbsp sherry vinegar
2
tbsp tomatopuree
2
tsp rosemary needles, finely chopped
2
tsp thyme, finely chopped
3
- 4 tbsp flat leaf parsley, finely chopped
1
bay leaf
a
pinch of chilli flakes
black
pepper to taste
400g
crushed tomatoes
50ml
water
a
pinch of sugar
(salt)
150g
mozzarella cheese
300
– 400g pasta
Remove
skin from the chorizo and cut into small cubes. Heat a large frying
pan over medium
heat. Add chorizo and cook, stirring, for couple
of minutes. Add
onion, garlic, celery and carrot. Cook stirring for 10 minutes. Add
vinegar and cook for a minute or
until reduced. Add tomato
puree and stir well. Add
tomatoes,
water,
sugar and spices. Lower the
heat and simmer for 45 minutes. Add water if needed
While
the chorizo sauce is cooking, cook the pasta until al dente.
Add third of the mozzarella and stir to combine. Add
pasta to the sauce on stir to combine. Sprinkle
with black pepper and top with cheese and herbs. Serve immediately!
4 kommenttia
Ihana resepti! Yrtit ja tulisuus toimii yhdessä aina.
VastaaPoistaWhat's Cooking Helsinkiin en pääse, mikä aluksi vähän harmitti. Mutta menen se mielessä ens lauantaina Marché des Enfants Rouges:n ruokamarketille. Ei sekään paha :)
Merci :) Seuraavana vuonna sitten Helsingissä!
PoistaOi, sun ohjeet tulee aina vaan herkullisemmaksi! Toi ylimmäinen kuva!
VastaaPoistaKiitos! Kiva kuulla jos niin on :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.