Possun poskia Hoisinkastikkeessa | Pork Cheeks with Hoisin Sauce
5/22/2017
Kaupojen
hyllyille on tämän kevään aikana ilmestynyt uusia lihatuotteita
joita en ainakaan viime keväältä muista. Muutama viikko sitten
tein ruokaa porsaan plumasta, eli ohueksi leikatusta etuselästä ja
nyt on vuorossa porsaan poskilihoista tehtyä, tummanpuhuvaa ja
aasialaisittain maustettua nyhtölihaa.
Porsaan
poskilihat vaativat yleensä pitkän kypsennyksen, mutta nämä
ohueksi leikatut pienet palat kypsyivät reilussa parissa tunnissa
nyhdettävän pehmeiksi. Räiskyvien sichuaninpippureiden lisäksi
maussa on kiinalaisen viismausteen aromaattisia sävyjä ja
hoisinkastiketta. Helposti uunissa ja vähällä tiskillä!
n.
350g possun poskilihoja
1
tl sichuaninpippureita murskattuna
½
tl kiinalaista viismaustetta
½
tl chilihiutaleita
hyppysellinen
rouhittua mustapippuria
2
valkosipulinkynttä silputtuna
2
rkl hoisinkastiketta (käytin Lee Kum Kee- merkkiä)
1
rkl soijakastiketta
1
rkl mirinkastiketta
Sekoita
marinadin ainekset keskenään. Hiero maustekastike lihoihin kiinni
ja anna maustua puolisen tuntia huoneenlämmössä. Kuumenna uuni
150 asteeseen. Laita lihat pieneen kannelliseen uunivuokaan ja
kypsennä uunissa noin 2 tuntia. Kypsennysaikaan vaikuttaa lihojen
koko joten kokeile kypsyyttä. Jos lihat eivät ole parin tunnin
jälkeen nyhdettävän pehmeitä, jatka kypsennystä puolen tunnin
jaksoissa.
Sammuta
uuni ja nosta vuoka pois. Nyhdä lihat pieniksi paloiksi ja sekoita
hyvin paistokastikkeen kanssa. Laita kansi päälle ja siirrä vuoka
takaisin uuniin. Anna muhia jälkilämmössä 20 – 30 minuuttia.
Tarkista vielä maku ja tarjoa mieleisten lisukkeiden kanssa!
In
English
350g pork cheeks, thinly cut
1
tsp sichuan peppers, crushed
½
tsp chinese 5 spice
½
tsp chilli flakes
a
pinch of cracked black pepper
2
garlic clove, minced
2
tbsp hoisin sauce
1
tbsp soy sauce
1 tbsp mirin sauce
Preheat
the oven to 150C. Mix all the ingredients for the marinade. Put the
meat in a small oven proof dish and pour in the sauce. Rub in the
marinade and cover the dish with foil or lid. Cook in the oven for
two hours. Turn off the heat and remove the foil. Pull the meat with
forks and stir with the sauce. Put the lid back on and put the
dishback in the oven. Let rest for 20 – 30 minutes before serving.
0 kommenttia
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.