Tulista naudan nyhtöposkea ja chilikurkkuja

6/02/2017


Kaupallinen yhteistyö: Atria Lihakauppa


Atria Lihakauppa, uusi hyvän ruoan ystävien verkkokauppa avattiin viime kuussa ja pääsin mukaan testaamaan niin verkkomyymälän käyttöä kuin tutustumaan itse asiaan, eli laadukkaisiin lihatuotteisiin.

Kaikki Atria Lihakaupan tuotteet ovat suomalaisilla maatiloilla tuotettua, tuoretta ja maukasta lihaa. Verkkokaupassa ostaminen on vaivatonta ja tuotteet toimitetaan kotiovelle sovittuna ajankohtana. Tämänhetkiset toimitusalueet löytyvät myös helposti kaupan sivuilta. Tarjolla on noin 30 huipputuotteen valikoima sekä erikoiseriä ja sesonkituotteita. Atria Lihakaupan kattavasta valikoimasta löytyy tuotteita niin pieniin kuin suuriin tarpeisiin ja moneen makuun.

Valitsin tähän reseptiin naudan poskilihoja, joista rauhassa kypsentämällä saa pehmeää ja herkullista tarjottavaa, joten odotus kyllä palkitaan. Haudutuksen voi tehdä uunissa tai hellalla ja siihen kannattaa varata useampi tunti aikaa. Tämä resepti rakentui korealaisen Gochujang chilitahnan ympärille joten tulisuutta on luvassa!

Poskilihoista riittää hyvin isommallekin porukalle ja valmistaminen on helppoa. Lihat saavat muhia rauhassa uunissa ja odotellessa ehtii valmistamaan useammankin lisukkeen. Aasialaisittain maustetulla, nyhdetyllä poskilihalla voi helposti täyttää suosittuja kulhoruokia, riisipaperirullia sekä burgersämpylöita ja pitaleipiä.


Atrian Lihakaupan laajasta reseptivalikoimasta löytyy myös hienostunut resepti naudan poskillle Burgundin tapaan.

Rentoihin kesäjuhliin ja illanistujaisiin sopivat korealaisella Gochujang chilitahnalla maustettu, ylikypsäksi haudutettu naudan poskiliha ja raikkaat, etikkaiset kesäkasvikset. Jalopenolla maustetut avomaankurkut on kesäinen herkku, jonka ehtii helposti valmistamaan lihan kypsyessä.

6 – 8 annosta lisukkeista riippuen

Naudan poskilihat uunissa:
3 kpl Atrian naudan poskilihoja (n. 1200g putsattuna)

Marinadi:
½ dl Gochujang chilitahnaa
½ dl riisiviinietikkaa
½ dl soijakastiketta
1 rkl paahdettua seesamiöljyä
1 rkl mirinkastiketta
1 rkl sokeria
4 valkosipulinkynttä silppuna
20g pala inkivääriä hienonnettuna
1 kevätsipuli varsineen silputtuna
1 limen mehu

Sekoita maustekastikkeen ainekset keskenään. Siisti lihoista näkyvät kalvot ja rasvat pois. Huuhtaise lihat kylmässä vedessä ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. Laita lihat laakeaan paistoastiaan ja hiero kastike lihojen pintaan. Anna maustua huoneenlämmössä noin tunnin verran. Kuumenna uuni 150 asteeseen.

Nosta lihat marinadista ja valuta enimmät kastikkeet takaisin astiaan. Kuumenna pannulla ruokalusikallinen voita ja loraus öljyä. Ruskista poskilihat kauttaaltaan ja nosta hetkeksi syrjään. Kaada pannulle kaikki marinadi paistoastiasta ja lisää noin desi vettä. Kiehauta ja kaada maustekastike takaisin paistoastiaan. Nosta lihat takaisin paistoastiaan ja valele kastikkeella. Peitä foliolla ja laita uuniin kypsymään.

Kahden tunnin jälkeen nosta lihat uunista ja tarkista tilanne. Ota folio pois varovasti ja käännä lihat ympäri. Peitä uudelleen foliolla ja laita takaisin uuniin noin 90 minuutiksi.

Nosta vuoka pois uunista ja kääri lihat folioon vetäytymään. Siivilöi paistoliemet kattilaan ja keitä kastiketta kasaan. Maistele välillä ja lopeta keittäminen kun maku on omaan suuhun sopiva. Nyhdä lihat kahdella haarukalla pieniksi paloiksi ja sekoita hyvin kastikkeen kanssa. Tarkista maku, viimeistele yrteillä ja tarjoa heti kuumana!

Lihojen muhiessa uunissa ehtii valmistamaan chilikurkut.

 
Chilikurkut:
500g avomaankurkkuja
1 vihreä jalopeno
1 kevätsipuli varsineen
1 valkosipulinkynsi

1,5 dl vettä
0,75 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl sokeria
0,5 rkl karkeaa suolaa

Huuhtaise kasvikset ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Poista jalopenosta siemenet jos tulisuus arveluttaa. Kuumenna marinadin aineksia kattilassa sen aikaa että suola ja sokeri sulavat. Anna jäähtyä hetki. Laita kasvikset isoon lasiseen astiaan ja kaada liemi päälle. Sekoita ainekset, peitä kelmulla tai kannella ja siirrä jääkaappiin maustumaan siksi aikaa kun liha on uunissa.


Lusikoi lihaa, chilikurkkuja ja muita mieleisiä lisukkeita sämpylän tai pitaleivän täytteeksi ja nauti raikkaiden juomien kanssa!


 

You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.