Mustapapusoppaa | Black Bean Soup with Chorizo and Lime

3/29/2016


Chiliä, yrttejä, jeeraa, savupaprikaa, chorizoa ja raikasta limeä mehevien mustapapujen kanssa. Tästä sopasta ei puutu mitään :)

Tummasävyinen, sakea ja savuinen mustapapukeitto on täynnä makua ja lämpöä. Ja mikä parasta, valmista on alle puolessa tunnissa. Voimaruokaa arki-iltaan helposti ja nopeasti!
Resepti muokattu täältä.

2 annosta

50g chorizoa (kestomakkaraa)
1 pieni sipuli
½ punainen paprika
1 valkosipulinkynsi
1 tl kuivattua oreganoa
½ tl jauhettua jeeraa
¼ tl chilijauhetta
½ tl savupaprikaa (sweet)
suolaa ja pippuria
2 ½ - 3 dl kanalientä
2*285/170g tölkkiä kypsiä mustia papuja
1 rkl limen mehua
yrttejä & chiliä


Pilko chorizo pieniksi paloiksi. Silppua sipuli, valkosipuli ja paprika. Huuhtele pavut hyvin kylmässä vedessä ja jätä valumaan siivilään. 

Laita chorizot kattilaan tai kasariin. Kuumenna keskilämmölle ja paista muutama minuutti kunnes makkaroista irtoaa rasvaa ja ne ruskistuvat kevyesti. Nosta chorizot pois pannulta. Lisää pannulle loraus öljyä sekä paprikat ja sipuli. Kypsennä sekoitellen viitisen minuuttia. Lisää valkosipuli ja mausteet. Sekoita hyvin ja anna kypsyä minuutin verran. 

Murskaa noin puolet pavuista kevyesti. Lisää kattilaan kanaliemi ja pavut. Kuumenna kiehumispisteeseen, alenna lämpö minimiin ja anna hautua hiljalleen noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi chorizo ja limen mehu. 

Tarkista maku ja tarjoa yrttien ja chilin kera. Makua voi pyöristää lusikallisella ranskankermaa tai jogurttia.


In English
serves 2

50g cured chorizo
1 small onion, chopped
½ red bell pepper, chopped
1 garlic clove, minced
1 tsp dried oregano
½ tsp ground cumin
¼ tsp chili powder
½ tsp smoked paprika powder (sweet)
salt and black papper to taste
2 ½ - 3 dl chicken stock
2*285/170g black beans, rinsed, drained, and coarsely mashed
1 tablespoon fresh lime juice


Heat a large saucepan over medium heat. Add chorizo and cook 3 - 4 minutes, stirring occasionally. Remove chorizo from pan (do not wipe pan). Add a splash of olive oil to pan. Add onion and bell pepper and cook about 5 minutes until lightly softened.

Stir in garlic and spices. Cook 1 minute. Stir in stock and beans. Bring to a boil, reduce heat, and simmer 5 minutes. Stir in chorizo, some herbs and lime juice. Add fresh chili for extra heat.




You Might Also Like

8 kommenttia

  1. Mulla olisi just kaikkea noita, pitäiskö lähtelä keittelemään soppaa? Vai pitäiskö ensin katsoa tämä Australian Master Chef.. eiköhän nälkä aja porsaan keittiöön :). P.S. Mä olen muuten varastanut sulta hyvän idean, eli tuon pystypalkin kommentoidessa. Blogin motossakin lukee omia ja varastettuja palkkeja, eikun reseptejä :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suositan soppaa! Master cheffiä en ole niin tarkaan seurannut että osaisin siitä mitään sanoa :) Hyvä jos löytyy ideoita :)

      Poista
  2. Herkullisen kuuloinen keitto (minulle tosin ilman chorizoa;D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin tuo maistuis ilman chorizoakin! Sattui vaan kaapissa olemaan :)

      Poista
  3. Ihanan simppeli vinkki illan ruoaksi! Kävin just nappaamassa pavut kaupasta, joten tämä ilta on pelastettu. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Aina yhtä siistiä kuulla kun joku löytää blogista inspistä!

      Poista
  4. makkaraa ja papuja. Se on tosirakkautta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En vois paremmin sanoa :) Sopii romantikolle :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.