Paahdetut Broccolinit | Oven Roasted Broccolini
4/01/2016
Bimi, broccolini,
babybroccoli… En ole näihin pitkävartisiin ja pienikukintoisiin
vihreisiin herkkuihin aiemmin tutustunut, joten en ole ihan varma
edes oikeasta nimestä. Sen sijaan olen varma että valmistan näitä
uudestaan kun seuraavan kerran olen hiiligrillin äärellä.
Ensimmäinen kokeilu
uunin grillivastuksen alla tuotti kuitenkin niin hyvän tuloksen että
sen voi tässä huoletta jakaa. Huippuhelppo ja nopea kasvistapas
viikonlopuksi, joko uunissa tai ulkogrillissä. Herkkua!
kahdelle tapaksena
250g pussi bimi
parsakaaleja
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
sitruunaa
Huuhtaise ja kuivaa
bimit. Kaada kasvisten päälle oliiviöljyä ja mausta reilulla
suolalla ja pippurilla. Sekoita ja levitä uunipellille. Paahda
uunissa kuuman 225 asteisen grillivastuksen alla 5 – 8 minuuttia
tai kunnes varret ovat napakan pehmeitä ja pinta kevyesti paahtunut.
Tarjoa kuumina
sitruunalohkojen kanssa.
In
English
tapas
for two
250g
broccolini/bimi
salt
and pepper to taste
evoo
lemon
Preheat
your oven to broil. Place the broccolini on a baking sheet. Drizzle
the oil over top ans season generously with salt and pepper. Broil
for 5 - 8 minutes, turning halfway, or until tender and lightly
charred.
Serve
fresh and hot with squeeze of lemon.
12 kommenttia
Kohta lähden kauppaan, pitääpä silmäillä parsabimejä!
VastaaPoistaSuositan! Ainakin k-supermarketeista pitäis löytyä.
PoistaIhan uusi tuttavuus minullekin!
VastaaPoistaKannattaa napata mukaan jos osuu kauppareissulla kohdalle! Mä ainakin tykkäsin :)
PoistaTuota bimi-sanaa en olekaan kuullut,olen aina vain kutsunut noita broccolineiksi.Vakiokamaa tähän aikaan vuodesta (tai muutenkin) keittiössäni:) Kiva kun sitä saa nyt kaupoista teillä,joku juuri toivoi kun laitoin kuvan instaan että sitä saisi.
VastaaPoistaJuu, en minä tiedä mikä noiden oikea nimi on. Ehkä se broccolini on yleisin. Paikallinen kauppaketju mainosti bimi nimellä... Oli niin tai näin niin hyviä oli ja mukava lisä valikoimiin :)
PoistaMinäkin tahdon löytää tällaisia rouskutettavia! Onneksi kaikkea uutta ja tuoretta alkaa löytymään nyt kun kevät tulee.
VastaaPoistaEiköhän niitä löydy :) Nuo oli muuten ihan hyviä myös raakana!
PoistaMinäkin olen tuntenut nuo vain broccolinina tai miniparsakaalina. Rakkaalla lapsella on monta nimeä :) Täytyypi kokeilla kun taas aloitetaan grillikausi.
VastaaPoistaEipä se nimi taida olla niin tärkeä. Ei se ainakaan makuun vaikuta :)
PoistaMinäkin tartuin näihin kaupassa heräteostoksena viikonloppuna! En vain keksinyt, miten niitä valmistaisin, mutta nytpä on sekin pulma pois pyyhitty :)
VastaaPoistaNo hyvä :) Mä söin osan raakana ja osan paahdettuna. Ensi kerralla jotain muuta!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.