Fetaa, tomaatteja ja oliiveja uunissa | Oven Baked Feta
4/21/2016
Uunissa paahdetut
oliivit, tomaatit ja pehmennyt feta muodostavat hunajalla ja yrteillä
viimeisteltynä vastustamattoman makuyhdistelmän.
Kun aineksia on
vähän, korostuu niiden laatu. Satsaa siis hyviin oliiveihin ja
täysrasvaiseen fetaan. Seuraksi jotain hyvää rapeakuorista leipää
ja raikasta juomaa. Helppo homma ja makua yllin kyllin!
Tänään oli myös Helsingin Sanomien sivuilla uunifeta resepti, jossa oli mukana tämän kevään kasvissuosikkia, broccolinia. Kannattaa kurkata resepti!
Tänään oli myös Helsingin Sanomien sivuilla uunifeta resepti, jossa oli mukana tämän kevään kasvissuosikkia, broccolinia. Kannattaa kurkata resepti!
2 - 4 pientä annosta
200g fetaa
250g pieniä
tomaatteja
15 - 20 oliivia
pieni oksa
rosmariinia
rouhittua
mustapippuria
hunajaa
lehtipersiljaa
Laita uuni
kuumenemaan 200 asteeseen. Pyöräytä tomaatit tilkassa oliiviöljyä
ja mausta ihan pienellä ripauksella suolaa.
Laita tomaatit
astiaan ja paista niitä ensin noin viisi minuuttia. Lisää vuokaan
kevyesti öljytty feta sekä oliivit ja mausta rosmariinin neulasilla
ja mustapippurilla.
Paista noin 10
minuuttia. Nosta vuoka uunista ja valuta fetan ja muiden ainesten
päälle hiukan hunajaa. Sekoita varovasti ja laita takaisin uuniin
pariksi minuutiksi.
Ripottele lopuksi
sekaan lehtipersiljaa tai jotain muuta mieleistä yrttiä. Tarjoa
hyvän leivän kera.
Vinkki! Jos haluat fetaan tummaa paahtopintaa, voi sitä pitää hetken grillivastuksen alla. Varo polttamasta hunajaa!
In English
2 small portions
200g feta cheese
250g small cherry or
plum tomatoes
15 - 20 olives
1 small sprig
rosemary, leaves picked
cracked black pepper
honey
flat leaf parsley
Preheat the oven to
200ºC. Drizzle the tomatoes with olive oil and season very carefully
with salt. Put the tomatoes in a roasting tin. Bake in the oven for 5
minutes. Add olives and feta. Season woth rosemary and pepper. Bake
for 10 minutes. Drizzle feta and other ingredients with a tablespoon
of honey. Toss to combine. Put the tin back in the oven for minute or
two. Scatter with parsley and serve warm with some crusty bread.
4 kommenttia
Oi! Ihana ohje. Oikeita välimeren makuja, ja kauniit kuvat jälleen.
VastaaPoistaKiitti! Kyllä tuo tosiaan vie ajatukset Välimerelle :)
PoistaNäyttää niin hyvältä että tuli kamala nälkä!
VastaaPoistaOnneksi tuo valmistuu nopeasti ja vähillä aineksilla :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.