Chorizo ragùa, mozzarellaa ja pastaa | Chorizo Ragù with Mozzarella
4/17/2016
Chorizosta saa
näppärästi vaikka mitä herkkuja. Tämä on yksi omista
suosikeistani. Nopea ja täyteläinen pastakastike jossa maistuu
lempeästi chili, yrtit ja savustettu paprika.
Mozzarellajuustolla
viimeistelty ja sakeutettu, tomaattinen chorizokastike on paheellisen
hyvää :) Suosittelen kokeilemaan!
Valmista tulee noin
puolessa tunnissa, joten kauaa ei tarvitse tämän herkun kanssa
hellan ääressä seisoskella. Sopii siis hyvin myös arki-iltojen
ruoaksi. Muokattu Donna Hayn reseptistä.
2 annosta
100g chorizoa,
raakamakkaraa
1 valkosipulinkynsi
½ punainen chili
ilman siemeniä
1 pieni oksa
rosmariinia (n. 10 cm)
½ dl punaviiniä
200g tomaattimurskaa
1 tl tummaa sokeria
suolaa ja
mustapippuria
(loraus pastan
keitinvettä)
125g pallo
mozzarellaa
pieni kourallinen
lehtipersiljaa
150 – 200g pastaa
Poista makkaroista
kuoret ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Silppua valkosipuli ja chili.
Kuumenna pannu hyvin ja lisää chorizot. Paista viitisen minuuttia
sekoitellen kunnes makkarat ovat kypsiä ja ruskistuneita.
Laita pasta
kypsymäään.
Alenna lämpöä
reippaasti ja lisää valkosipuli, chili ja rosmariinin neulaset.
Sekoita ja anna valkosipulin ja chilin kypsyä noin minuutti. Lisää
punaviini pannulle ja anna sen kiehua lähes kokonaan kasaan.
Lisää
tomaattimurska, sokeri ja reilu ripaus mustapippuria. Sekoita ja anna
hautua hiljalleen 15 minuuttia. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa
suolaa.
Revi juusto pieniksi
paloiksi ja lisää puolet pannulla. Sekoita kunnes juusto sulaa
kastikkeen sekaan. Lisää lehtipersiljaa maun mukaan. Jos kastike
sakenee liikaa, lisää tilkka pastan keitinvettä.
Valuta kypsä pasta
ja kaada se pannulle. Sekoita ainekset. Nosta tarjolle ja ripottele
loppu mozzarella annosten päälle. Viimeistele ripauksella
mustapippuria.
In English
serves 2
100g
chorizo, uncooked
1 garlic clove, minced
½
red chilli,
seeded and minced
1 small sprig rosemary, leaves picked
50 ml red wine
200g tomato passata
1 tsp brown sugar
salt and cracked black pepper to taste
(pasta cooking water)
125g
mozzarella, torn
flat
leaf parsley, chopped
150 – 200g pasta
Remove skin from the chorizo
and cut into small cubes.
Heat a large frying pan over
high heat. Add chorizo and cook, stirring, for five minutes. Reduce
the heat and add garlic, chilli and rosemary. Mix and saute for a
minute. Add wine and cook for a minute or until reduced. Add tomato,
sugar and pepper and bring to simmer. Cook for 15 minutes. Add
half of the mozzarella and stir to combine. Season
to taste with salt.
While
the chorizo sauce is cooking, cook
the pasta until al dente.
Drain, reserving 1 - 2 tablespoons of the cooking liquid. Add reserved
cooking liquid to the sauce if needed and stir to combine. Scatter
with parsley and top the pasta with rest of the mozzarella. Serve immediately.
6 kommenttia
Jokseenkin täydellinen pasta. En ole koskaan testannut tuollaista mozzarellalla sakeuttamista. Hieno idea.
VastaaPoistaTänks :) Mozzarella sulaa aika helposti kastikkeeseen. Jos ei nyt ihan tasaisesti niin aikakin riittävästi. En voi ottaa ideasta kunniaa itselleni, mutta kandee kokeilla :)
PoistaTämä resepti saa helposti veden kielelle. Ei siis auta kuin ottaa tämä ruoka listoille heti ensi viikolle, kun tarvitaan nopsakoita työpäivän jälkeisiä aterioita.
VastaaPoistaKiitti! Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta :)
PoistaTää on paljon nopeampi chorizokastikkeen versio kuin se jota olin tekemässä nopeasti. Puolivälissä keitosta huomasin että ohjeessa lukee hauduta 3 tuntia kastiketta. Siitäpä opin (taas) lukemaan ohjeen kerralla loppuun ennen aloittamista :).
VastaaPoistaSellaista sattuu :) Tämä valmistuu niin nopeasti että 3 tuntia syömisestä ehtii tulla jo uusi nälkä. Tai ainakin vois ottaa jotain pientä :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.