Tulinen possupata | Pork and Chilli Stew
4/12/2016
Syvän
tummanpunaisessa ja sakeassa possupadassa on savua ja tulta.
Kuivatuilla ancho ja chipotle chileillä maustettu lihapata ei takuulla jätä kylmäksi. Tarjoa riisin tai tortillojen ja raikkaan salaatin ja guacamolen kera.
Resepti on mukaeltu
Olive lehden huhtikuun 2016 numerosta.
Tämä on sitten
aika tulista :)
2 – 4 annosta
lisukkeista riippuen
400 g porsaan
palapaistia tai vastaavaa, reilun kokoisina suupaloina
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä
hienonnettuna
2 g kuivattua
chipotle chiliä (ilman siemeniä)
8 g kuivattua ancho
chiliä (ilman siemeniä)
½ rkl sokeria
200 g
tomaattimurskaa
1 ½ dl kanalientä
½ tl jauhettua
jeeraa
½ tl kuivattua
oreganoa
1 - 2 laakerinlehteä
suolaa ja pippuria
Poista chileistä
kannat ja siemenet ja murra pienemmiksi paloiksi. Punnitse oikea
määrä.
Laita chilit
kuivalle pannulle tai paistokasarille ja kuumenna. Kun chileistä
alkaa irrota kevyesti paahteinen tuoksu, lisää pannulle kanaliemi,
tomaattimurska ja sokeri. Kuumenna kiehumispisteeseen, alenna lämpöä
ja hauduta noin 10 minuuttia. Kaada ainekset toiseen astiaan ja aja
tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella.
Pyyhkäise kasari
puhtaaksi ja lisää tilkka öljyä. Kuumenna ja ruskista lihat
nopeasti. Lisää sipuli ja valkosipuli ja paista sekoitellen pari
minuuttia. Lisää mausteet ja tomaattikastike sekä noin 1 ½ dl
vettä. Sekoita ainekset hyvin ja anna kiehahtaa.
Alenna lämpöä ja
hauduta hiljalleen kansi raollaan noin 90 minuuttia tai kunnes
kastike on sakeaa ja liha lohkeavan pehmeää. Viimeistele possupata
limen mehulla ja yrteillä.
Tarkista lopuksi
maku ja tarjoa. Poltetta voi helpottaa jogurtilla.
In English
Recipe inpiration
from the Olive Magazine / April 2016
serves 2
400 g pork shoulder,
cut into 4 - 5 cm pieces
1 onion, chopped
2 garlic cloves,
minced
2 g dried chipotle
chile (without seeds)
8 g dried ancho
chile (without seeds)
½ tbsp sugar
200 g crushed
tomatoes
1 ½ dl chicken
stock
½ tl cumin
½ tl dried oregano
1 - 2 bay leaf
salt and pepper to
taste
yogurt to serve
Pull out the stems
and shake out the seeds from chillies. Discard the stems and seeds.
Add the chillies to a dry frying pan and toast for 2 – 3 minutes.
Add the tomato sauce, sugar and chicken stock. Simmer for 10 minutes.
Empty the pan into a blender and whizz until smooth.
Wipe the pan clean
and add a splash of oil. Heat over a high heat and brown the pork all
over. Add the onion and garlic and sauté for couple of minutes. Add
the tomato sauce and the spices. Add 1,5 dl water and bring to boil.
Lower the heat and simmer partly covered for 90 minutes or until the
sauce is thick and the meat is tender.
Finish with lime
juice and fresh herbs. Serve with rice or tortilla and salad or
guacamole.
4 kommenttia
Namin näköistä. HArmittaa, kun meillä on chilistä ennen pitänyt kuopus päättänyt, ettei mikään saa olla "tulista" ja tää koski tänään esim. minttutäytteistä lakritsia, kun oli vähän raikkaampi versio...
VastaaPoistaKiitti :) Pitänee toivoa että mieli (tai maku) vielä muuttuu :)
PoistaKerrassaan herkullisen näköistä! Miten tulista tuo ancho on? Chipotle on mun suosikki, mutta varovaisesti annosteltuna. Olen muutenkin vähän arkajalka tulisen kanssa.
VastaaPoistaKiitos! En osaa sanoa mihin tuo ancho sijoittuu muihin verrattuna, kun en ole niin syvällä harrastuksessa, mutta sieltä miedommasta päästä se kai on. Yhteisvaikutus oli kyllä mukavan lämpöinen ja savuisa :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.