Helppo munakoisocurry | Easy Eggplant Curry
4/25/2016
Viime
päivien vesi-, rae- ja lumikuurot yhdistettynä puuskittaiseen
tuuleen saivat kummasti kaipaamaan mausteista ja lämmitävää
ruokaa.
Helposti
valmistuva, garam masalalla maustettu ja kookosmaidolla viimeistelty
munakoisocurry on täyttävää ja herkullista ja juuri sopivan
mausteista viemään ajatukset pois räntäsateesta.
Tämä
lempeästi tulinen ja sakea kasviscurry valmistuu noin puolessa
tunnissa, joten se kelvannee hyvin myös Instagramissa pyörivään
#arkiruokahaasteeseen.
3
- 4 annosta
1
munakoiso (350 - 400g)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2*2
cm pala inkivääriä
1
punainen chili
suolaa
ja mustapippuria
2
– 3 tl garam masalaa
n.
½ dl vettä
400g
tomaattimurskaa
2
dl kookosmaitoa
kevätsipulia
Leikkaa
munakoiso pieniksi, noin sentin kuutioiksi. Lorauta ison pannun tai
kasarin pohja peittoon oliiviöljyä. Kuumenna pannu reilusti
kuumaksi ja lisää munakoisot pannulle ruskistumaan. Sekoita
välillä.
Silppua
sipuli, lisää se pannulle ja sekoita. Alenna lämpöä ja jätä
kypsymään.
Hienonna
valkosipulit, inkivääri ja chili ja lisää ne pannulle. Mausta
suolalla, pippurilla ja garam masalalla. Sekoita hyvin ja anna kypsyä
minuutin verran sekoitellen. Lisää vesi ja tomaattimurska. Kuumenna
kiehumispisteeseen, alenna lämpöä ja anna kypsyä hiljalleen
viitisen minuuttia.
Kaada
pannulle kookosmaito ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia
kunnes munakoisot ovat täysin pehmeitä. Tarkista maku.
Ripottele
pinnalle chiliä, kevätsipulia ja hiukan garam masalaa ennen
tarjoamista. Tarjoa riisin kera.
Intialaiset
pikkelssit, naanleipä ja maustamaton jogurtti sopivat myös hyvin
täydentämään ateriaa.
In
English
serves
3 – 4
1
eggplant (350 – 400g)
1
onion, chopped
2
garlic cloves, minced
2*2
cm ginger, grated
1
red chilli, chopped
salt
and pepper to taste
2
– 3 tps garam masala powder
50ml
water
400g
can chopped tomatoes
200ml
coconut milk
spring
onion
Cut
the eggplant into small cubes. Heat
a large pan over high heat. Add a
good glug of olive oil and eggplant
and cook, stirring, for five minutes.
Add chopped onions and cook for
acouple of minutes. Reduce
the heat and add garlic, chilli and ginger.
Season
to taste with garam masala, salt and pepper. Mix
and saute for a minute.
Add
water and chopped tomatoes. Stir and cook for five minutes. Add
coconut milk and
simmer for 20 minutes or until eggplants are cooked through.
Scatter
with garam masala, spring onion and chilli for extra heat. Serve with
Indian pickles, plain yogurt, rice and naan bread.
6 kommenttia
Ai kamala, nyt tuli nälkä!
VastaaPoistaToivottavasti pääset pian syömään :)
PoistaJoo tämä testiin tällä viikolla!
VastaaPoistaKyllä! Erinomainen suunnitelma :)
PoistaNam! Nyt on kyllä ruoka minun makuuni! :)
VastaaPoistaYksi annos olis vielä :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.