Paahdetut kurkumaperunat | Turmeric Roasted Potatoes
4/07/2016
Kurkuman syviin
oranssin ja keltaisen sävyihin värjäämät paahdetut perunat ovat
sekä kauniita että erityisen herkullisia. Lisämakua antavat jeera,
chili ja mustapippuri. Viimeistelin perunat hyppysellisellä
sarviapilan lehtiä, mutta hyvin nämä maistuvat ilmankin. Jos joku
tietää saako Suomesta jostain sarviapilan lehtiä niin saapi
vinkata!
Kurkumastahan on
kirjoitettu paljon terveyttä edistävänä supermausteena ja jostain
luin että mustapippurin ainesosat edistävät kurkuman imeytymistä,
joten tässä on nyt molempia. En tiedä onko niin, mutta jos on niin
ainakaan ei voi väittää etteikö terveellinen ruoka voisi olla
hyvää :) Kurkuman kanssa kannattaa muistaa että se värjää
voimakkaasti ja tahrat eivät lähde ihan helposti pois. Resepti on
muokattu Sabrina Ghayourin hienosta Persiana kirjasta.
n. 500 g perunoita
kuorittuna
2 rkl oliiviöljyä
1 tl jeeraa
1 tl kurkumaa
¼ tl chilijauhetta
¼ tl mustapippuria
vajaa 1 tl suolaa (tai
maun mukaan)
(sarviapilan lehtiä)
Kuumenna uuni 225
asteeseen. Sekoita mausteet ja oliiviöljy keskenään. Pilko perunat
parin sentin suupaloiksi ja lisää ne mausteöljyn sekaan. Sekoita
hyvin ja kaada perunat leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista kuumasssa
uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Sekoita
kerran paiston aikana. Ripottele kypsien perunoiden päälle
hyppysellinen sarviapilan lehtiä. Sekoita, tarkista maku ja syö
sellaisenaan tai tarjoa osana ateriaa.
In English
500g potatoes,
peeled
2 tbsp olive oil
1 tsp cumin
1 tsp turmeric
¼ tsp chili powder
¼ tsp crushed black
pepper
1 tsp salt
a pinch of fenugreek
leaves (optional)
Preheat the oven to
225 C. Mix all the spices with olive oil. Cut the potatoes into
bite-size pieces.
Add the pototoes and
stir to coat.
Place the potatoes
onto the baking tray and roast for 25 minutes or until golden brown.
Sprinke with
fenugreek leaves and serve hot.
6 kommenttia
Tämä onkin juuri oikea aika syödä vahvasti maustettuja perunoita, kaikki ostamani satsit eivät ole olleet ihan priimoja lähes pelkistettynä syötynä. Hienon kuuloinen resepti, taas kerran!
VastaaPoistaTotta puhut! Näihin sopisi myös ulkolaiset uudet perunat, jos niitä haluaa ostaa.
PoistaMuistaakseni se oli (Kouvolan) Punnitse&Säästä, mistä itse ostin kuivattuja sarviapilanlehtiä valmiiksi pakattuna tuotemerkillä Suma. Ostin kokonaisia siemeniäkin, mutta projektini kasvattaa itse lehdet on edelleen vaiheessa - itse asiassa laitanpa nyt likoamaan ja kylvän töitten jälkeen, kiitos muistutuksesta. Ovat muuten niin kivikovia ne siemenet, että ainakaan huhmarella jauhaminen ei minulta onnistu.
VastaaPoistaKiitos vinkistä! Pitää käydä katsomassa onko läheisessä P&S kaupassa. Muita Suman mausteita siellä ainakin on. Tuo kasvatusprojekti kuulostaa mainiolta! Ehkä mäkin kokeilen :)
PoistaKurkumaa ei ole tullut kokeiltua perunoiden maustamiseen. Kuulostaa herkulliselta.
VastaaPoistaSuositan kokeilemaan :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.