Pikkelöidyt sinapinsiemenet | Pickled Mustard Seed
4/19/2016
Vaihtelua sinapille!
Näin grillikauden lähestyessä kannattaa miettiä myös lisukkeita
ja mausteita. Jos tavallinen sinappi tökkii jo nyt, voi vaihtelua
hakea vaikka näistä rosmariinilla ja valkosipulilla maustetuista
sinapinsiemenistä. Tämä on aika mieto versio, joten jos haluat
kirpeämpää makua, jätä omenasiiderietikka pois ja tuplaa
väkiviinaetikan määrä.
Sopii makkaroiden
lisäksi grillatuille lihoille, kasviksille ja toki moneen muuhunkin
käyttöön. Reseptistä tulee noin desi.
½ dl
sinapinsiemeniä (40 g pussi)
1 rkl
väkiviinaetikkaa
1 rkl
omanasiiderietikkaa
½ dl vettä
½ dl sokeria
½ tl suolaa
1 pieni
valkosipulinkynsi kuorittuna
5 sentin oksa
rosmariinia
Mittaa kaikki
ainekset pieneen kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen, alenna lämpö
minimiin ja hauduta hiljalleen noin 10 – 12 minuuttia kunnes seos
sakenee. Lisää tarvittaessa pieni tilkka vettä. Poista valkosipuli
ja rosmariini. Siirrä puhtaaseen astiaan ja jäähdytä. Anna
maustua jääkaapissa vähintään tunti tai pari ennen käyttöä.
Säilytä jääkaapissa.
In English
makes about 100ml
½ dl yellow mustard
seeds (40g)
1 tbsp vinegar
1 tbsp apple cider
vinegar
½ dl water
½ dl sugar
½ tsp salt
1 small garlic
clove, peeled
5 cm sprig rosemary
Put all ingredients
into a small sauce pan. Bring to boil. Lower the heat and simmer for
10 – 12 minutes. Let cool. Put pickled mustard seeds in a clean jar
and store in a refrigerator.
6 kommenttia
Onpas jännä! Mä en ole tavissinapin suurin ystävä muuten kuin vinaigretten osana ja possuruokien mausteena mutta tämä kuulostaa hauskalta ohjeelta.
VastaaPoistaKokeile ihmeessä! Nuo on ihan vinkeitä ainakin vaihteluksi :)
PoistaMielenkiintoista. Ihanko noita sitten käytetään sellaisenaan?
VastaaPoistaJeps. Kuten sinappia tai jotain maustetahnaa. Keittoajalla voi säätää miten pehmeiksi siemenet menee ja vettä lisäämällä koostumusta. Tuosta satsista tuli aika "kiinteää" jääkaapissa.
PoistaKuulostaapa erikoisen mielenkiintoiselta:)
VastaaPoistaJoo, ihan hauska lisuke. Googlaamalla löytyy erilaisia versioita :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.