Pikkelöidyt sinapinsiemenet | Pickled Mustard Seed

4/19/2016


Vaihtelua sinapille! Näin grillikauden lähestyessä kannattaa miettiä myös lisukkeita ja mausteita. Jos tavallinen sinappi tökkii jo nyt, voi vaihtelua hakea vaikka näistä rosmariinilla ja valkosipulilla maustetuista sinapinsiemenistä. Tämä on aika mieto versio, joten jos haluat kirpeämpää makua, jätä omenasiiderietikka pois ja tuplaa väkiviinaetikan määrä.

Sopii makkaroiden lisäksi grillatuille lihoille, kasviksille ja toki moneen muuhunkin käyttöön. Reseptistä tulee noin desi.

½ dl sinapinsiemeniä (40 g pussi)
1 rkl väkiviinaetikkaa
1 rkl omanasiiderietikkaa
½ dl vettä
½ dl sokeria
½ tl suolaa
1 pieni valkosipulinkynsi kuorittuna
5 sentin oksa rosmariinia

Mittaa kaikki ainekset pieneen kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen, alenna lämpö minimiin ja hauduta hiljalleen noin 10 – 12 minuuttia kunnes seos sakenee. Lisää tarvittaessa pieni tilkka vettä. Poista valkosipuli ja rosmariini. Siirrä puhtaaseen astiaan ja jäähdytä. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti tai pari ennen käyttöä. Säilytä jääkaapissa.


In English
makes about 100ml

½ dl yellow mustard seeds (40g)
1 tbsp vinegar
1 tbsp apple cider vinegar
½ dl water
½ dl sugar
½ tsp salt
1 small garlic clove, peeled
5 cm sprig rosemary

Put all ingredients into a small sauce pan. Bring to boil. Lower the heat and simmer for 10 – 12 minutes. Let cool. Put pickled mustard seeds in a clean jar and store in a refrigerator.



You Might Also Like

6 kommenttia

  1. Onpas jännä! Mä en ole tavissinapin suurin ystävä muuten kuin vinaigretten osana ja possuruokien mausteena mutta tämä kuulostaa hauskalta ohjeelta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Nuo on ihan vinkeitä ainakin vaihteluksi :)

      Poista
  2. Mielenkiintoista. Ihanko noita sitten käytetään sellaisenaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps. Kuten sinappia tai jotain maustetahnaa. Keittoajalla voi säätää miten pehmeiksi siemenet menee ja vettä lisäämällä koostumusta. Tuosta satsista tuli aika "kiinteää" jääkaapissa.

      Poista
  3. Kuulostaapa erikoisen mielenkiintoiselta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihan hauska lisuke. Googlaamalla löytyy erilaisia versioita :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.