Tuliset koipipalat uunissa | Oven Baked Chicken Drumsticks
4/04/2016
Uusi
viikko käyntiin helposti, uunissa paistetuilla, tulisilla broilerin
koipipaloilla. Korealaisessa Gochujang chilitahnassa on napakasti
potkua ja siitä on helppo sekoittaa maustekastikkeita jotka vievät makumatkalle Aasiaan.
Sitruunaruoho
raikastaa sopivasti syvän ja voimakkaan makuista marinadia, joka
sopii myös porsaan ja naudan lihoille. Lihoja kannattaa pitää silmällä kypsennyksen aikana ja ettei marinadissa oleva hunaja pääse palamaan. Reilusti tumma ja rapea paistopinta on herkullista, mutta ihan karrelle ei kannata nahkaa polttaa :)
8 –
10 kpl broilerin koipipaloja
2
rkl Gochujang chilitahnaa
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
2*2cm
pala inkivääriä raastettuna
1
rkl soijakastiketta
1
rkl riisiviinietikkaa
1
rkl hunajaa
1
tl paahdettua seesamiöljyä
1
sitruunaruoho hienonnettuna (pehmeät osat)
Sekoita
marinadin ainekset keskenään. Hiero maustekastike hyvin lihojen
pinnalle ja erityisesti nahan alle. Laita jääkaappiin maustumaan
noin 2 - 3 tunniksi.
Paista
lihoja 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kääntele kerran tai pari
paiston aikana. Tarjoa kuumina. Koipipalat voi kypsentää myös
grillissä!
In
English
8 –
10 chicken drumsticks
2
tbsp Gochujang chili paste
1
garlic clove. minced
2*2cm
ginger, finely grated
1
tbsp soy sauce
1
tbsp rice vinegar
1
tbsp honey
1
tsp toasted sesame oil
1
lemongrass, finely chopped
Stir
together all the ingredients. Add the chicken and stir to coat
completely in marinade.
Cover
and refrigerate for 2 – 3 hours. Bake in 175 C for 50 minutes.
Serve hot!
4 kommenttia
Gochujang - aivan uusi tuttavuus, löytyykö helposti?
VastaaPoistaAinakin täällä Helsingissä sekä etnisistä että k-ryhmän isommista marketeista löytyy helposti!
PoistaUuh, ei olisi ollenkaan pitänyt vilkaista tänne, heti iski mieliteko! Harissa toimi myös mukavasti kanan kanssa.
VastaaPoistaEihän se pieni vilkaisu pahaa tee :) Kyllä, harissa toimii hyvin myös. Se on ihan vakiokamaa minunkin maustekaapissa!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.