Tuliset koipipalat uunissa | Oven Baked Chicken Drumsticks

4/04/2016


Uusi viikko käyntiin helposti, uunissa paistetuilla, tulisilla broilerin koipipaloilla. Korealaisessa Gochujang chilitahnassa on napakasti potkua ja siitä on helppo sekoittaa maustekastikkeita jotka vievät makumatkalle Aasiaan.

Sitruunaruoho raikastaa sopivasti syvän ja voimakkaan makuista marinadia, joka sopii myös porsaan ja naudan lihoille. Lihoja kannattaa pitää silmällä kypsennyksen aikana ja ettei marinadissa oleva hunaja pääse palamaan. Reilusti tumma ja rapea paistopinta on herkullista, mutta ihan karrelle ei kannata nahkaa polttaa :)
 
8 – 10 kpl broilerin koipipaloja
2 rkl Gochujang chilitahnaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2*2cm pala inkivääriä raastettuna
1 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1 tl paahdettua seesamiöljyä
1 sitruunaruoho hienonnettuna (pehmeät osat)


Sekoita marinadin ainekset keskenään. Hiero maustekastike hyvin lihojen pinnalle ja erityisesti nahan alle. Laita jääkaappiin maustumaan noin 2 - 3 tunniksi.

Paista lihoja 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kääntele kerran tai pari paiston aikana. Tarjoa kuumina. Koipipalat voi kypsentää myös grillissä!


In English

8 – 10 chicken drumsticks
2 tbsp Gochujang chili paste
1 garlic clove. minced
2*2cm ginger, finely grated
1 tbsp soy sauce
1 tbsp rice vinegar
1 tbsp honey
1 tsp toasted sesame oil
1 lemongrass, finely chopped


Stir together all the ingredients. Add the chicken and stir to coat completely in marinade.
Cover and refrigerate for 2 – 3 hours. Bake in 175 C for 50 minutes. Serve hot!



 

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Gochujang - aivan uusi tuttavuus, löytyykö helposti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin täällä Helsingissä sekä etnisistä että k-ryhmän isommista marketeista löytyy helposti!

      Poista
  2. Uuh, ei olisi ollenkaan pitänyt vilkaista tänne, heti iski mieliteko! Harissa toimi myös mukavasti kanan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän se pieni vilkaisu pahaa tee :) Kyllä, harissa toimii hyvin myös. Se on ihan vakiokamaa minunkin maustekaapissa!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.