Kanavartaat

7/17/2012


Lempeän mausteiset kanavartaat voi valmistaa joko pannulla tai grillissä. Vartaiden Pohjois-Afrikkaan ja Lähi-Itään vievät mausteet ovat voimakkaan aromaattisia, mutta eivät tulisia. Jos haluat pientä potkua, lisää mausteseokseen chilijauhetta tai tarjoile vartaat chilikastikkeen kera. Tein puolesta kilosta kanaa 6 pienehköa varrasta, jotka riittivät 3 hengelle muiden lisukkeiden kera.

3 kpl maustamattomia broilerin rintafileitä (n. 500 g)

1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
½ tl jauhettua kurkumaa
½ tl kuivattua minttua
½ tl mustapippuria rouhittuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna

loraus oliiviöljyä
½ limen mehu
suolaa

Huuhtaise ja kuivaa broilerit tarvittaessa. Leikkaa kanoista tasakokoisia, noin 2 - 3 cm kuutioita. Sekoita valkosipuli ja kuivat mausteet keskenään ja lisää ne kanojen sekaan. Lisää loraus oliiviöljyä ja limetin mehu. Sekoita. Anna marinoitua viileässä muutama tunti. Nosta kanat ajoissa huoneenlämpöön ennen paistamista. Mausta vielä reilulla ripauksella rouhittua suolaa. Laita kananpalat varrastikkuihin ja paista kuumalla pannulla tai grillissä kypsiksi. (jos käytät puisia tikkuja, laita ne ajoissa veteen likoamaan) Voit myös paistaa vain pintavärin ja kypsentää vartaat lopuksi uunissa, 200 astetta, vajaa 10 minuuttia. Tarjoa heti kuumina limelohkojen kera.

You Might Also Like

12 kommenttia

  1. Mmmm...taas kaikkia suosikkimausteitani, juustokuminan tuoksu jo yksinään, saati sitten yhdistettynä muihin mausteisiin, on huumaava...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Noista kyllä irtoaa hyvät tuoksut.

      Poista
  2. Jokihaka, sinun reseptit aiheuttaa aina nälän. Voisitko tehdä huonompaa ruokaa? :D

    VastaaPoista
  3. Ihania mausteita! Näistä tulee vähän kanasouvlakit mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Ja hiukan ouzoa aperitiiviksi...

      Poista
  4. Ja Hannelen kommenttia jatkaakseni ottaa siitä huonommasta ruoasta huonompia kuvia. Näitäkin on pakko tehdä.

    VastaaPoista
  5. Kerrankin osoitin suurta viisautta ja ennakoimista eli söin itseni tukevasti täyteen ennen kuin istuin koneelle ja kävin selaamaan blogeja \o/ Tavallisesti nälkä yllättää viimeistään siinä vaiheessa, kun tänne eksyn ja käyn ihastelemaan kuvia sekä reseptejä, mutta tällä kertaa lähestulkoon ähkyinen olo ehkäisi tämän. Mutta resepti kuulosti jopa näin täyteläisellä ololla todella herkulliselta ja pääsee varmaan testilistalle. Kiitokset!
    -Annukka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan! Mulla käy usein niin että kun on saanut ruuat ja kuvat tehtyä, ei oikeastaan enää huvita syödä...

      Poista
  6. Nämä olivat aivan mahtavia. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  7. Kiitos ohjeesta, näistä tykättiin meillä kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Kiitos itsellesi kommentista!

      Poista