Mozzarellaa, kesäkurpitsaa ja basilikaa

7/06/2012



Maukas ja yksinkertainen kasvisruoka jonka voi napata mukaan vaikka evääksi töihin. Tai rannalle, riippuen siitä kuinka heinäkuutaan viettää... Tässä italialainen mozzarella saa seurakseen basilikaa ja kotimaisia, pieniä kesäkurpitsoita, joita viime päivinä on ollut hyvin tarjolla. Suosin pieniä kesäkurpitsoita, joiden sisus on vielä rapsakka, eikä höttöinen, kuten isoille kesäkurpitsoille tuppaa ajan kanssa käymään. Resepti kahdelle.

1 paketti mozzarellajuustoa maun mukaan
n. 400 g kesäkurpitsoita
pätkä kevätsipulin vartta
1 - 2 valkosipulin kynttä
basilikaa (tai muita yrttejä)
suolaa ja pippuria
sitruunamehua
oliiviöljyä

Pilko kesäkurpitsat vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Silppua valkosipuli ja kevätsipulin varsi. Laita pannulle kunnon loraus hyvää oliiviöljyä ja lämmitä keskilämpöiseksi. Paista kesäkurpitsaviipaleita parisen minuuttia, lisää valkosipuli ja vähän ajan kuluttua sipulinvarret. Paista kunnes kesäkurpitsoissa on kaunis rapsakka pinta ja sopiva kypsyys. Mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Revi sekaan runsaasti basilikanlehtiä ja anna vetäytyä hetki. Leikkaa tai irrota käsin mozzarellasta sopivia paloja ja asettele ne annoksen päälle. Lorauta vielä päälle hiukan oliiviöljyä ja tarjoa hyvän leivän kera.


You Might Also Like

11 kommenttia

  1. Odotan Kivistöön valtavaa kesäkurpitsasatoa (might never happen) ja otan ylös kaikki käyttöideat. Kiitos siis! Haarukka ja lusikka sekä vati käyty ehkä pöllimässä Kivistön kaapista? Tosin vati on mennyt soikeaksi kuljetuksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt se paljastui... Arabian astia on kyllä lainakalustoa! Toivotaan hyvää satoa!

      Poista
  2. Jos joskus pidät ruokakuvaus kurssin niin osallistun varmasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Pidetään mielessä.. eihän sitä koskaan tiedä mitä tulevaisuudessa tapahtuu!

      Poista
  3. Ihanat kuvat taas!Minulla on kaapintyhjennys meneillä sillä tulen alkuviikosta Suomeen,ja sattumalta sieltä löytyy myös noita tummia kesäkurpitsoja. Juustona tosin joudun käyttämään vuohenjuustoa,koska se pitää syödä pois,mutta varmaankin sillä tuosta tulee hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa reissua Suomeen! Juu ei vuohenjuusto varmaan mitään ole koskaan pilannut...

      Poista
  4. Minäkin ostin Sokokselta läjän Suomen mittapuun mukaan pieniä kesäkurpitsia. Luulen, että kesäkurpitsan makuaineiden määrä on vakio, pieni italialaistyylinen noin 15 senttinen on täynnä makua, pesäpallomailan kokoinen pelkkää höttöä. Vähänkään isommista otan yleensä siemenet pois.
    Upeita kuvia taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaa mieltä, se siementen poistaminen auttaa, mutta on ne pienet ja rapsakat maukkaimpia! Kiitokset kehuista!

      Poista
  5. Aivan upeat kuvat taas!!!

    VastaaPoista
  6. Todella herkullisen näköinen resepti ja kuvat, täytyypi ehdottomasti kokeilla tätä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan! Nopeeta ja helppoa kesäruokaa.. Kesällä ei aina viitsi olla pitkiä aikoja lieden äärellä.

      Poista