Vartissa valmista, oliivipasta

9/25/2012


Kaupan hyllystä osui silmään hauskan näköistä vajaan viiden sentin mittaista Caserecce- pastaa. Syksyn tullen tuntuu että tarvitsee normaalia enemmän energiaa, varsinkin jos joutuu juoksemaan paikasta toiseen sateen ja tuulen vihmoessa ympärillä. Onneksi hyvään pasta-ateriaan ei tarvitse käyttää montaa minuuttia ja kastikkeen ehtii tehdä pastan kiehuessa. Jos haluat ruokaisemman version, tähän voi lisätä melkein mitä vain, pekonia, sieniä, ilmakuivattua kinkkua, salamia, tomaattia, munakoisoa, kesäkurpitsaa, erilaisia yrttejä...

Pastaa ja oliiveja kahdelle

75 - 100 g pastaa/syöjä

kourallinen hyviä oliiveja (kivet poistettuna)
1 valkosipulin kynsi silputtuna
muutama oksa tuoretta timjamia
1 pieni kuivattu chili
oliiviöljyä
mustapippuria
iso kourallinen basilikan lehtiä
toinen kourallinen rucolaa
pecorino- juustoa (tai parmesaania)
(suolaa)

Laita vesi kiehumaan ja keitä pasta paketin ohjeen mukaan.

Pastan valmistuessa laita pannulle muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä ja kuumenna keskilämmölle. Lisää valkosipuli, timjami ja chili. Kuullota muutama hetki valkosipulia ja yrttejä pannulla, jotta öljyyn irtoaa makua ja valkosipuli pehmenee. Lisää sekaan oliivit ja anna lämmetä.

Nosta pannu pois levyltä. Poista timjamin oksat. Valuta pasta ja kaada se pannulle. Sekoita ja lisää rouhittua mustapippuria ja raastettua pecorinoa. Revi sekaan basilikan ja rucolan lehdet ja tarkista maku. Lorauta halutessasi päälle hiukan oliiviöljyä ja raasta lisää juustoa. Tarjoa heti kuumana.

Villasukat, kynttilä, lautasellinen pastaa ja lasi viiniä tekevät ihmeitä niin keholle kuin mielelle kiireisen ja viluisen syyspäivän päätteeksi. Viva la pasta! 


You Might Also Like

7 kommenttia

  1. Olen niin samaa mieltä viimeisen kappaleen kanssa!

    VastaaPoista
  2. Ihana timjamiruukku;D Meilläpäin on vielä sen verran lämmintä että ei vielä kauheasti tee mieli lämmintä ruokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisko sitä lämpöä hiukan ohjata tänne pohjoiseen! Munkaan ei tule syötyä juurikaan pastaa kesällä, mutta kun lämpötila lähenee nollaa niin kummasti muuttuu ruokamieltymykset raskaampaan suuntaan..

      Poista
  3. Se on juuri näin: Pastaa, kynttilänvaloa ja lasi viiniä. Johan tuntuu syksykin paremmalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Pitää olla kunnon keinot koleutta vastaan!

      Poista
  4. Ihana ohje, arkisin sitä kaipaakin juuri jotain tuollaista helppoa ja maukasta. En muuten ole ikinä tehnyt pastaa oliiveilla, ehkä nyt olisi aika? Lasi viiniä tekee arki-illasta todella paljon paremman, eilen testasin ja sadepäivän illasta tuli kyllä huomattavasti miellyttävämpi! :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.