Härkäpapubruschetta

2/07/2013


Viime viikolla Suolaa ja Hunajaa- blogissa valmistettiin hienoa härkäpaputahnaa. Kommenttiosastolla oli puhetta papujen käytöstä ja koska kaapissa oli valmiiksi pussillinen Gobbas Gårdin kuivattuja härkäpapuja, niin tässä yksi papuresepti lisää. Papuja ja makkaraa leivänpäällisiksi.




Maultaan maanläheiset härkäpavut ovat herkullisia ja sopivat hienosti yhteen vahvan chorizon kanssa. Papupaistos maistuu hienosti myös sellaisenaan pienenä tapaksena tai lisukkeena. Ilman leipää annos on myös gluteeniton.

Reseptistä riittää 2 isoon annokseen tai noin 6 - 8 alkupalaan.

maalaisleipää, patonkia tai muuta vaaleaa leipää maun mukaan

1 dl kuivattuja härkäpapuja (määrä ennen liotusta)
1 valkosipulin kynsi
vajaa 50 g chorizoa
oliiviöljyä
kymmenkunta isoa basilikan lehteä
suolaa ja pippuria
loraus limen tai sitruunan mehua

Laita kuivatut härkäpavut runsaaseen veteen likoamaan muutama tunti ennen käyttöä tai yön yli. Valuta ja huuhtele pavut runsaassa raikkaassa vedessä. Keitä papuja hiljalleen liotusajasta riippuen noin 15 - 20 minuuttia tai kennes ne ovat sopivan pehmeitä.

Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuutioi chorizo pieniksi paloiksi. Laita pannulle tilkka oliiviöljyä ja kuumenna miedolle keskilämmölle. Paista makkaroita hetki, lisää valkosipulit ja pavut. Kypsennä pari minuuttia ja mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää lopuksi sekaan hienonnettua basilikaa ja mausta halutessasi pienellä tipalla sitruunamehua. Tarkista maku.

Papupaistoksen valmistuessa paahda ohuet leipäviipaleet molemmin puolin kuivalla pannulla tai uunissa grillivastuksen alla. Anna paahtua (leivän reunojen palaa) oman maun mukaan. Nosta  leivät uunista, pirskota pinnalle hiukan oliiviöljyä ja lusikoi paputäytettä päälle. Tarjoa heti.



You Might Also Like

14 kommenttia

  1. Oi, härkäpavut ovat ihania. Meillä syödään niitä erityisesti kesällä, kun saa omalta pihalta napsittua tuoreena. Juuri ostin kylvettävää kevääksi, kun viime kesänä jäivät viimeiset ottamatta talteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oman puutarhan härkäpavut olis ihan mahtavia! Puuttuu vaan se piha toistaiseksi..

      Poista
  2. Onneksi minulla on edelleen iso osa pussista käyttämättä... Mahtava resepti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, sitten vaan uusi satsi papuja kiehumaan..

      Poista
  3. Kiitos vinkeistä. Mahtava ohje ja kaunnita kuvia. Tääl pitää alkaa vieraileen vakituiseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja tervetuloa mukaan! Kyllä tänne mahtuu..

      Poista
  4. ja yllättäen reseptissä CHORIZO...alkaa olla jo vähä niinkun sun signature-tuote! ;)
    Eli ymmärrät hyvän päälle....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jepulis jee! Jokainen on jossain hyvä.. meikä chorizon syönnissä..
      Vai miten se lausahdus nyt menikään..

      Poista
  5. Mahtava ohje jälleen kerran! Onko noi kuivatut pavut jo valmiiksi kuorittuja, eli tarttee vain liottaa ja keittää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks! Joo, pussin kyljessä lukeepi että liota 4 - 8 tuntia ja keitä 10 - 20 minuuttia.. sillä olen mennyt.

      Poista
  6. Ihanan herkulliselta näyttää! Olen tottunut syömään härkäpapuja vain tuoreena,mutta pitäisi joskus kokeilla kuivatuistakin jotain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä taitaa olla helpompi löytää noita kuivattuja, ellei sitten itse kasvata. Pavut on ylipäätään tosi herkullisia ja monikäyttöisiä.

      Poista
  7. Voi kun olis jo kesä, niin saisi tuoreita härkäpapuja! Ei sillä, kyllä kuivatuistakin saa hyvää, mutta niitä tuoreita on vaan niin kiva kuoria. :-D

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.