Makkarapannari - Toad in the Hole

4/11/2013



Täällä pidettiin viime viikko lomaa bloggauksesta, mutta nyt on ladattu akkuja ja täytetty jääkaappi joten yritetään päästä takaisin normaaliin rytmiin.

Englannista tulee hauskan kuuloisia ruokia, kuten tämä toad in the hole. Makkaroilla vahvistettu pannari sopii mainiosti lounaalle, evääksi, brunssille ja tietysti vappupiknikille... Ilmakuivatulla kinkulla ja tuoreilla yrteillä ruokaan saa lisää makua ja pientä näyttävyyttä.

Makkarapannukakku maistuu sekä kuumana että kylmänä, eikä ole muutenkaan turhan vakavamielistä ruokaa.  Helppoa, tosin hiukan aikaa vaativaa purtavaa, josta tulee takuulla hyvä mieli ja vatsa täyteen. Cheers mate!

2 - 4 annosta nälän mukaan (vuoka n. 24 cm)

taikina

1 muna
100 g vehnäjauhoja
3 dl maitoa
ripaus suolaa ja timjamia

makkarat

2 - 3 isoa siivua ilmakuivattua kinkkua
2 - 3 raakamakkaraa (n. 200 g)
sinappia
timjamia ja rosmariinia
pieni nokare voita
loraus oliiviöljyä

Mittaa jauhot astiaan ja lisää ripaus suolaa. Vatkaa munan rakenne kevyesti rikki ja lisää se jauhojen sekaan. Sekoita ja lisää samalla maitoa pienissä erissä. Sekoita taikina huolellisesti tasaiseksi ja lisää lopuksi hyppysellinen timjamia. Anna taikinan tekeytyä ainakin puoli tuntia.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Poista makkaroista halutessasi kuori ja leikkaa 2 - 3 osaan. Puolita myös kinkkuviipaleet. Sipaise kinkkuille sinappia ja ripottele hiukan silputtua timjamia ja rosmariinia. Rullaa kinkku makkaran ympärille. (Jos haluat, muutamia lehtiä yrttejä voi säästää ja ripotella myös taikinan pinnalle ennen paistoa.)

Voitele uunivuoka öljyllä ja lisää makkarat vuokaan. Paista makkaroita uunissa noin 5 minuuttia kunnes ne  hiukan ruskistuvat. Nosta vuoka pois uunista ja lisää voi. Kun voi on sulanut, kaada taikina vuokaan ja paista noin 30 - 40 minuuttia kunnes pannari on kauniin ruskea ja kypsä. Alenna paiston aikana lämpöä 200 asteeseen jos pinta näyttää tummuvan liikaa.

Tarjoa kuumana tai kylmänä.

Resepti on muokattu BBC Good Food- lehden nettisivuilta löytyneistä ohjeista.


You Might Also Like

18 kommenttia

  1. Mietinkin jo, oletko lähtenyt etsimään kevättä eteläisiltä mailta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en... vaikka sieltä se varmaan löytyis kun meillä ei ole näkynyt!

      Poista
  2. Mäkin väsäsin tätä tosi hauskalta kuulostavaa ruokaa vähän aikaa sitten. Reseptini oli Gordon Ramsayn käsialaa, ja taikinan ja makkaran kaverina oli myös tosi herkullista sipulikastiketta. Tykkäsin hurjasti! :P

    Tässä vielä linkki mun makkarat taikinatakissa reseptiin:
    http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2013/03/16/toad-in-the-hole/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en jaksanut nyt sipulikastiketta tehdä, mutta se taitaa olla klassinen yhdistelmä. Pitää joskus kokeilla!

      Poista
  3. Heh, meillä syödään tänään sienipannukakkua :) Aika tuhdin näköistä ruokaa makkaran kera, mutta varmasti herkullista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hyvää kyllä, mutta ei ihan kevyimmästä päästä..

      Poista
  4. Makkaraa en syö mutta silmäni syövät kuviasi;aina;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla! Makkaran vois korvata vaikka vuohenjuustolla. Mietin tätä tehdessä vaihtoehtoja, mutta päädyin sitten kuitenkin makkaraan...

      Poista
  5. Hienosti sanottu: Vahvistetaan makkaralla ;-) SInä olet kyllä koko blogistanian ehdoton makkararuokien kuningas. Taas kerran ihan löytö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Makkara on vahvistavaa, luulisin..

      Poista
  6. Tätä on pitkään jo pitänyt tehdä, lapset takuulla innostuisivat. Tosin saattaa olla, että joutuisi tekemään lasten version nakeilla. Eivät vielä osaa arvostaa kunnon raakamakkaraa :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti maistuis! Nakeilla tulee varmaan ihan kelpo versio.. ja voihan tuohon upottaa melkein mitä vaan, niinkuin pizzaankin.

      Poista
  7. Minulle tulee ihan vappufiilis tästä ruoasta. Vahvistaisi mukavasti piknikillä, JOS keli vaikka sattuisi olemaan hieman viileämpi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan, ja JOS tosiaan sattuu semmoinen viileämpi vappu..

      Poista
  8. Kyllä maistuis pitkän ulkoilulenkin päätteeksi. Englantilaiset osaa tosiaan nimeämisen taidon, bubble and squeak on myös hauska.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bubble and squeak.. mun piti tuo googlata, oli ihan uus juttu!

      Poista
  9. Kun luin tuon otsikon, niin aattelin että mikähän kumma tää on, mutta mitä pitemmälle luin, niin sitä nerokkaamalta idealta tää alkoi vaikuttaa. Ihan pakko kokeilla joskus. Ei voi olla kuin hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eihän tuossa nimessä ole mitään järkeä, mutta makkarat ja pannukakku samassa paketissa on toimiva juttu!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.