Harissalla maustetut lihapullat

10/12/2014


Tulisella harissatahnalla maustetut lihapyörykät sopivat mainiosti viileän syyspäivän lämmittäjäksi.
Kirsikkatomaattikastiketta maustavat kaneli ja juustokumina, joista ruokaan tulee maun lisäksi lämpöä ja tuoksua.

Lihapullataikinaan voi lisätä myös ripauksen kanelia. Minä unohdin, mutta uskallan silti suositella...

4 annosta

kastike

1 pieni sipuli
pätkä varsiselleriä
1 pieni porkkana
2 valkosipulin kynttä
1 rkl punaviinietikka
2 rkl tomaattipyrettä
1 tölkki kirsikkatomaatteja
¼ tl kanelia
¼ tl juustokuminaa
1 laakerinlehti
suolaa ja pippuria
(sokeria)

pyörykät

400 g jauhelihaa
1 rkl harissatahnaa
mustapippuria
suolaa
½ tl kuivattua minttua
½ tl kuivattua oreganoa

Aloita kastikkeesta. Pilko sipuli, selleri, porkkana ja valkosipuli pieneksi silpuksi. Lorauta pannulle oliiviöljyä ja kuullota kasviksia muutama minuutti keskilämmöllä. Lisää tomaattipyre ja jatka kypsennystä pari minuuttia. Lisää punaviinietikka ja anna porista kunnes neste on haihtunut.

Lisää tölkillinen säilyketomaatteja. Mausta ja jätä kastike hautumaan. Jos kastike maistuu liian hapokkaalta, lisää hiukan sokeria.

Sekoita huolellisesti jauhelihan sekaan kaikki mausteet ja muotoile lihapullat. Anna makujen tasaantua vartin verran. Paista voin ja oliiviöljyn seoksessa lihapulliin kaunis pintaväri.

Laita lihapullat tomaattikastikkeen sekaan ja sekoita varovasti. Anna hautua kunnes pullat ovat kypsiä, noin 10 – 15 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoa. Lisukkeeksi voi keittää vaikkapa linssejä.

Suomalaisen alkoholipolitiikan innoittamana suosittelen ruokajuomaksi viskiä. Tuplana!

Mukavaa sunnuntaita!



You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.